Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında, Trabzon Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor'la G. Birliği karşı karşıya geliyor. Saat 14:00'te başlayacak ve Halis Özkahya'nın yöneteceği maç LİG TV'den yayınlanacak.
Geçen hafta Erciyesspor deplasmanından aldığı altın değerindeki galibiyetle puanını 36'ya çıkartan Trabzonspor, zorlu G.Birliği maçını da kazanıp üst sıralara iyice yaklaşmak istiyor. Kayseri deplasmanından 1-0'lık galibiyetle dönen Trabzonspor 2 maçlık mağlubiyet serisini o maçta noktalamıştı.
Trabzon'da sakatlar can sıkıyor
Bordo-Mavili takımda sakat futbolcuların çokluğu özellikle savunmada sıkıntıya yol açıyor. Gençlerbirliği maçında, sakatlıkları bulunan Musa, Risp ve Jefferson takımdaki yerlerini alamayacak. Kart cezası sona eren Erdinç'in ise ilk 11'de görev alması bekleniyor.
Taraftardan büyük destek hazırlığı
Trabzonsporlu Taraftar Dernekleri Gençlerbirliği maçında tribünlerde şov yapmaya hazırlanıyor. Takımın iyi günde de kötü günde de yanında olduklarını söyleyen Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Özgür Özal, "Gençlerbirliği maçında da takımımızı yalnız bırakmayacağız. Tüm Trabzonsporluların bu maçta Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda olmasını istiyoruz" dedi.
G.Birliği maça hazır
Geçtiğimiz hafta Beşiktaş karşısında aldıkları mağlubiyetle 38 puanda kalan G.Birliği, Trabzonspor maçından puan ya da puanlar bekliyor. Bu sezon çok iyi bir performans çizen Başkent ekibinde, Beşiktaş karşısında sarı kart gören Kerem'den yoksun mücadele edecek.
Kart uyarısı
Trabzonspor'da Stepanov, Gökdeniz, Ayman ve Ersen, G.Birliği'nde ise Erhan, Mehmet Çakır, Okan ve Isaac ceza sınırında bulunuyor.
Muhtemel 11'ler
Trabzonspor
Tolga
Ufukhan
Erdinç
Çağdaş
Celaleddin
Gökdeniz
Hüseyin
Ayman
Yattara
Ersen
Umut
Gençlerbirliği
Recep
Erkan
Tuna
Adem
Eren
Mehmet Çakır
Mehmet Nas
Haminu
Engin
Okan
Isaac
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakem: Halis Özkahya
Yayın: Lig TV
Saat: 14:00
Goller Umut ve Ersen'den
Turkcell Süper Lig'de 26 hafta sonunda 33 golü bulunan Trabzonspor'da, gollerin yarısı 2 forvet oyuncusundan geldi. Umut Bulut 10 gol, Ersen Martin ise 7 gol atarak, takımlarının gollerinin yüzde 51.50'sini kaydettiler.