Mateja Kezman, Edu, Lugano ve Deivid de Souza'lı Sarı Kanarya Şükrü Saraçoğlu'nda taraftarı önünde...
Yeni transferleriyle bambaşka bir takım hüviyeti kazanan Fenerbahçe, sürpriz Sakarya mağlubiyetinden sonra Şükrü Saracoğlu'nda taraftarı karşısına çıkıyor. Fenerbahçe taraftarları Mateja Kezman, Edu, Lugano ve Deivid de Souza gibi isimleri evlerinde ilk defa izleme şansı bulacak. Öte yandan Antalyaspor karşısında sahaya ilk kez 6 yabancı oyuncu ile çıkacak. Kezman, Deivid, Alex, Appiah, Edu ve Lugano'nun forma giymesiyle Fenerbahçe bu sezon ilk kez bir lig maçında yabancı kontenjanının tümünü kullanmış olacak.
Takımda ve medyada en çok tartışılan konu ise solda kimin forma giyeceği. Tümer mi Tuncay mı? Daha önce bu mevkiide Tuncay'ı oynatmak isteyen Zico'nun milli maçtaki iyi performansından sonra Tümer'i düşündüğü öğrenildi. Aynı sorun savunmanın sağında da var. Zico daha önce bu kanatta genç Kerim'e şans veriyordu. Şimdi Kerim'in rakipleri arasına Önder ve Serkan da katıldı.
Fenerbahçe'nin Ganalı futbolcu Stephen Appiah da Antalyaspor maçında yeniden takıma dönüyor. Ligin ilk maçında Kayseri Erciyesspor maçında Emre ile topsuz alandaki tartışmasının ardından kırmızı kart gören ve 3 maç ceza alan Appiah, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Sakaryaspor maçlarında forma giyemedi. Appiah, yarın Antalyaspor karşısında ligde 3 maç sonra ilk 11'de sahaya çıkacak.
Antalyaspor ise İstanbul'a iddialı geldi. "Onlar Kezman'ı aldılarsa biz de Sarıyer'den İdris'i aldık" açıklamasını yaparak dikkatleri çeken Yılmaz Vural ise Antalyaspor'un takım olarak Fenerbahçe'den daha iyi olduğunu söyledi.
25. RANDEVU
F.Bahçe ile Antalyaspor arasında yarın yapılacak karşılaşma, her iki ekibi ligde 25. kez karşı karşıya getirecek. İki takım arasında Birinci Futbol Ligi'nde şimdiye kadar yapılan 24 maçtan 17'sini Fenerbahçe, 2'sini kırmızı-beyazlılar kazanırken, taraflar 5 maçta da eşitlik bozulmadı.
"Sarı Kanaryalar"ın toplam 47 golüne, "Akrepler" 18 golle karşılık verdi. İki ekip, ligde en son 2001-2002 sezonunda karşılaşmış ve Fenerbahçe İstanbul'da 3-2, Antalya'da da 1-0'lık skorlarla galip gelmişti.
İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR
Fenerbahçe, Antalyaspor ile İstanbul'da yaptığı maçlarda rakibine şimdiye dek hiç yenilmedi. İki takım, İstanbul'da ilk kez 1982-83 sezonunda karşı karşıya gelirken, bu maç 1-1 berabere sonuçlanmıştı.
Bu sonuç aynı zamanda Antalyaspor'un Fenerbahçe karşısında İstanbul'da şimdiye kadar elde ettiği tek puan oldu. Fenerbahçe, daha sonra İstanbul'da Antalyaspor ile yaptığı 11 maçı da kazanırken, rakibine puan alma olanağı tanımadı.
İstanbul'daki lig maçlarında Fenerbahçe 29 gol atarken, kalesinde yalnızca 8 gol gördü.
FENERBAHÇE
Rüştü
Kerim
Lugano
Edu
Ümit
Appiah
Aurelio
Alex
Tümer (Tuncay)
Kezman
Deivid
ANTALYA
Cordoba
Uğur
Bieniuk
Dziewicki
Volkan
Levent
Suazo
Mustafa
Ali
Coşkun (A.Cansun)
Straka (Taner)
Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakem: Hüseyin GÖÇEK
Saat: 19.00
Yayın: Lig Tv