Kezman’a yıllık 2.5 milyon, Edu ve Lugano’ya 2.3 milyon ve Deivid’e 2 milyon dolar verilmesinin ardından yıllığı 2 milyon dolar olan Alex yeni rakamını belirledi: 4 milyon dolar
Dört yıldız alındı, takım içinde kimin ne aldığı sorgulanmaya başladı. F.Bahçe yönetiminin Kezman, Edu, Lugano ve Deivid’e ödediği yıllık ücretler futbolcular arasında fısıldanmalara neden oldu, takımın lideri durumundaki Alex de Souza da nikah tazeleme fiyatını ikiye katladı. Kezman’a yıllık 2.5 milyon dolar, Edu ve Lugano’ya 2.3 milyon dolar ve Deivid de Souza’ya da 2 milyon dolar ücret ödenmesi Brezilyalı futbolcuyu harekete geçirdi. Geçen sezon savunmada oynayan ve yıllık 1 milyon 250 bin dolar alan Luciano’yla fiyatı 1 milyon 200 bin dolar olan Nobre’nin gönderilip yerlerine iki katı ücrete oyuncuların alınması Alex’i de rahatsız ettiği öğrenildi
Menajerine Mesaj
Yıllığı 2 milyon dolar olan ve önümüzdeki sezon sözleşmesi sona eren Alex, mukavelesinin uzatılması halinde yıllık 4 milyon dolar isteyeceğini açıkladı. Sambacı’nın menajeri Juan Figer’le görüşerek bu durumu anlattığı ve “Gelecek sene fiyatıma zam istiyorum. F.Bahçe Başkanı ve yönetimiyle görüş. Kalmam isteniyorsa yıllığım 4 milyon dolardır” dediği öğrenildi. “Benim için şu anda kulübün 100. yılında başarılı olması ama önümüzdeki yıllar için ben de geleceğimi düşünmek zorundayım” diyen Brezilyalı oyuncunun menajeri Figer’in ise Alex’e “Daha çok erken. Zamanı gelince konuşuruz” dediği ifade edildi
Peki Yerliler Ne Yapsın!
Yabancılara verilen yüksek rakamlar sadece Alex’i değil yerli oyuncuların da durumunu sorgular hale geldi. Kaptan Ümit Özat’ın yıllık 1 milyon YTL net ücret alması, sezon başında Trabzonspor’un 2.2 milyon Euro’luk teklifini 100. yıl için reddeden Rüştü’nün yıllık 750 bin Euro alması uçurumu gözler önüne serdi. Asıl dikkat çeken ise Zico’nun vazgeçilmezlerinden Kerim’in yıllık 400 bin YTL’yle oynaması oldu. Yabancılara verilen rakamlarla yerliler arasındaki bu farkın takım içinde huzursuzluk yaratabileceği endişesi iyice arttı.