İngiliz Times Gazetesi, Fenerbahçe'de oynayan Appiah'ın İskoç temsilcisi Celtic ile transfer görüşmeleri yaptığını iddia etti. Celtic Appiah'ın bonservisi için 5.7 milyon pound'u gözden çıkardı. Ancak Appiah'ın haftada 40 bin poundluk ücret talebini çok bulan Celtic için transferin gerçekleşmesi bir başka yıldızının Türkiye'ye gitmesine bağlı. Habere göre Beşiktaş'ın istediği Gravesen'in Türkiye'ye gitmesi halinde Appiah'ın istediği rakam ödenecek. Ancak eski Real Madrid yıldızının Celtic'ten ayrılmaya niyeti olmadığı belirtiliyor.
Appiah'ın İskoçya'da forma giyen milli takımdan arkadaşı Ganalı Kingston, Fenerbahçeli yıldızın Glasgow'a gelmeye istekli olduğunu söyledi. Kingston, "Celtic Appiah ile ilgileniyordu, o da bana İskoçya'yı sordu. Ona ligi övdüm ve İskoçya'nın yaşamak için en ideal yer olduğunu söyledim" dedi. Kingston şöyle konuştu: "Başlarda gelmek istemedi, ancak son konuştuğumda biraz daha ikna olmuş gibiydi. O benim en iyi arkadaşım, o yüzden gelmeyi istiyor. Onun aklını en çok Juventus karıştırıyor. Ailesinin İtalya'da yaşamasından dolayı Appiah İtalya'ya gitmek istiyor"