'Bir yabancı santrfor kesin alacağız. Listemizde ayrıca yurtdışında oynayan bir Türk golcü de var' 'Nihat Kahveci'yi tabii almak isterim. Kanoute için ise şu ana kadar ciddi bir çalışmamız olmadı' 'Taraftarımız yıldız transferler yapıyoruz diye değil, kulübünü sevdiği için kombineye akın ediyor'
3.6.2008
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, FBTV’de dün yaklaşık 2,5 saat açıklamalarda bulundu. Kulübün mali yapısından amatör branşlardaki başarılara, futbol takımından transferlere kadar her konuda sorulan soruları içtenlikle yanıtlayan Yıldırım, özellikle alınacak futbolcuların isimlerini vermekten kaçındı. İşte Başkan’ın açıklamaları.
“Fenerbahçe’nin taahhüt ettiği gelirler var. Bunlar 40 trilyon civarında. Bizim bütçemiz 300 trilyon. Biz gelirlerimizi gösterdik. Sözlerim bugünkü piyasa değerleriyle orantılı. Şu anda Sportif AŞ’nin değeri 1 milyar 100 milyon dolar. 2004’te 400 milyon dolardı.”
“Büyümeyi taraftar potansiyeline bağlıyorum. Fenerbahçe’nin gerçek sahibi taraftarsa, onlar da bu kulübe üye olmalı. Bu üye karşılığı maddi katkı da girecek. 10 milyarı herkes veremeyebilir. Ama biz Fenerbahçe’yi büyütmek istiyorsak ilk hedef 1 milyon üyeye ulaşmak.”
“Üye 1 milyona ulaştığında seçim problemi çıkabilir. Para toplamada sorun çıkabilir. Bunları genel kurulda alacağımız kararlarla düzenleyeceğiz. O parayı da alıp işletebilirsiniz. Herşey transfer değildir. Olup olmaması genel kurul kararıdır. Başka şekilde bu kulübü büyütmek zor.”
Terim’le temasımız olmadı
Stat geliri 50 milyon dolar, maksimum 70’e çıkar. Üzerine çok bir şey koyamayız. Bu sene 250 milyon doları yakaladık. Seneye 300’e giderim, ama daha fazlasına gidemem. Milyar dolarlara ulaşmamız lazım. Böyle bir atak yapmalıyız. Gerçek Fenerbahçeliler buna saygılı olmalı. Ben Fenerbahçe’yi dünyanın en iyi kulübü olarak görmek istiyorum.”
“Fatih Terim ile temasımız olmadı. Öyle bir düşüncemiz yok. Zico ile görüşmeler devam ediyor. Avukatı burada. Ben şampiyonluğu kaybetmeyi kabullenemiyorum. Bizim yürüye yürüye şampiyon olmamız lazım. Seneye bu hataya düşmeyeceğiz. Anlaşabiliriz de, anlaşamayabiliriz de. Fenerbahçe’de büyümek için gerekeni yaparız. B planımız da hazır.”
“Emre’yi 3 yıl önce Inter’de oynarken transfer etmek istiyorduk. Facchetti ile görüşmüştüm. Futbol kaliteli oyuncularla oynanır. Aksi durumda başarılar tesadüfidir. Dünya kulübü olmak için kaliteli oyuncularınızın olması gerekmektedir. Yabancı oyuncuyu istemememin nedeni tamamen kaliteden ibarettir. Yabancı serbest olsun.”
Aurelio’yu alabilen alsın!
“Şu ana kadar hep dünya çapında isimleri getirdim takıma. Böyle bir durumda kaliteli yerli oyuncuları da kulübe kazandırmamız lazım. Emre’nin kulübüyle ön anlaşma yatık. 4 yıllık. 4.5 milyon Euro. Yüzde 5 yetiştirme bedeli var. Bununla ilgili arkadaşlar çalışmaları yapıyorlar. Önümüzdeki haftadan itibaren oyuncunun menaceriyle gerekli çalışmayı yaparız. Temmuz başında da kampa katılır.”
“Semih ile anlaştık. 2 yıl daha burada. Anlaşması kasada duruyor. Galatasaray Aurelio ile konuşabilir tabii. Alabileceklerse eğer, gelsinler alsınlar. Benim takımımı yükseltecek her takımdan, herkesi alırım. Marco ile yapılan mukaveleye göre uzatma hakkımız var. Federasyon bunu iki tarafa bildirdi. Biz oyuncunun da gönlü olsun isteriz. Onu da çözeceğiz.”
“Maldonado çok iyi futbolcu. Ama burada oynamayamadı. İki sene önce de alacaktık, olmadı. Alex ile birlikte Cruzerio’yu şampiyon yaptılar. Maldonado 1 yıl daha burada. Sözleşmesi devam ediyor.”
“3 tane santrforla görüşuyoruz. Bunlardan 2 tanesinin ismi basında hiç çıkmadı. Muhakkak yabancı bir santrfor alacağız. Bir de yerli var. O da santrfor. Türk çocuğu, ama yurt dışında oynuyor. Nihat Kahveci’yi tabii almak isterim.”
“Ben Kezman’ın kalmasını istiyorum. Çünkü iyi oyuncu ama adapte olamadı. Zenit ile Tekke-Kezman takası yapmam. Ben takasta oyuncu kullanmam. Ben onu yapsam Şubat’ta yapardım. Bizim oyuncumuz değerlidir. Eğer ki Zenit futbolcu+para verirse o zaman düşünürüm.”
“Biz, geçen yıldan daha kuvvetli bir takım yapacağız. Türkiye’de yürüye yürüye, hatta yedekleriyle şampiyon olacak, Avrupa’da da büyük başarıyla mücadele edecek bir ekip.”
Bu taraftara küfür yakışmıyor
“2012’de yabancı kıstasının aşağıya inmesi, bize hazırlık yapmamız gerektiğini gösterdi. 17-16-18 yaşlarında yabancı futbolcuları getireceğim. Burada büyütüp onları satacağım. Ama bunun için elimde yerli kaliteli futbolcum olması lazım. Yoksa onu oynatmam gerekecek. Kaliteli Türk çocuklarını alıp yanlarına da yabancı koymak istiyorum. Sistem bundan sonra böyle olacak.”
“Bu sezon kaçan şampiyonluğa, Denizli’dekinden fazla üzüldüm. Türkiye’deki maçlara iyi konsantre olamadık. Türkiye’de şampiyon olamamak benim için başarısızlıktır. Başarısızsanız, bir eksiklik vardır. Ve biz o eksikliği biliyoruz, düzelteceğiz.”
“Fenerbahçe taraftarı transfer için kombine almıyor, bu iyi bilinmeli. Taraftarımız kulübünü sevdiği için kombinelere akın ediyor. Kendilerine desteklerinden ötürü teşekkür ederim. Bu kulüp, kendini Fenerbahçe gören herkesindir. Ancak şu var, bizim taraftarımıza küfür yakışmıyor.”
Basın Eto’o’yu alıp bize hediye etsin!
Kanoute ile ilgili ciddi bir çalışma yapmadık. Biz o üç isimden birini alamazsak ona yönebiliriz. Eto’o hakkında da haberler çıktı. Eto’o 40 milyon Euro. Basın alıp bize hediye ederse memnuniyetle kabul ederiz.”