Gönderen Konu: Arthur Zico ilk yarıyı değerlendirdi  (Okunma sayısı 434 defa)

Çevrimdışı alex_20

• 5. SINIF UYE
  • *
  • Puan 6
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Arthur Zico ilk yarıyı değerlendirdi
« : 21 Aralık 2006, 13:33:37 »
Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Turkcell Süper Lig'de sezonun ilk yarısındaki performanslarından memnun olduklarını söyledi.

Zico, FB TV'ye yaptığı açıklamada, sonuçlara ve şu an bulundukları duruma bakıldığında ligin ilk yarısının kendileri için çok olumlu geçtiğini söyleyebileceklerini kaydederek, ''İlk başlarda takımımız tam değildi. Gidecek ve sonradan gelecek olan oyuncularımız vardı, dolayısıyla sıkıntılıydık. Bu nedenle taraftarımız ile camiamızın sabrına ihtiyacımız vardı. Bize gereken sabrı gösterdiler. Belirli bir periyotun sonucunda kendimizi istediğimiz gibi ifade edebilir hale geldik. Sonuç olarak geldiğimiz duruma baktığımızda UEFA Kupası'nda tur atladık, ligde ise en yakın rakibimizin 7 puan önünde gidiyoruz. Oynadığımız İnegölspos maçından sonrada Türkiye Kupası'nda da aynı şekilde devam ediyoruz. Bizim hedefimiz bu üç kulvarda da gidebildiğimiz en iyi yere, şampiyonluğa kadar gidebilmek. İlk yarıyı değerlendirdiğimiz zaman ise genel durumumuzun gayet pozitif olduğunu söyleyebiliyoruz'' dedi.

Önemli olanın bulundukları noktadan daha ileriye gidebilmek olduğunu kaydeden Brezilyalı teknik adam, ''Önemli olan şu anda istediğimiz durumda olduğumuzu görebilmemiz, ancak her ne kadar istediğimiz durumda olabilsek de, hala bazı eksiklerimiz var. Ciddi bir şekilde çalışarak ve hedefimizin ne olduğunu bilerek, 2. yarıda da aynı azmimizi ve disiplinimizi koruyarak en az bu ilk yarıdaki kadar mutlu olacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

-''ÇİFT FORVETTE BAŞARILI OLAMADIK''-

Zico, sezonun ilk yarısında denedikleri çift forvetle oynama çabasının kendilerine başarı getirmediğini belirtti. Her ne kadar futbolcularının her türlü sisteme ayak uydurabilecek kalitede olduğunu düşünse de, çift forvetle istenilen oyunu ortaya koyamadıklarını anlatan Zico, ''Doldurmamız gereken alanları çok fazla dolduramıyorduk, özellikle kanat gibi kendimizi göstermemiz gereken alanlarda kendimizi pek gösteremiyorduk. Tek forvete geçtiğimiz zaman Alex biraz daha kendi özgürlüğüne kavuştu, biraz daha orta sahada aktifliğimiz artı. Rakiplerimizi rahatsız etmeye başladık. Bunun sonucunda oyunun pozitifleşmesi kendiliğinden gelmeye başladı. Biz bunun ilk örneklerini Ankaraspor maçında vermeye başladık. Bu maçın ilk yarısında çok iyi şekilde oynadık, orta sahamız çok güçlüydü, tek forvet oynadık ve ilk yarıda 2 tane gol bulduk. Oyuncularımızın karakteri her ne kadar ofansif olsa da çift forvet oynadığımız zamanlarda gol pozisyonu bulmakta zorlanıyorduk. Özellikle bu yeni oturttuğumuz sistemle boş alanları, orta sahayı ve özellikle kanatları düzgün kullanmaya başladığımız zaman sonuçlar kendiliğinden gelmeye başladı'' ifadelerini kullandı.

-''FENERBAHÇE EN TEPEDE''-

Sarı-lacivertli teknik adam, Fenerbahçe'yi, 7'Büyük, sürekli göz önünde ve en tepede olan bir takım'' cümleleriyle tanımlayarak, şunları söyledi: ''Bundan dolayı biliyordum ki, rakiplerin Fenerbahçe ile oynadıkları maçlar diğer takımlarla oynadıkları maçlardan her zaman farklı olacaktı. Bir rakibin maçını analiz ettiğimizde, Fenerbahçe ile çok daha farklı bir şekilde oynayacaklarını biliyoruz. Fakat bundan daha olumlu olan şey şu ki, futbolcularımız da bunun bilincindeler. Biliyorlar ki, karşılqşacakları rakipler Fenerbahçe ile farklı bir motivasyon ve konsantrasyon ile oynayacaklar. Bu, Fenerbahçe'nin büyük, sürekli göz önünde ve en tepede olan bir takım olmasından kaynaklanıyor. Bunun başta bize dezavantaj olacağını düşünüyordum ancak futbolcularımın da bu mantığı kafalarına yerleştirdiklerini anladıktan sonra bunun da bizim açımızdan bir dezavantaj olmaktan çıktığını düşünüyorum.''

Takımın belli bir adaptasyon süreci olduğunun altını çizen Zico, oyuncuların bu durumu çok fazla çalışarak atlattığını, yeni gelen oyuncuların da takıma uyum sağlaması ile birlikte çok başarılı bir grubun ortaya çıktığını kaydederken, amacının her oyuncusuna ayrı ayrı değer verip, kendisi için önemli olduklarını hissettirmek olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: ''Futbolda saha içerisinde olan, saha dışarısında olan ve yedek kulübesinde oturan hep birlikte mücadele eder. Futbolda önemli olan bir grup olmaktır. Ben de futbolcularıma her zaman bunu anlatmaya çalıştım. Bu mentaliteyi futbolcularım da en iyi şekilde kavradılar. Hepsi her geçen gün en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Önemli olan ilk günden beri hangi futbolcunun ne kadar kendini geliştirdiği değil de, ilk günden beri takımın ne kadar gelişme gösterdiği, oyununa ve kendisine ne kadar fazla şey kattığı olduğunu düşünüyorum.''

-''ELEŞTİRİ HER TÜRLÜ YAPILABİLİR''-

Fenerbahçe'ye karşı zaman zaman yönelen eleştiriler için, ''Eğer o anda işler istedikleri gibi gitmiyorsa her türlü eleştiri gelebilir. Benim bunları görebilecek ve eleştirileri olumlu yöne çekebilecek, gereksiz olanları ise kafamdan silebilecek seviyede tecrübem var'' diyen Zico, eleştiriyi futbolun bir unsuru olarak gördüğüne dikkat çekerek, ''Eleştiri yapılmak isteniyorsa her şekilde yapılabilir. Eleştiriyi futbolun içerisinde olan bir şey olarak görüyorum. Bazı eleştiriler var ki, örneğin, Marco Aurelio'yu Türk olduğu için oyundan almışım, ya da oynatmıyormuşum gibi ciddiye almanın ve gülmemenin elde olmadığı eleştiriler. Marco'nun yerine gelen futbolcu ise bir Türk. Bu eleştiriyi yapanlar ise bunu düşünmüyorlar. Elbette ki bu gibi fikirleri, eleştirileri ciddiye almak mümkün değil'' diye konuştu.

Brezilyalı çalıştırıcı, performansı yeniden yükselen Deniz'e de değinerek, ''Deniz, sezon başında yaşadığı üzüntülü günleri atlattıktan sonra maçlara ve takıma daha fazla konsantre olmaya başladı. Benim gördüğüm kadarıyla da takıma girmeyi hak ediyordu. Takıma girdiği zaman da gösterebildiği performansın en iyisini göstermeye başladı. Deniz'in her zaman ilk 11 içerisinde oynaması tamamen kendi alın teri ve emeğinin sonucudur'' dedi.

-''UEFA KUPASI'NDA DENGELER EŞİT''-

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'nda eşleştiği AZ Alkmaar'ı eleyebilecek durumda olduğunu kaydeden Zico, hiçbir takımın avantajı olduğunu düşünmediğini anlatarak, şunları söyledi: ''Hem içeride hem dışarıda oynuyorsunuz. Bizim takımımızın gerek içerideki gerek dışarıdaki maçlarında güzel bir performans gösterdiğini düşünüyorum. Dışarda oynadığımız maçları da iyi oynayarak kaybettik, kaybedecek kalitede bir futbol oynamadık. Fenerbahçe için hiçbir rakibin avantajlı ya da dezavantajlı olduğunu düşünmüyorum. Özellikle UEFA Kupası'nda dengeler birbirine çok yakın, takımlar arasında çok fazla bir güç farkı yok. Oynayacağımızın rakibin de ne eksiği ne de fazlası var. Kendi futbolumuzdan ödün vermeden rakibimize karşı en iyi şekilde mücadelemizi vereceğiz. Önemli olan her iki maçta da size yetecek skoru almanızdır''. Zico, açıklamasının sonunda herkesin yeni yılını ve kurban bayramını kutladığını sözlerine ekledi.

Çevrimdışı Abdullah

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan -1500
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
Arthur Zico ilk yarıyı değerlendirdi
« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2007, 15:22:33 »
bilgi için saol kardes