Artık İstanbul Boğası!
Ve beklediğimiz büyük gün geldi çattı. F.Bahçemizin Real Madrid'den transfer ettiği dünyaca ünlü yıldızı Roberto Carlos'u taşıyan özel bir uçak dün gece İstanbul'a iniş yaptı. Daha önce kulümüzden yapılan açıklamanın aksine bir saat önceden İstanbul'da olan Roberto Carlos'u karşılamaya gelen binlerce taraftarlarımız ile Emniyet güçleri arasında hoş olmayan olaylar yaşandı.
Taraftarlarımız Roberto Carlos için adeta seferber olmuş durumda. İstanbul Atatürk Havaalanı'nda zaman zaman gergin anlar yaşanıyor. Çıkan tartışmalar sonucunda Fenerbahçeli taraftarlar Havalimanı dışarısına çıkartıldı.
Formalılar uzaklaştırılıyor
Roberto Carlos'u karşılaşamaya gelen Fenerbahçe taraftalarının üzerinde sarı - lacivertli forma gören Havalimanı Emniyet Güçleri çeşitli uyarılarda bulunup taraftarları dışarı almaya çalıştı. Üzerinde Fenerbahçeli olduğunu anlatan hiç bir işaret bulunmayanlara ise normal yolcu ve yolcu yakını olması ihtimaliyle herhangi bir müdahale yapılmadı.
Öte yandan kulüpten yapılan açıklamaya göre yarın 09.00'da Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçecek olan Roberto Carlos 13.00'da Şükrü Saracoğlu'nun çıkış tüneline monte edilecek bir platform üzerinde Aziz Yıldırım ve sarı-lacivertli yöneticilerin katılacağı bir törenle kendisini F.Bahçeli yapan sözleşmeye imza atacak.
İsteyen töreni izleyecek
Bu imza töreninin en büyük özelliği ise taraftarlarımızın Şükrü Saracoğlu'ndaki imza törenine katılabilecek olması. Taraftarlar Fenerium alt tribüne alınacak. Sarı-lacivertli taraftarların bu organizasyon için de taraftar forumlarında çeşitli planlar yaptığı ve değişik pankartlar ile Brezilyalı yıldızı şaşırtacağı belirtiliyor.
Roberto Carlos'un 10 gün önce Madrid'te kendi evinde verdiği ilk röportajı;
"Fenerbahçe ile sözleşme imzaladığım için çok mutluyum, çok önemli başarılara imza atmak istiyorum. Fenerbahçe ile 2 sene önce görüşmüştüm ama Real Madrid beni bırakmadı, sözleşmem biter bitmez Fenerbahçe'ye gideceğimi söylemiştim. Şimdi de sözümü tutuyorum. Dünya'nın bir çok ülkesinden teklif aldım ama Fenerbahçe'ye verilmiş bir sözüm vardı. TÜrk futbolu her geçen gün gelişim gösteriyor başta da Fenerbahçe. Bu gelişimde yer almak istedim. Fenerbahçe'deki Brezilyalıları biliyorum. Fenerbahçe'yi tercih etmemin sebeplerinden biri de Zico. Brezilya'da ekol bir isim onun takımında oynamak bir onur. Fenerbahçe'nin çok sayıda maçını izledim, ateşli taraftarını çok biliyorum ve onlarla buluşmak için sabırsızlanıyorum." dedi.
Murat Özaydınlı tarafından yürütülen transferde, Asbaşkanlardan Ali Yıldırım'ın da katıldığı Madrid'te yapılan son röportajında şunları söyledi;
"Real Madrid gibi çok büyük bir kulüpten sonra onun kadar büyük bir kulüp olan Fenerbahçe'ye transfer oldum. Real Madrid'te yaşadığım başarıları burada da yaşamak istiyorum.". dedi.