Bu sabah sağlık kontrolünden geçen Edu, kendisini Fenerbahçeli yapan imzayı attı.
Fenerbahçe’nin yeni transferi Edu Drecana, kendisini 4 yıllığına Fenerbahçeli yapan sözleşmeyi imzaladı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Fenerium Tribünü Basın Toplantı Odası’nda gerçekleştirilen imza töreninde Asbaşkan Mahmut Uslu ve Genel Sekreter Vedat Olcay da hazır bulundu. Amatör Şubelerden Sorumlu Asbaşkan Mahmut Uslu, Edu’nun transferi ile ilgili olarak şunları söyledi: ''Luciano'nun sakatlanmasının ardından, antrenörlerimizin isteği doğrultusunda Edu’yu transfer etmemizi istediler. Edu, Deived ve Alex ile beraber oynamış. Bu nedenle uyum sorunu yaşanacağını düşünmüyorum. Önümüzde 10 günlük bir çalışma dönemimiz var. Takım, en iyi şekilde oturacaktır. Oluşturduğumuz bu kadro ile Avrupa’da büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. İlk kez bu kadar iddialı konuşuyorum. Çünkü bizden beklenen de bu."
Fenerbahçe’de 36 numaralı formayı giyecek olan Edu Dracena ise imza töreninde şu açıklamalarda bulundu: “Fenerbahçe gibi bir kulübe geldiğim için kendimle gurur duyuyorum. 100. yılında Fenerbahçe formasını giyecek olmak bana gurur verecek. Elimden gelenin en iyisini yapıp arkadaşlarımla birlikte başarılı sonuçlar almak istiyorum. Teknik direktörümüz Zico ve takım arkadaşlarım da dahil lig şampiyonluğu ve UEFA Kupası’nı kaldırmak ayrıca gelecek yıl da Şampiyonlar Ligi’nde en üst noktaya gitmek en büyük hedeflerimiz. Taraftarımızın da desteği ile diğer takım arkadaşlarım ile birlikte tüm hırsımızı ortaya koyup başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Fenerbahçe, Avrupa’da çok büyük bir kulüp, biz de bu büyüklüğe yakışacak şekilde mücadele edeceğiz. Dört senelik bir anlaşma imzaladım. Ama ben bu büyük kulüpte oynayabileceğim kadar fazla oynamak istiyorum.”
Genel Sekreter Vedat Olcay ise Edu’nun transferi ile ilgili olarak, “Lugano ile birlikte Edu’nun büyük işler yapacağına inanıyoruz. Transferlerin geciktiği yönünde tenkitler vardı. Ancak gelen oyuncuları görüyorsunuz. Her kulübün sahip olamayacağı kadar büyük transferler yaptık. Camiamıza hayırlı olsun” diye konuştu.