Aziz Yıldırım davasına ret
İzmir'de, avukat Mehmet Ali Tunçay'ın, fanatik taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine, Avrupa kupalarında şampiyon yapma ve dünya yıldızları alma sözünü tutmadığı için açtığı bin YTL'lik manevi tazminat davası ilk duruşmada reddedildi.
İzmir Barosu avukatlarından Mehmet Ali Tunçay, İzmir 12'inci Sulh Mahkemesi Hakimliği'ne verdiği dava dilekçesinde, bin YTL'lik manevi tazminatın yanında, mahkemenin takdirine göre davalıyı kınayan bir karar alınarak, bunun basın yoluyla ilan edilmesini de talep etti.
Tunçay, ayrıca dilekçesinde, 1948 yılında doğduğunu, o günden bu yana Fenerbahçe sevgisiyle yaşadığını ve hayata tutunmaya çalıştığını, mutluluğunun yüzde 25'inin Fenerbahçe'nin başarılarından kaynaklandığını, arabasının plakasından pijaması, terliği, kravat ve rozetlerine, parfümleri ve şampuanına kadar birçok eşyasının takımın sarı- lacivert renkleri, isim ve logosunu taşıdığını bildirdi. Tunçay, 2006- 2007 sezonu başında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'ın medyaya ve taraftarlara yaptığı açıklamada, "100'üncü yılımızda hedeflerimiz büyüktür. Fenerbahçe'yi dünya takımı yapacağız. Avrupa kupalarından birinde şampiyon olup, Avrupa kupasını alacağız. Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu olacağız. Dünya çapında futbolcular alacağız" dediğini ancak sözünü tutmadığını öne sürdü.
Herkesin söylediği sözleri yerine getirmesi, düşünerek konuşması gerektiğini savunan Tunçay, "Halk koyun, Türkiye ise Muz Cumhuriyeti değildir. Uğradığım manevi zararların karşılanması ve Türk toplumunun silkinip kendine gelmesi, bazı konularda uyanması için örnek olmak amacıyla bu davayı açıyorum. Reklam da yapmıyorum. Reklama da ihtiyacım yok" dedi.
Bugün 12'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davaya avukat Mehmet Ali Tunçay, davalı Aziz Yıldırım'ın avukatı Nergiz Özcan katıldı. Avukat Özcan, davacı tarafın iddialarının yersiz olduğunu ve bu olaylardan dolayı herhangi bir maddi ve manevi zararı olmadığını belirtti.
Öztürk, "Müvekilim, kulüp başkanı sıfatından kaynaklanan hak ve ödevlerinin gereklerini yerine getirmektedir. Yönetim görevi icra edilirken her kesimin memnun olacağı kararları almak imkansızdır. Takımda liglerin bitimine iki hafta kala şampiyon olmuştur. Bu nedenle davanın reddedilmesi gerekmektedir" dedi.
Avukat Mehmet Ali Tunçay, "Davamız Türkiye ligi ile ilgili değildir. Avrupa Şampiyonlar Ligi ve UEFA kupasından imkanlarımız olmasına rağmen erken elenmemizden kaynaklanmaktadır. Ben takımıma karşı zarar gelmesi için bu davayı açmadım. Amacım eldeki imkanları neden iyi değerlendirilmediği. Şampiyon olması bir taraftar olarak beni de sevindirmiştir" diye konuştu.
Hakim İbrahim Karanfil, davayı reddedip duruşmayı bitirdi. Duruşma sonrası avukat Mehmet Ali Tunçay, verilen karar karşısında şoke olduğunu, kararı temyiz edeceklerini söyledi.