Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Dergisi'nde yaptığı açıklamada, son yıllarda yaptıkları transferlerle Avrupa'da başarılı olmak istediklerini belirtti.
Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi'nde şu sözleri söyledi: "Son yıllarda yaptığımız tüm yatırımlarla dünyanın ilgisini çekmeyi başarmış bir Fenerbahçe'nin artık bu ilgiyi Avrupa'da elde edeceği başarılarla pekiştirmesinden yana olduğunu zaman zaman burada sizlere ifade ediyorum. Önümüzdeki dönemlerde Avrupa kupalarında çeyrek final veya yarı final oynama şanslarını yakaladığımız zaman Fenerbahçe dünya kulüpleri arasındaki yerini fazlasıyla sağlamlaştırmış olacaktır. Fenerbahçe yönetimi olarak vizyonumuz, misyonumuz tamamen bundan sonrası için Avrupa başarılarının devamlılığını sağlamak, bunu yeni transferlerle devam ettirmek, açıkçası her zaman kuvvetli olmaktan geçmektedir. Yatırımlarımız, gelişmeye yönelik planlarımız hedeflediğimiz şekilde devam etmektedir. Bazı araştırmalarda Türkiye'nin en değerli futbol markasının Fenerbahçe olduğu açıklanmaktadır."
Aziz Yıldırım, Anderlecht'i yenerek Şampiyonlar Ligi'ne kaldıklarını hatırlatarak, şunları ifade etti:"Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht maçı galibiyeti ve ardından yapılan kura çekimi ile Aralık ayına kadar sürecek yeni bir temponun içinde olacağız. Bu yıl takımımız Şampiyonlar Ligi'nde daha iyi sonuçlar alacaktır. Bugüne kadar kazandıkları tecrübeleri sahaya yansıtmaları gerektiğini düşünüyor, tüm teknik kadro ve oyuncularımı Anderlecht maçı galibiyeti ile ilgili olarak kutluyorum.Yönetim kurulumuz sayesinde bugüne kadar yapılanların dışında birçok akademisyenin Fenerbahçe'nin büyüklüğüne bilimsel temel kazandırma gayretleri Türkiye'de Fenerbahçe isminin ne kadar önemli olduğu yönünde yeni mesajlar vermektedir."
Yıldırım,Türkiye'den dünyaya açılacak tek spor kulübünün Fenerbahçe olacağını ve tüm Türkiye'nin buna şahit olacağını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Lousville'de spor eğitimi yapan Amerikalı bir taraftarımızın Fenerbahçe Spor Kulübü'nün son derece kısa bir zaman içersinde kaydettiği gelişmenin Türk insanı üzerinde ne kadar egemen güç olduğunu süratle kavrayabilmiş olmasının, Türk futbolunun, ellerinde küçük ve kontrol edilebilir şekilde kalmasını isteyenlere ders vermesi gerektiğini düşünüyorum. Sevgili Fenerbahçeliler,Bütün bu gelişme ve değişim, kendi coğrafyamız dışına yavaş yavaş kendiliğinden çıkıyor. Buna yardım edecek kurumların vizyonu da değiştiği zaman, Türkiye'den dünyaya açılacak tek spor kulübünün Fenerbahçe olacağına tüm Türkiye şahit olacaktır. Bu hedef Fenerbahçe'nin çok uzağında değildir. İşte bu düşüncelerle Fenerbahçe Başkanını tribünlerde dolaşırken görenler panik yapmasınlar.
Hem çağdaşlığı her anlamda yakalamak isteyip, hem de en ufak bir pürüzde bize sırtlarını dönenler de artık bazı şeylerden ders almak zorundadır. Bu kulüp topyekün bir bilinçle geleceğine tutunacaktır. Bu doğrultuda, kulübümüze zarar getirecek düşüncelere sahip kişilere karşı mücadelem, hangi kesimden olursa olsun, bu düşünceler yok olana kadar devam edecektir."Büyük Fenerbahçe Taraftarı", her zaman her yerde destek söyleminin gereği olarak sabırlı davranmalıdır. Maçlar esnasında oyuncularımıza yapılan aleyhte tezahüratlar, Şampiyonlar Ligi ve yurt dışındaki diğer maçlarda tribünlerde yakılan ateşler kulübümüze para cezası olarak geri dönmektedir. Önümüzdeki dönem bu görüntülerin stadyumlarda azalacağını düşünüyorum.
Kasım ayında Fenerbahçe ve dünyada ilk kez bir spor kulübü olarak organize ettiğimiz Spor ve Bilim Kongresi'yle yaklaşık 25 konferans, 20 panel, 6 workshop ve uydu sempozyumlarla spor ve bilim dünyasına hizmet etmek istiyoruz. Ülkemizdeki üniversitelere amatör ve profesyonel spor adamları ile spor kulüplerimize bilimsel destek verecek bu kongrenin bilim dünyasının ünlü isimlerini Fenerbahçe çatışı altında toplayacak olması da hepimizi şimdiden heyecanlandırıyor.Dünyaca ünlü ekonomist Stephan Szymanski ve 100 yılın en iyi spor yazarı Simon Kuper'in bu kongrede bulunmaları Türkiye'mize ve Fenerbahçe'ye 3 gün boyunca bilimsel şölen yaşatacaktır. Şimdiden kaydınızı yaptırmanızı rica ediyorum. Bu kongreyi hep birlikte yaşayalım."
Saygılarımla,
Aziz Yıldırım
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı
Kaynak: DHA