Sezonun ilk yarısında oynanan maçlarda altı gol atan Mateja Kezman, ikinci yarı daha iyi olacağını ve 'herkesin bambaşka bir Kezman izleyeceğini' söyledi.
Sırp futbolcu, ülkesinde bir gazeteye açıklamalarda bulunarak "Sakatlığımı, uyum sorunumu, Zico'yu tanıma süremi artık geride bıraktım. Performansımın altında gol attığımı biliyorum. Ama önemli gollerin altında imzam var. İkinci yarıda herkes bambaşka bir Kezman izleyecek. İlk yarıyı büyük avantajla lider bitirdik. Takım olarak iyi bir 17 maçlık periyodu geride bıraktık. Bu topluluk Süper Lig'i en iyi yerde bitirecektir." dedi.
UEFA Kupası'nda takımların güçlerinin birbirlerine denk olduğundan bahseden Kezman, AZ Alkmaar'ı eleyip, Newcastle United'dan da rövanşı alarak yollarına eksiksiz devam edeceklerini iddia etti. Takımın en önemli oyuncusu olarak Alex'in ismini veren başarılı golcü, "Brezilyalılarla sorunum yok. Aramızda iyi bir arkadaşlık ortamı var. Can, Ümit ve Appiah'la daha çok şey paylaşabiliyorum. Çünkü onlar İngilizce biliyor. Deplasmanlarda çoğunlukla Türklerle birlikte kalıyorum." diye konuştu.
Yeni bir transfere daha ihtiyaçları olmadığını söyleyen Kezman, devre arasında bir futbolcu almanın genelde tercih edilmeyen bir yol olduğuna dikkat çekerek, "Bana göre yeni bir oyuncuya, herhangi bir takviyeye gerek yok. Gelecek oyuncunun uyum sağlaması için geçecek sürede sezon zaten bitecektir. Kadroda yeterince çok yönlü oyuncu var. Oluşabilecek bir eksiklikte alışılan mevkinin dışında oynatılabilecek dolu isim var. Fenerbahçe, Türkiye'de kazanılmayı bekleyen tüm şampiyonluklara ulaşabilecek güçte. Avrupa'da da dikkatli ve hırslı davranılması durumunda beklenen başarılar bu isimlerle yaşanacaktır." ifadelerini kullandı.
Arthur Zico'yla ilgili düşüncelerini ise Kezman şu cümlelerle özetliyor: "Zico, henüz kariyerinin başında. Yeni başlamış olmasına karşın işini layıkıyla yapıyor. Oyuncularla diyaloğu mükemmel. Taktiksel anlamda da her geçen gün kendini geliştiriyor."
Bu arada sakatlığından dolayı Fenerbahçe'nin son maçlarında oynamayan yıldızları Selçuk Şahin ile Ümit Özat'ın Samandıra Tesisleri'nde çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. İki futbolcunun idman eksiğini arkadaşları tatil yaparken kapatmaya çabalamaları takdir topladı. Kamp dönemine diğer futbolcularla aynı seviyede girmek için çalışan Ümit ve Selçuk, forma bulmaktan ümitliler. 'İkinci yarıda formamı geri alacağıma inanıyorum.' diyen Ümit'in yanı sıra Selçuk da, 'Yeniden eski gücüme kavuşmak arzusundayım.' dedi.
Kaynak : Zaman