"Düğüm derbilerde çözülür"
Fenerbahçeli futbolcu Serkan Balcı, şampiyonluk düğümünün, ligin son 4 haftası içinde yapacakları derbi maçlarda çözüleceğini ifade etti.
Samandıra Tesisleri'ndeki antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Serkan, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'un geçtiğimiz günlerde yaptığı ''Son 4 haftaya 9 puan önde girmezsek, kolay kolay bize şampiyonluğu bırakmayacaklarını düşünüyorum'' açıklaması hatırlatılarak yöneltilen, ''Sana göre şampiyonluğun düğümü ne zaman çözülür'' sorusuna verdiği yanıtta şunları kaydetti:
''Biz önümüzdeki maçları kazanırsak bir düğümün çözülmesine gerek kalmayacağına inanıyorum. Kendi maçlarımızı almamız gerekiyor. Lideriz, önümüzde Ankaraspor maçı var. Biz kazandıkça rakipler ne yaparsa yapsın bizi ilgilendirmiyor. O, yöneticimizin açıklamasıdır, ben bu konuda yorum yapamam. Bana göre tabii ki derbi maçlarda çözülür ne olacağı, ama sonuçta bir avantajımız var ve bunu iyi kullanacağımıza inanıyorum.''
-''PUAN FARKI YOKMUŞ GİBİ DÜŞÜNÜYORUZ''-
Serkan, rakipleriyle olan puan farkını düşünmediklerini, her haftayı tek tek değerlendirdiklerini ifade etti.
Şampiyonluk mücadelesinde kalan haftalara bir bütün olarak baktıklarında konsantrasyon eksikliği yaşanabileceğini vurgulayan Fenerbahçeli futbolcu, ''Her maç final havasında geçiyor. Biz hep aramızda 0 puan var diye düşünüyoruz. Her maça tek tek bakıp kazanmalıyız. Bütün baktığımızda konsantrasyon eksikliği yapabiliyor'' diye konuştu.
Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray ile üst üste yapacakları zorlu maçlarla ilgili soruya Serkan, şöyle yanıt verdi:
''İlk yarıda da üst üste bu rakiplerle oynadık ve iyi sonuçlar aldık. Yine alacağımıza inanıyorum. Kimsenin ne kadar zor veya kolay olduğu önemli değil. Bizim ne yaptığımız önemli. İstediğimiz gibi mücadele edersek, bizi Türkiye'de yenecek takım olduğuna inanmıyorum. Biz sadece kazanıp, son haftalardaki gibi iyi neticeler alıp şampiyon olacağız.''
-''İNŞALLAH İKİ KUPAYI DA GETİRİRİZ''-
Serkan, Avrupa kupalarından elendikten sonra önlerinde kalan iki kupayı da 100. yılda Fenerbahçe camiasına getirmek istediklerini kaydetti.
Sakatlığı nedeniyle Bursaspor maçında forma giyemeyen Serkan, iyileştiğini ve Zico'nun şans vermesi durumunda takımı için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade ederek, şöyle konuştu:
''İlk haftalarda oynayamadığım için moralim bozuktu, ama sonuçta çalışmaya devam ettim, hocam şans verdi, bu şansı iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Küçük bir sakatlık geçirdim. Ayağımda ödem oluştu, şimdi iyileştim. Hocam şans verirse en iyi şekilde değerlendireceğim. Çıkış içindeyiz. İnşallah bu haftayı da kayıpsız geçmek istiyoruz. Kendi adıma şampiyonluğa inanıyorum, takım da buna inanıyor. Artık bir aile olduk, takım olduk. Herkes başarı için endekslendi. Önümüzde iki kupa var. İnşallah bu iki kupayı da Fenerbahçe camiasına 100. yılda getiririz.''
Fenerbahçeli futbolcu, zorlu derbilerin yanı sıra Beşiktaş ile yapacakları Fortis Türkiye Kupası mücadelelerini kaldıracak kapasitede bir ekibe sahip olduklarını kaydederek, ''Beşiktaş ile aramızdaki 6 puanlık fark stres yaratmıyor. Takımda bir baskı yok. Biz mücadele ettiğimizde bizden iyi takım olduğuna inanmıyorum'' dedi.
-''O GÜN YAPTIĞIM ŞEYLER ÇOCUKÇAYDI''-
Serkan, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme uuru ilk maçında Dinamo Kiev ile yaptıkları mücadelede gördüğü kırmızı kartın ardından, takımda yer bulamaması hatırlatılarak, tekrar forma şansı bulmasıyla ilgili bir soruya verdiği yanıtta şunları kaydetti:
''Herkes bana destek çıktı sonuçta. O gün yaptığım şeyler çocukçaydı. Bir profesyonelin her zaman çalışması gerektiğini herkes biliyor. Ben de bunu yaptım ve formama kavuştum. Hocam tekrar şans verirse elimden geleni yapacağım. İnşallah benim mücadelemle, diğer arkadaşlarımın mücadelesiyle takımı şampiyon yapacağımıza inanıyorum. Bunlar geçmişte kaldı. Geçmişle yaşayamam.''
Fortis Türkiye Kupası'nı geçen yıl finalde kaybettiklerini hatırlatan Serkan, ''Bu yıl telafi edeceğimizi tahmin ediyorum. İnşallah bu yıl iki kupayı da getireceğiz'' şeklindeki ifadelerle sözlerini tamamladı.