Can Arat: “Artık hem F.Bahçe’de hem de Milli Takım’da oynuyorum. Şimdi sırada 100. yıl şampiyonluğu ve Avrupa Şampiyonası var.”
F.Bahçe ve Milli Takım’ın genç savunma oyuncusu Can Arat, Ay-yıldızlı ekibin Almanya kampında çok mutlu. “Hayatımın fırsatını yakaladım, bunu en iyi şekilde değerlendireceğim” diyen Can en büyük iki hayalinin gerçekleştiğini vurgularken şöyle konuştu: “Hem F.Bahçe’de hem de Milli Takım’da oynuyorum. Bundan sonraki hayâllerim ise F.Bahçe’de 100’üncü yılda şampiyonluk yaşamak ve 2008 Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takım’la birlikte yer almak. Yaşım daha genç ve önümde çok uzun yıllar var. Her geçen gün yeni bir şeyler öğreniyorum. Tabii ki hata yapacağım, tecrübe eksiğim de var ama bunu oynaya oynaya atacağım.
‘Beni Fatih Hocam Yarattı’
Fatih hoca beni sıfırdan aldı ve bugünlere getirdi. Herşeyimi ona borçluyum. Fatih hocam benim için çok büyük bir şans; bana hep güvendi, takımımda oynamadığım zaman bile ilk 11’de görev verdi. Onun için sahada canımı bile veririm. O gerçek bir futbol filozofu. Güvenini boşa çıkarmamak için elimden gelenin en iyisini yapamaya çalışıyorum.
Bana yapılan eleştirileri saygıyla karşılıyorum. Nasıl iyi oynadığım zaman övgü alıyorsam hata yaptığım zaman da eleştirileceğim. Hem F.Bahçe, hem de Milli Takım’daki arkadaşlarımdan saha içinde ve dışında uyarılar alıyorum. Onların söylediği herşey benim için bir ders niteliğinde.”