Eyvah Hamer!
PSV sınavına atanan Lüksemburglu, 2001'deki Leverkusen maçında Johnson'u, 2005'te de Schalke karşısında Alex'i ağır kararlarla atmıştı.
6.11.2007
Fransa’da maç yönetiyor
Derbinin öncesinde ve sonrasında yaşanan İsmet Arzuman polemiği devam ederken, UEFA, Fenerbahçe-PSV maçına tartışmalı bir hakem atadı: Alain Hamer. Lüksemburglu hakemin, yarınki mücadelede yardımcılıklarını Francis Crelo ve Christian Holtgen yapacak. Lüksemburg’da profesyonel lig bulunmadığı için Fransa’da maç idare eden Hamer, Sarı-Lacivertliler’in çok yakından tanıdığı bir isim. Hamer daha önce iki kez Fener’i Avrupa’da doğramıştı.
İkisi de Devler Ligi’nde
Lüksemburglu hakem 2001’de oynanan Şampiyonlar Ligi’ndeki Leverkusen maçında Johnson’u oldukça ağır bir kararla oyundan atmış, Fenerbahçe de 2-1 kaybetmişti. Hamer, 2005’te İstanbul’da oynanan ve 3-3 biten Devler Ligi’ndeki Schalke karşılaşmasında da Alex’i atmıştı. Kariyerinde çok az kırmızı kart gören Brezilyalı, deplasmandaki maçta oynamayınca Sarı-Lacivertliler 2-0 mağlup olmuştu.