Gönderen Konu: Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir, Mutkili Kızların Umudu Oldu  (Okunma sayısı 309 defa)

Çevrimdışı JinnaJinnor

• 5. SINIF UYE
  • *
  • Puan 140
    • Profili Görüntüle
Bitlis'in Mutki İlçesine 100 Kişilik Kız Yurdu Yapacağını Sözünü Veren Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir, Mutkili Kızların Umudu Oldu.

Bitlis'in Mutki ilçesine 100 kişilik kız yurdu yapacağını sözünü veren Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir, Mutkili kızların umudu oldu.
Mutki ilçesinde her sene eğitim öğretim sezonundan sonra 150'ye yakın kız öğrencinin ilköğretim sonrasında liseye gidemeyen kızlara müjdeli haber Özdemir'den geldi. Mutki Belediye Başkanı Birhan Güllübardak, ilçede her sene 150'ye yakın kız öğrencinin liseye başlamadan evlendirildiğini belirterek, bunun en büyük sebebinin Mutki'de bir kız yurdunun bulunmaması olduğunu söyledi.

Kız yurdu olmadığı için kimsenin liseyi okumaları için kız çocuklarını başka yerlere göndermediğini aktaran Güllübardak, "Köyleri gezdiğimizde birçok kız ağlayarak yanıma geliyor ve biz liseyi okumak istiyoruz diyor. Fakat yurt olmadığı için ailelerini ikna edemiyoruz. Bütün uğraşmamıza rağmen 150 kişiden ancak 5 kişinin ailesini ikna edebildik. Onları da masraflarını belediye olarak karşılayıp orman müdürlüğüne ait misafirhanede yatırıyoruz" dedi.

Kendilerine ve kız öğrencilere en büyük müjdeyi Nihat Özdemir'in verdiğini aktaran Güllübardak, "Özdemir Mutki'ye 100 kişilik kız yurdu yapacağı sözünü verdi. Kızlarımız artık okuyacak. Kızlarımız istiyor fakat yurt olmadığı için okuyamıyorlar. İnşallah Özdemir'in örnek davranışından sonra bu sorunu da aşmış olacağız." ifadelerini kullandı