Alkışlanmayacağımızı biliyorduk
Galatasaray derbisine çıkmadan önce bir "alkış" polemiği yaşandı. Sen Ali Sami Yen'de alkışlanabileceğinize inanmış mıydın?
Hayır, böyle bir şeyi hiç düşünmedim. Zaten hafta başından beri verilen mesajlar ortadaydı. Galatasaray-Fenerbahçe derbileri dünyanın en ateşli derbilerinden birisi. Bizim için "Fenerbahçe şampiyon oldu, oraya gidecek ve oynamayacak" denildi. Ama biz o maça çok sıkı çalıştık ve kazanmaya gittik. Çünkü taraftarlarımızın bizden tek bir isteği vardı, Ali Sami Yen'den 3 puanla dönmemiz. Bu inançla çıktık ve maçı kazandık.
O atmosferde futbol oynamak nasıl bir şey?
Maçın 55. dakikasında oyun durdu. Tabii ki konsantrasyonunuz kayboluyor. Zaten maçtan çok Türkiye'ye yakışmayan olaylar ön plana çıktı.
Tam tersi olsaydı, Galatasaray şampiyon olup ertesi hafta Şükrü Saracoğlu'na gelseydi sence neler olurdu? Alkışlar mıydınız?
Hayır, biz de alkışlamazdık. Ama taraftarımız da bu kadar aşırı tepkiler vermezdi.
Bu arada maç durduğunda siz futbolcular saha içinde gayet dostane görüntüler verdiniz.
Evet, Mondragon geldi, şampiyonluğumuzu tebrik etti. Yaşananların çirkin olduğunu ve bu olayları yaşamayı hiç kimsenin istemeyeceğini söyledi. Zaten futbolcular arasında bir düşmanlık yok ki. Hepimiz dostuz, arkadaşız.
Şu anda Fenerbahçe'nin birinci kalecisisin. Önümüzdeki sezon ikinci veya üçüncü kaleci konumuna düşmek sana neler hissettirir?
Hiçbir şey hissetmem. Yönetimimizin ve hocamızın aldığı tüm kararlara saygı duymam gerekir. Ben yine en iyi biçimde çalışırım ve görev verildiğinde de yine elimden gelenin en iyisini yaparım.
Zico herkese eşit davranıyor
Zico ile ilişkilerin nasıl? Bazı teknik adamlar için yedek oyuncular geri plandadır. Bazıları ise tüm oyuncularına aynı ilgiyi gösterir.
Ben Zico ile ilişkilerimde hiçbir fark görmedim. Yedek olduğum dönemde neyse, oynarken de aynıydı. Gerçekten de oynayan ve oynamayan oyuncuya aynı sıcaklıkta yaklaşan bir teknik adam.
1.5 sezonluk kenarda oturma sürecinin ardından, uzun zamandır hayalini kurduğun Milli Takım'dasın.
Bursaspor'da oynadığım dönemde de hedeflerim vardı, sonuna kadar da olacak. Fatih Hocam beni kadroya çağırdığında çok mutlu oldum. Ona ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İnşallah ay-yıldızlı forma altında uzun süre mücadele ederim.
Fenerbahçe'de efsane olmaktan söz ettin. Bunun ötesinde de hedeflerin var mı?
Öncelikli hedeflerim Fenerbahçe'de uzun yıllar oynamak ve bu süreçte sürekli Milli Takım kadrosunda yer almak. Bunun da benim elimde olduğunu düşünüyorum.