Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Kerim, altyapıda hep forvet mevkinde oynadığını belirterek, "Şu anda bulunduğum sağ bek bölgesini en iyi şekilde doldurmaya çalışıyorum" dedi.
Kerim, sarı-lacivertli kulübün resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi'nde yayınlanan röportajında, 13 yaşında futbol oynamaya başladığını ve 15 yaşında İstanbul'a geldiğini belirterek, "Altyapıdan bu yana forvet oynadım. İlk olarak Mersin'deyken sonra kiralık gittiğimde de hep forvet oynadım. Daha sonra Fenerbahçe'de Daum döneminde sağ bek oynamaya başladım. 2 sene önce tanıştım sağ bekte iyice adapte olmam zaman alabilir. Zamanla performansım daha da iyi olacaktır. Kendi mevkimde olsaydım farklı bir performans çizebilirdim. Şimdilik elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.
-"SABRETTİM"-
İki sezon önce, İkinci Lig A Kategorisi'nde mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda forma giyerek tam anlamıyla profesyonelliğe adım attığını anlatan Kerim, daha sonra da Fenerbahçe (A) takımında bir sezon geçirdiğini ve forma giymek için sabırlı davrandığını söyledi.
Kerim, futbolcu için hiçbir zaman bir şeyin garantisinin olmadığını kaydederek, "Bu genç yaşımda Türkiye'nin en iyi takımında, en iyi oyuncularla ve hocalarla birlikte çalışma fırsatını yakalamış olmak bile benim için çok çok önemli. Futbol sabır gerektiren bir iş. Ben de geçen sene sabredip kendimi bugünlere kadar getirdim" ifadelerini kullandı.
-"FORMAYI KAPTIRMAMAYA ÇALIŞIYORUM"-
Bu sezona yeni hoca, yeni bir şans anlayışıyla başladığını ve iyi bir performans göstererek teknik direktör Zico'nun kendisine şans vermesini beklediğini belirten Kerim, bu şansı elde ettikten sonra da formayı kaptırmamaya çalıştığını vurguladı.
Genç yıldız, Zico'nun çok sıcak kanlı bir insan olduğunu da dile getirerek, şöyle devam etti: "Hocamız gerçekten çok sıcakkanlı. Bizleri tanımak için çok gayret sarf ediyor. Bizle sürekli iletişim halinde olması sonuçta bizim de onunla çok iyi anlaşmamızı sağlıyor. Bu çok büyük bir avantaj bizim için."
Favori oyuncusunun takım arkadaşı Tuncay olduğunu ve her yönüyle onu örnek aldığını söyleyen Kerim, "Kendisi insan olarak, oyun tarzıyla çok beğendiğim bir ağabeyim" ifadesini kullanırken, takımdaki en eski yabancılarından olan Alex'in de saha içinde kendisine çok yardımcı olduğunu ve maçtan önce motive ettiğini belirtti.
-"HEDEFİM (A) MİLLİ TAKIM"-
Kerim, önemli hedeflerinden birinin (A) Milli Takım'da oynamak olduğunu kaydetti. Fenerbahçe'de oynamakla hedefinin bitmediğini dile getiren Kerim, "Öncelikli hedefim Fenerbahçe'de ilerlemek, kendimi daha çok geliştirerek sahaya iyice monte olmak ve (A) Milli Takım'da görev almak. Sonrasında da daha büyük hedeflerim olabilir, şimdi çok erken bunları düşünmek için" diye konuştu.
Lakabının Ronaldinho olduğunu söyleyen Kerim, Mersin İdmanyurdu'nun renklerinin Barcelona'ya benzemesi ve saçlarının da uzun olması nedeniyle bu benzetmenin yapıldığını anlattı.
Kerim, Fortis Türkiye Kupası'nda ve Avrupa'da iyi bir başarı elde etmek, Turkcell Süper Lig şampiyonluğunu yaşamak istediklerini vurgularken, taraftarların yüzünü güldürmek istediklerini sözlerine ekledi.