Gençler Birliği
Gençlerbirliği maçını izlerken bu başkanını hiç sevmediğim kulübün ne güzel bir ismi varmış diye aklıma geldi, hakikaten çok anlamlı, gençlerin bir araya gelip kurduğu ve yaşatmaya çalıştığı birlik, belki de Fenerbahçe’de eksik olan ruh hali diye aklımdan geçti. Neyse niye böyle bir giriş yaptım bende bilmiyorum ama belki bu da benim ruh halim.
omerakdeniz@fenerbahce.comArtık itiraf etmenin zamanı geldi, Fenerbahçe’li futbolcular Londra’daki Chelsea maçı ile beraber duygusal bir çöküş yaşadılar ve ligi de olduğu yere bıraktılar. İsteseler de istemeseler de lige yeniden konsantre olamadılar, bunun için kimseyi şuçlayamam. Ben bile son G.Saray maçı öncesi eski heyecanımdan uzaktım aynı duygular ve konsantrasyon ile beklemedim maçı. Taraftar bile bunu yapamıyorsa latinolardan beklemek haksızlık olur. Sözün özü Avrupa lige mal oldu; değdi mi, bence değdi! Fenerbahçe’nin böylesi bir başarıya ve prestije ihtiyacı vardı. Ne G.Saray maçındaki takım ne Ankara’da ne de Pazar Kadıköy’deki takım gerçek Fenerbahçe değil. Bu kadar çok yabancı ile oynarsan bu tip handikaplarının olması olağandır. Lig bize önemli, şampiyonluk ezeli rekabet bu kavramlar Maldonado’ya veya Deivid’e anlatılması zor. Şimdi Selçuk’u Brezilya’ya göndersek, Cruzeiro-Palmeiras maçında herhalde Alex kadar heyecan yaşayamaz ne yapsan hissettiremezsin onu, bunun gibi bir şey.
Fenerbahçe, G.Birliği maçında şampiyonluk gitmiş gibi oynuyor diye eleştirildi. Doğrudur, öyle oynadı çünkü, zaten G.Saray maçına konsantre olamayan oyunculardan bu maçta aksini beklemek mümkün olmazdı normali buydu. Tribünde seyirci maçı izlemezken sahada oyuncudan oynamasını nasıl bekler? Bazen işin doğasına teslim olursunuz, bu da işte öyle birşey.
Senenin özü, son sözü Fenerbahçe şampiyonlar ligini garantiledi. Bu çok önemli kulüp için, favori olarak torbalara gireceği kuralar sonunda büyük ihtimalle o dev arenada yine boy gösterecek. Lig bittikten sonra bir yazı yazacağım gerçekten inandıklarımı günlük değil sezonluk hatta iki senelik bir değerlendirme yapacağım. Aklımca olması gerekenleri yazacağım, kim bilir belki kulak verirler….