Yabancıların isimlerini söylerken acuk sıkıntı çektim. Kartal'ın Fransız yıldızını sevdim, çünkü başlığı onun isminden çıkardım.
SEZON açıldı, babaannemin harika maç yorumları da başladı. - Torun, kim bu hakem? - Fırat Aydınus babanne. Niye sordun? - Çok iyi bir hakem - !!!!! - Bayıldım bu çocuğa - Daha maç başlamadı nesine bayıldın? - Dua ediyor bak - Dua mı ediyor? - Ağzını kıpırdatıp dua ediyor. "Allah'ım beni mahcup etme" diyor. Aferin -
İyi tamam Allah kabul etsin.
HAKKIYLA SALLADI
5-6 dakika geçiyor, Fener golü atıyor. Babaannemin sözü gecikmiyor - Oğlum gol direk atıştan oldu di mi? - !!!!! - Niye öyle şaşkın bakıyorsun - Babanne gol karamboldan oldu da, sen bu direk atış filan laflarını nereden öğrendin - E görüyoruz herhalde. O Arap golü atınca hemen koşup direği aldı - Arap direği mi aldı? - O dördüzlerden biri golü attı gitti direği aldı ya kanardan - Hay Allah iyiliğini versin. Deivid sevinçten korner direğini söktü yerinden ve seyirciye doğru salladı. - Hakkıyla salladı ama - Yok o hakkıyla sallamadı da hakem sarı kartı hakkıyla salladı ona - Neyse ne, bana ne!
TELMAŞA AYNİŞTAYN
- Dördüz dediğin ne ki? - O simsiyah çocuklar dördüz değil mi - Yok be babaannem onlar dördüz değil. Hepsi Afrika kökenli olduğu için tenleri siyah. Brezilyalı onlar Çokbilmiş yeğenim atladı lafa: - Amma da yaptın, Brezilya Afrika'da mı be dayı? - Sus be oğlum. Bir de senle uğraşmayayım. Ukalalıktan, sınıftaki adı Telmaşa Ayniştayn'e çıkan yeğen oralı değil. Açığımı buldu ya, abanıyor - Dayı sen gazetecisin bilirisin - Neyi? - Soracağım soruyu - Sormadın ki nereden bileyim - Bak şimdi. - Baktım - Adamın adı Roberto. - !!!!!! - Carlos'un yani - Eeee? - Yani İtalyan ismi - Evet - Ama kendisi Brezilyalı - Ne olmuş? - Kökeni de Afrika - Heee - Takımı Türk - Evet - Rakip de Türk - Tamam - Seyirci de Türk - Biliyoruz - Hakem de Türk - Evet - Reklam tabelaları da Türk - Görüyoruz - Stat niye Alman?.. - !!!!! - He he he heee. Şiştin di miii?.. - Eeee? - Yani İtalyan ismi - Evet - Ama kendisi Brezilyalı - Ne olmuş? - Kökeni de Afrika - Heee - Takımı Türk - Evet - Rakip de Türk - Tamam - Seyirci de Türk - Biliyoruz - Hakem de Türk - Evet - Reklam tabelaları da Türk - Görüyoruz - Stat niye Alman?.. - !!!!! - He he he heee. Şiştin di miii?..
ŞÜKÜRLER OLSUN
Böyle bir ortamda ben dikkat kesilip maç seyredeceğim de, Fotomaç'a ciddi maç yazısı yazacağım da, müdür takdiri göreceğim ha?.. Şükür ki 2. yarıda babaannem kazayı kılmaya, yeğen de 'playsiteyşın' başına gitti de rahatladım. Bu arada dikkat ettim de maçı anlatanlar bile yeni yabancıların isimlerini telaffuzda zorlanıyor. Ben de acuk sıkıntı çektim. Kezman'ın ikinci golünden çok Cisse ismine tav oldum. Çünkü güzel başlık çıktı, Köln'de goller 'Cisse'ledi ama çok yağmadı.