Gönderen Konu: HASRET BİTTİ  (Okunma sayısı 425 defa)

Çevrimdışı Diego

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 18.394
  • Puan 9702
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Diego@oyunsieniz.com
    • Yahoo Instant Messenger  - furkankirik@yahoo.com.tr
    • Profili Görüntüle
    • GencMerkez
HASRET BİTTİ
« : 28 Eylül 2007, 23:39:50 »
 Hasret bitti!
Fenerbahçemiz Kadıköy'de Ankaragücü'nü yenerek lig tarihindeki 900. galibiyeti aldı
Fenerbahçe 2-0 Ankaragücü

Fenerbahçemiz Turkcell Süper Lig'in 7. haftasında Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Ankaragücü'nü 2-0 yenerek üç hafta sonra üç puanı hanesine yazdırdı.Bununla beraber ligdeki 900. galibiyetimizi de almış olduk. Galibiyet gollerimiz 36. dakikada Mehmet Aurelio ve 90. dakikada Ali Bilgin'den! Bravo çocuklar! Artık seri başlasın! Sırada Şampiyonlar Ligi var... Orada da kendini göster Avrupalı!

TEK DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçemizin Teknik Direktörü Zico, Tukcell Süper Lig'de Ankaragücü ile yaptıkları maçta, geçen haftaya göre ilk 11'de tek değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Kezman'ın sakatlığı nedeniyle 6. haftadaki Bursaspor maçında ilk 11'de yer alan Semih, Ankaragücü karşısında yedekler arasında sahaya çıkarken, sarı-lacivertlilerin forvetinde Kezman yer aldı. Brezilyalı teknik adam, 1-1 berabere kaldıkları Bursaspor deplasmanında takımının tek golünü kaydeden Semih'i ilk 11'de düşünmezken, ortaya koyduğu performansla eleştirilen Kezman kadroda yer buldu.

Fenerbahçe'de, dün takımla çalışmalara başlayan, bu nedenle de hazır olmayan Tümer'in yanı sıra, maç eksiği bulunan Appiah, çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren kaleci Serdar, Uğur, Kemal, Can ve İlhan 18 kişilik maç kadrosunda bulunmadı.

NET POZİSYON BULAMADIK

Maça her zamanki gibi taraftarımızın büyük desteği ile başladık. Bu kez 3 puan için saldıracaktık! Bu kez 3 puan almalıydık! Ankaragücü, defansını kalabalık tutuyor, biz ise ilk dakikalardan gol atmak istiyorduk. Ankaragücü de bunun bilincindeydi ve maçın başından itibaren temkinli oynamaya başladılar. Maçın daha 6. dakikasında soldan Vederson'un atağı ile ayağa kalktık! Ama ceza sahası içinde Alex dokunamayınca 'GOL' diye bağıramadık. İlk 10 dakika itibariyle topu kullanan taraf, topla oynayan taraf bizdik ama rakibimiz Alman disiplini ile defans ve orta sahasını kalabalık tuttuğu için net pozisyona girmekte zorlanıyorduk. İlk 25 dakikada kaleye attığımız sadece 1 şut vardı, o da isabetsizdi. Sol kanattan Roberto Carlos ve Vederson'un gayretleri vardı ama topu hücum hattına taşıyamıyorduk.

HAYDİ FENER HAYDİ FENER HAYDİ!

Maçın 30. dakikasında yine sol taraftan Roberto Carlos ile geliştirdğimiz atakta serbest vuruş kazandık. Bu pozisyon taraftarlarımızı da kendine getirdi. Tribünlerden 'Haydi Fener haydi Fener haydi!' sesleri yükseliyordu. Maçın 36. dakikasında korner kazandık. Kaptanımız Alex'in kullandığı kornerde ön direkten Mehmet Aurelio kafayı vurdu ve Fenerbahçemiz Kadıköy'de 1-0 öne geçti. Tribünler 'Aurelio! Aurelio! Aurelio!' diye bağırıyordu. Topa hakim olduğumuz maçta golü bulamamak bizi strese sokmuştu ama bu gol Fenerbahçemizi rahatlattı. Artık durmuyorduk! 38. dakikada Deivid ile bir kez daha gole yaklaştık. Bu da olmadı ama Fenerbahçemiz ikinci gol için vazgeçmedi! Bir sonraki atakta Alex ile yüklendik, ceza sahası içinde ayak koydular. Fenerbahçemiz inanılmaz bastırıyordu! Maçın 40. dakikasında Kezman kendi taşıdığı topla ceza sahası içine girdi ancak vuruşunda başarısız oldu. Ah be Kezman! Bir atsan, herkesi susturacaktın ama olmadı işte! Maçın 44. dakikasında yine Kezman ile ikinci gole çok yaklaştık. Ceza sahası içinde önünde kalan topu dışarı atan Kezman, bu pozisyondan da yararlanamadı. Böylece maçın ilk yarısını 1-0 önde kapadık.

İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLADIK!

İkinci yarıya da gole yaklaşarak başladık. Maçın 47. dakikasında Ankaragücü defansının hatasında Alex topa ayak koydu ama golü bulamadık. Bu ataktan hemen sonra Vederson'un şutu ile kaleyi yokladı, yine olmadı. 50. dakikada Deivid ceza sahası içinde topla buluştu, golü atması içten bile değildi, fakat başaramadık. Fenerbahçemiz ikinci yarıya çok hızlı başlamıştı! Fakat bu ataklardan sonra tempomuz biraz düştü. Maçın 62. dakikasına Alex ceza sahasına girdi. Ankaragücülü İbrahim Ege'nin topa elle müdahalesine penaltı itirazı yaptık. Ancak hakem Aytekin Durmaz bizimle aynı görüşte değildi.

Oooo ROBERTO CARLOS!

Maçın 66. dakikasında ise tribünler ayağa kalktı! Roberto Carlos orta saha çizgisinin solundan müthiş bir deparla geldi. Ceza sahası içine girdi, asist yapmayı düşündü ama olmadı. Tribünler Roberto Carlos'u alkışlıyordu. 'Ooo Roberto Carlos' seslerine, yıldız futbolcumuz da tribünleri selamlayarak karşılık verdi. Bu maçta sol kanadımız harika çalışıyordu, özellikle Roberto Carlos'un soldan gayretleri inanılmazdı!

KEZMAN-KAZIM, ALEX-ALİ BİLGİN

73. dakikada üstüste kazandığımız kornerlerden bir gol sinyali aldık. Ceza sahası içine yapılan ortaya Kezman ayak koyamadı ve ikinci golü yine bulamadık. Bu dakikalarda topun hakimiyeti yine bizdeydi, tıpkı maç boyu olduğu gibi. Ancak düşen tempomuz ve rakibimizin açık vermemesi sebebiyle net pozisyonlar yakalamakta zorlanıyorduk. Bunu gören Zico orta sahaya ve hücum hattına dinamizm katmak adına bu değişiklikleri yaptı. Bu maçta çok iyi marke edilen Alex ve Kezman'ı çıkarıp, yerlerine iki genç dinamo Ali Bilgin ve Colin Kazım'ı aldı. 82. dakikada ceza sahası içine yapılan ortaya Deivid vuruşunu yaptı ancak top direğin hemen yanından dışarı çıktı. Kalan dakikalarda maçın temposu iyice düştü.

KAPANIŞ ALİ BİLGİN'DEN

Maç tam bitti bitecek derken, 90. dakikada Ali Bilgin Ankaragücü ağlarına ikinci golümüzü bıraktı. Artık rahatlamıştık. Birkaç dakika sonra maç bittiğinde Kadıköy'de bayram vardı, Kadıköy'de 900. galibiyetin sevinci vardı, Kadıköy'de üç hafta sonra üç puanın sevinci vardı. Bravo çocuklar! Sıra Şampiyonlar Ligi'nde!

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

10. dakikada Roberto Carlos'un ceza sahasının dışından sert şutunda top, yandan auta çıktı.
20. dakikada Mustafa Özkan'ın ceza sahası dışından vuruşunda top üstten dışarı çıktı.
35. dakikada Ale'in soldan kullandığı kornerde, ön direkte Aurelio topu kafayla ağlara gönderdi. 1-0
38. dakikada Ale'in pasıyla sol tarafta topla buluşan Aurelio'nun geriye çıkardığı topa Deivid, gelişine vurdu. Kaleci Serkan, topu son anda kornere çeldi.
41. dakikada soldan hızla ceza sahasına giren Kezman, kaleciyle karşı karşıya kaldı pozisyonda yerden vurdu. Kaleci Serkan, topu kontrol etti.
45. dakikada Ale'in pasıyla topla buluşan Vederson'un soldan ortasında Deivid kafasından seken top, kale ağzında Kezman'ın önünde kaldı. Sırp futbolcu, müsait pozisyonda topu üstten dışarı attı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada Ankaragücü defansında kaleciye verilen geri pasta Ale, kısa düşen topa ayağını uzattı, kaleci Serkan son anda topa sahip oldu.
50. dakikada Ale'in uzun ortasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Deivid, rakibinden sıyrıldıktan sonra vurdu, kaleci Serkan topu kornere çeldi.
57. dakikada Roberto Carlos'un soldan ortasında sağ çaprazda Deivid, vole vurdu. Yerden gelen topu kaleci Serkan kontrol etti.
74. dakikada Ale'in sağdan kullandığı kornerde, arka direkte müsait pozisyonda olan Kezman, topa dokunamadı.
90+1'de dakikada Vederson'un ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Ali Bilgin, yerden plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-0

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
HAKEMLER: Aytekin Durmaz, Selçuk Kaya, Serkan Gençerler
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Önder, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid  (Selçuk dk. 90+3), Aurelio, Deniz, Vederson, Alex  (Ali Bilgin dk. 76 ), Kezman  (Colin Kazım dk. 76 )
YEDEKLER: Volkan Babacan, Yasin Çakmak, Semih, Gökhan
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico
ANKARAGÜCÜ: Serkan, Yasin Çelik, Emre, Da Silva, İlkem, Mustafa Özkan  (Murat Erdoğan dk. 72 ), İbrahim Ege  (Augustine dk. 86), Cem Can, Murat Duruer, Alper, Ahmet Dursun  (Jaba dk. 53 )
YEDEKLER: Zafer, Honorio, Burak, Şevki
TEKNİK DİREKTÖR: Hans Peter Briegel
GOLLER: Aurelio (dk. 35), Ali Bilgin (dk. 90+1)
SARI KARTLAR: Kezman, Lugano (Fenerbahçe), Da Silva, Emre (Ankaragücü)


Kaynak: Fenerbahce.com ve Ajanslar

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 161.833
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
HASRET BİTTİ
« Yanıtla #1 : 29 Eylül 2007, 21:34:24 »
Teşekkürler