Teknik direktör Zico'nun, Denizli maçı dönüşü bir görüşme yaptığı Ganalı futbolcuya, 'Seni derbide oynatacağım. Kendini hazırla' dediği öğrenildi.
4.12.2007
Yeşil ışık yaktı
Geçen sezonun sonunda bıçak altına yatan ve 4 ayı aşkın süre sahalardan uzak kalan Stephen Appiah’a derbide 11 yolu gözüktü. Kasımpaşa ve Kayseri maçlarında 90 dakika forma giyen oyuncusuyla Denizli dönüşü bir görüşme yapan Zico’nun, “Galatasaray derbisi bizim için çok önemli. Bu maçta seni oynatmayı düşünüyorum. Kendini ona göre hazırla” dediği belirlendi. Brezilyalı hocanın, sakatlıktan yeni çıkan Deniz’i antrenman eksiği nedeniyle 11’de düşünmediği kaydedildi.
İtalyan iddiası
Appiah'ın da kendisini çok güçlü hissettiği ve Galatasaray derbisinin çıkış olacağını söylediği öğrenildi. Bu arada İtalya’nın ünlü gazetesi Corriere dello Sport, Fenerbahçe’nin, Appiah’ı eski takımı Juventus’a göndermeye hazır olduğunu iddia etti. Sarı-Lacivertli ekibin Şampiyonlar Ligi’nden elenmesi durumunda, Juve’nin kiralama tercihini kullanacağını yazan gazete, bunun gerçekleşmemesi halinde Appiah’ın sezon sonunda bonservisiyle birlikte alınacağı iddiasında bulundu.