Teknik direktörümüz Zico, Beşiktaş maçı sonrasında yapılan basın toplantısında şu açıklamayı yaptı: “Çok başarılı oynadığımızı düşünüyorum. Bu mücadelenin sonucunda iki takım da berabere ayrılmak zorunda kaldı. Maç boyunca ileriye doğru çıkarak bütün futbolcularım galibiyet için ellerinden geleni yaptılar ve savaştılar. Ancak son toplar da başarılı değildik. Derbi maçlar sinir harbi içinde geçer. Bugünkü maçta iki takım da birbirine üstünlük kuramadı. Bu tip sonuçları normal sonuçlar olarak görüyorum. Almak istediğiniz üç puan vardı. Derbi maç bizim evimizdeydi ve kazanmamız gerekirdi. Eğer takımımız savaşmasaydı, gerekli mücadeleyi istemeseydi, üç puan için mücadele etmeseydi çok üzücü olurdu ama bunları yaptı ve sahadan bir puanla ayrıldı.”
Zico, Mehmet Aurelio’nun milli takımda oynatılırken, neden Fenerbahçe’de yedek tutulduğu ile ilgili olarak soruyu şöyle yanıtladı: “Aurelio’nun oynadığı futbol ortada. Milli Takıma da girmeyi hak etmiş bir futbolcu ancak Aurelio’nun yerine Deniz var ve performansı gittikçe artıyor. Deniz böyle güzel oynamaya devam ettikçe Aurelio sıranın kendisine gelmesini beklemeye devam edecek. Aurelio Milli Takıma çıkmak için gösterdiği çabayı yine ortaya koyuyor. Aynı şey Volkan ve Rüştü için de geçerli. Volkan burada ilk 11 oynarken Rüştü yedekteydi ama Milli Takımda Rüştü oynuyordu ve Volkan yedekteydi. Aynı şekilde Tümer ve Tuncay örneğini de verebiliriz. Sayın Fatih Terim başka bir şekilde düşünüp oyuncularını öyle kuruyor. Ben de Fenerbahçe teknik direktörü olarak farklı bir şekilde düşünüp sahada en iyi neticeyi alabilecek kadroyu çıkartıyorum. Benim takımımda 11 oyuncu yok. 23 tane oyuncum var ve hepsini de güveniyorum. Bu nedenle bütün oyuncularım hazır bulunmak zorundalar. Milli Takıma giden oyuncularımızın gösterdiği performanstan dolayı Fatih Terim bana teşekkür etti.”
Rüştü’nün sakatlığının uzun sürmesi sonucunda kaleci eksikliğiyle ilgili soruyu Zico şöyle yanıtladı: “Kaleci antrenörü Murat Öztürk’le görüştükten sonra bir tane daha kaleci almak isteyeceğiz. Eğer mümkün olmazsa PAF takımda ilk 11 oynayan kaleciyi almak istiyoruz. Biz de oyuncu almak isteriz tabii ki”
Teknik direktörümüz Zico, Ümit’in durumu ile ilgili olarak ise “Ümit’in durumu netlik kazanması için 24 ile 48 saat beklememiz gerekir. Ancak Ümit’in dediğine göre sahalara dönmesi biraz zaman alabilir. Ancak yine de bir bekleme süreci geçirmeliyiz” diye konuştu.
Zico Palermo maçı ile ilgili olarak, “Ben kimsenin kimseden güçlü ya da zayıf olduğunu düşünmüyorum. Sahada göstereceğimiz mücadele ile kalitemizi göstereceğiz. Palermo kendi liginde liderliğe oynuyor ancak biz de kaliteli bir takımız. Şanslarımızın eşit olduğunu düşünüyorum. Kendi sahamızda oynamamızın verdiği avantajla karşılaşmaya yükleneceğiz. Bu maçı kazanmak istiyoruz” dedi.