Gönderen Konu: "Kafa kafaya oynayacağız  (Okunma sayısı 475 defa)

Çevrimdışı YuRY

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 1606
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
"Kafa kafaya oynayacağız
« : 10 Ekim 2006, 15:30:59 »
Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ligde hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe karşılaşmasında rakipleriyle kafa kafaya mücadele edeceklerini söyledi.

Kocaman, sarı lacivertli takıma karşı futbolcu olarak mücadelenin etmenin daha zor olduğunu da ifade etti. Futbol camiasında Aykut Kocaman olarak tanınmasında en büyük payın Fenerbahçe'ye ait olduğunu ifade eden Kocaman, "Ancak ben Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra çok sular aktı. Camiayı yakından tanıyorum ancak futbol takımınının şu anki durumunu herkesin tanıdığı ölçüde biliyorum. Lige milli maçlar için verilen arayı rehabilitasyon haftası olarak geçirdiğmizi söyleyebilirim. Önümüzdeki 1 haftalık süreci de yüksek tempolu antremanlarla değerlendirip maça en iyi şekilde hazırlanacağız. Fenerbahçe ile kafa kafaya oynayacak bir takımım var. Ramazan dışında eksiğimiz yok" dedi.

Fenerbahçe ile hem oyuncuları hem hocası hem de oynadığı futbolla eleştirildiği bir dönemde karşılaşacak olmalarının kendileri için bir avantaj olup olmadığı sorusuna ise Kocaman, "Fenerbahçe'yi böyle çalkantılı dönemlerin ardından çıktığı maçlar genelde olumlu olarak etkiler. Eleştirilen futbolcular ve teknik direktör. Bu eleştirilerin haksız olduğunu ispatlamak için, bir bikliktelip sağlayıp daha iyi motive olurlar.  Bu da karşımıza dezavantaj olarak çıkacaktır. Ama bu tür durumlar hem avantajları hem de dezavantajları içinde barındırır. Biz sahaya dirençli, iyi baskı yapan bir takım olarak çıktığımız da bu durum bizim için avantaja dönüşebilir. Esas olan top oyuna girdikten sonraki senaryodur. O senaryoyu kimse tahmin edemiyor. İşin güzelliği de bu" diye konuştu.

Sarı lacivertli takımın UEFA şansını da değerlendiren genç teknik adam sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz takımlarımızı UEFA Kupası'nda bir ya da 2 tur atlağında kupanın sabihi görüyoruz ya da Şampiyonlar Ligi'nden elendiğinden herşeyin sonu gibi görüyoruz. Futbol piyasamızda eleştiri bombardımanı var. Herkes herşeyi çok rahat şekilde konuşuyor ve çok rahat şekilde eleştiriyor. İşin sahipleri ve emekçilerinin çok fazla söz hakkı olmadığı bir dünyadayız. olayısıyla böyle bir dünya içerisinden çıkan takımlarımızdan bir tanesi de  Fenerbahçe. Önce UEFA Kupası'nın finalistlerinden biri olacağı söyleniyordu oysa şimdi gruptan çıkabilir mi onu konuşuyoruz. İnanılmaz çelişkiler var. Ancak Fenerbahçe'nin potansiyeli var. O potansiyeli harekete geçirmek için sakinliğe ihtiyacı var ama malesef o sakinlik sağlanamıyor. Bu sakinlik sağlanabilirse Fenerbahçe'nin gruptan çıkabilecek gücünün olduğunu hissediyorum.  Gruptan çıktıktan sonra ise rüzgarı arkanıza alıyorsunuz. Futboldaki en önemli şeylerden biri budur. Rüzgarı arkana alabilmek için de düzene sakinliğe ihtiyaç var. İnşallah bunu hem Fenerbahçe hem Beşiktaş başarır."

Fenerbahçe'ye karşı hem futbolcu hem de teknik direktör olarak mücadele eden Aykut Kocaman, sarı lacivertli kulübe karşı oyuncu olarak mücadele etmenin kendisi için daha zor olduğunu ifade ederek, "Oğuz'la benim bu konuda büyük bir avantajımız oldu. Taraftar hep bizi kendinden birisi olarak gördü ve maçın başlarında bunu sürekli gösterdi. Bu da özellikle maçın başlarında konsantrasyonumuzu yitirmemize neden oldu. Sonuçta hiçbirimiz makine değiliz. Duygularımızla yaşayan insanlarız. Bunu tolere edip tekrar konsantre oluncaya kadar ki süreç sıkıntı yaratıyordu. Ancak antrenörlük de öyle değil. Daha da olgunlaştık. Olaylara daha farklı bakabiliyoruz. Bunun bir iş olduğunu ve ikisini birbirinden ayırmamız gerektiğini anlayabiliyoruz. Futbolcuyken bir bireysin ama şimdi ise bana güvenen bana emanet edilen futbolcularım var" ifadelerini kullandı. Mavi beyazlı oyuncu Volkan Arslan da son 4 haftada iyi bir çıkış yakaladıklarını vurgulayarak, "Bu yükselişi Fenerbahçe maçıyla devam ettirmek istiyoruz. Büyük camialarda başarı gelmezse sorun yaşanıyor, Fenerbahçe'deki yeni transferlerin zamana ihtiyacı var. Daha önce Galatasaray formasıyla birçok kez Fenerbahçe'ye karşı oynadım. Şimdi Ankaraspor'lu bir futbolcu olarak Fenerbahçe'ye karşı mücadele vericeğim. Arada sadece forma farkı var" dedi.

Murat Hacıoğlu ise, "Takım olarak iyi oynarsak Fenerbahçe maçından galibiyetle ayrılırız. Gol atarsam da benim için ayrı bir mutluluk olur. Fenerbahçe iyi futbol oynamıyor, ligde de durumları iyi değil. Büyük bir camia oldukları için beklentiler fazla oluyor ve bu durumda da eleştirilmeleri normal. Fenerbahçe bu kötü günleri atlatacaktır. Tüm kalbim onlarla umarım bizim maçtan sonra iyi gidip şampiyon olurlar" şeklinde konuştu.

Çevrimdışı Abdullah

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan -1500
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
"Kafa kafaya oynayacağız
« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2007, 08:58:45 »
bilgi için saol