Gönderen Konu: KASIM AYI HABERLERİ  (Okunma sayısı 3168 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 9028
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
Ynt: KASIM AYI HABERLERİ
« Yanıtla #36 : 26 Kasım 2006, 07:34:55 »
Rüştü göreve

--------------------------------------------------------------------------------
Teknik direktör Zico’nun Volkan’ı kulübeye çekip, yeniden milli kaleciye şans vereceği öğrenildi. Sivas’la oynanacak kupa maçında Kezman ve Aurelio da 11’e dönüyor.

Hatalı gol etken
Zico, Sivas ile salı günü oynanacak kupa karşılaşmasında kadroda değişime gidecek. Brezilyalı çalıştırıcının ilk 11’de revizyona kalede başlayacağı, Volkan’ın yerine Rüştü Reçber’e tekrar görev vereceği öğrenildi. Zico’nun bu kararında Volkan’ın Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada Drincic’in uzak mesafeden kaleye gönderdiği topta yediği hatalı golün ve maçlardaki konsantrasyon ek***liğinin büyük etken olduğu ifade edildi. Rüştü’nün kaleye geçişinin birkaç maçlığına değil, uzun süreli olacağı bildirildi.

Kupaya farklı takım
Ligdeki son iki maçta kadroyu bozmayan ve Vestel Manisa ile Gaziantep karşısına takımını aynı 11’lerle çıkartan Zico’nun sakatlığını tamamen atlatan Mateja Kezman’a da Sivasspor karşılaşmasında tekrar 11’de şans tanıyacağı kaydedildi. Zico’nun birkaç haftadır dinlendirdiği Mehmet Aurelio’ya da yeniden forma vereceği belirtildi. Tecrübeli çalıştırıcının iki oyuncunun kupadaki performanslarına göre Denizlispor ile oynanacak lig maçının kadrosunu şekillendireceği ifade edildi.

Kaynak: Fanatik

Çevrimdışı m3t3d1nh0

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 9028
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 26 Kasım 2006, 07:35:13 »
"Ne hainim ne de kahraman"

--------------------------------------------------------------------------------
Ümit Özat, "Mağlubiyetlerin vatan haini, galibiyetlerin de kahraman yarattığı düşünceden sıyrılmalıyız"

G.Antepspor maçında yaptığı iki asistle F.Bahçe’ye galibiyeti getiren Ümit Özat, "Mağlubiyetlerin vatan haini, galibiyetlerin de kahraman yarattığı düşünceden sıyrılmalıyız. Hiçbir şeyi abartmayalım. Sadece görevimi yaptım" dedi. Ümit Özat, dün telefonla katıldığı bir TV programında ilginç açıklamalarda bulundu. Newcastle United karşılaşmasından sonra yedek kulübesine çekilen ve Gaziantepspor maçında Uğur Boral’ın sakatlanmasıyla oyuna giren tecrübeli futbolcu, "Mağlubiyetlerin vatan haini, galibiyetlerin de kahraman yarattığı düşünceden sıyrılmalıyız. Hiçbir şeyi abartmayalım. Ben sadece görevimi yaptım. Her ne kadar profesyonel olsam da ben Fenerbahçeliyim. Örnek olmam gerekiyordu. Bunu başardığım için mutluyum" diye konuştu.

Futbol evrenseldir

Maçtan sonra evine girdiği an inanılmaz coşku ile karşılandığını anlatan Ümit Özat, "Müthiş bir sevinç ortamı vardı. Eşim, annem ve çocuklarımın sevinci görülmeye değerdi" dedi. Dünyanın önde gelen en az 10 kulübünün sol kanadığını sağ ayaklı oyuncuların savunduğuna işaret eden kaptan, "Futbol evrensel bir oyundur. Herkes her yerde oynayabilir. Bazı takıntılardan kurtulmalıyız. Ayda 500 milyon kazanan insanlar maça geliyor. Onları sevindirmek için bizlere büyük iş düşüyor" dedi.

6 yılda 200 maç

Son 6 yılda 200 maç oynadığını ve istikrarlı bir dönemin ardından kulübede oturmanın kendisini bir hayli kamçıladığını vurgulayan Ümit Özat, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Vestel Manisa maçı benim doğum günümdeydi. Oynamayı çok isterdim ama kısmet değilmiş. Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlığımızı kazandırdığı o anlamlı günde tek tesellim lideri yenerek İstanbul’a dönmemizdi. Yılmadan çalışıp, yeniden sahalara döndüm. Yaptığım asistler fazla abartılmamalı. Ben bunu daha önce de yapıyordum. Ama her asist gol olmuyor."

Çevrimdışı m3t3d1nh0

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 9028
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 26 Kasım 2006, 07:36:23 »
 "Sadece Spor Kulübü Değiliz"

Başkanımız Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyelerimiz Nihat Özdemir, Murat Özaydınlı, Nihat Özbağı, Mahmut Uslu, Ercan Karasu, Ünal Uzun, Mithat Yenigün’ün yanı sıra 100. Yıl Kutlama Komitesi Başkanı Ender Alkaya, İdari İşler Koordinatörümüz Serkan Acar, Müze ve Arşiv Kurulu Başkanı Sertaç Kayserilioğlu, Müze ve Arşiv Kurulu Başkan Yardımcısı Gönül Çaylı, Dernek Çalışma Grubu Üyesi Yaşar Nadir Atilla, Dernekler Sorumlusu Murat Boyraz ve Taraftar Kart Sorumlusu Melis Öner de Hatay Fenerbahçeliler Derneği tarafından yaptırılan Fenerbahçe İlköğretim Okulu’nun resmi açılış törenine katıldı.

10 yıldır faaliyet gösteren Hatay Fenerbahçeliler Derneği’nin tamamen kendi kaynaklarını kullanarak inşa ettirip Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladığı okul 430 bin YTL’ye mâl oldu. 12 derslikli ve 200 öğrenci kapasiteli okulda 2006-2007 eğitim öğretim yılı başından bu yana öğretim verilmektedir. Okulda bir bilgisayar ve fen laboratuarının yanı sıra 13 bin kitaplıklı bir kütüphane de bulunuyor. Okulda ayrıca bir anasınıfı da bulunuyor. Ayrıca Hatay Fenerbahçeliler Derneği okulda öğrenim gören tüm öğrencilerin yazlık ve kışlık okul kıyafetlerini de sağlıyor.

Hatay Fenerbahçeliler İlköğretim Okulu’nun açılış töreninin ardından Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimiz Hatay Fenerbahçeliler Derneği’ni de ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Başkanımız Aziz Yıldırım, Fenerbahçemizin sadece bir spor kulübü değil aynı zamanda bir sosyal kulüp olduğunu bu bağlamda da 100. yılımızda Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan eğitim sorununun çözümüne Fenerbahçe Spor Kulübü olarak elimizden gelen her türlü katkıyı sağlayacağımızı söyledi. Hatay Fenerbahçe İlköğretim Okulu’nu gezen Başkanımız okulda var olan eksikliklerin de kulübümüz tarafından tamamlanacağını belirtti.

Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz bu ziyaretin ardından Mersin’e geçerek Mersin Fenerium Mağazamızın ve Mersin Büyük Şehir Belediyesi’nce Fenerbahçe Bulvarı adı verilen bulvarın açılış törenine katıldı.

Törenin ardından Başkanımız ve Fenerbahçe kafilemiz Macit Özcan Spor Kompleksi’ni gezdiler. Bu gezinin ardından Başkanımız Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe kafilemiz Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın onurlarına düzenlediği yemeğe katıldı.

Çevrimdışı m3t3d1nh0

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 9028
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 26 Kasım 2006, 07:37:00 »
Zeminimiz Koruma Altına Alındı

Zeminimiz Koruma Altına Alındı
05 Kasım 2006 Pazar

İstanbul’u etkisi altına alan soğuk ve karlı hava nedeni ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı çim zemini naylon bir örtü ile kapatıldı. Stadımızda iki hafta boyunca maç yapılmayacağı ve buna bağlı olarak soğuk ve yağışlı havanın zemine zarar vermemesi için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı bir örtü ile kapatıldı. Stad Müdürümüz Ayhan Bak konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Stadımızda 2 hafta boyunca karşılaşma oynanmayacağı ve bu dönem içinde meteorolojiden alınan bilgiler neticesinde havanın bir süre daha yağışlı olacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Zeminimizi korumak ve gerektiği zaman kullanıma hazır olmasını sağlamak için tedbirler aldık. Bunun başında da zeminin kapatılması geliyor. Daha önce de bu yönteme defalarca başvurduk. Bu zeminimizi korumak açısından büyük önem taşıyor.”

Çevrimdışı m3t3d1nh0

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 9028
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #40 : 26 Kasım 2006, 07:37:18 »
Ben Böyle Bir Açıklama Yapmadım

Bugünkü Fotomaç Gazetesi’nde Kaptanımız Ümit Özat ilgili yayınlanan “Carlos’tan iyiyim” başlıklı haber gerçekleri yansıtmamaktadır. Kaptanımız Ümit Özat konu ile ilgili resmi sitemize şu açıklamalarda bulundu: “Bugün yayınlanan bir gazetede benim Carlos’tan iyiyim dediğim ve buna benzer açıklamalar yaptığım yazılmış. Öncelikle ben hiçbir gazeteye böyle bir açıklama yapmadım. Ayrıca Gaziantepspor maçı sadece bu haberin yayınlandığı gazetede değil, diğer bir çok gazetede de fazla abartıldı. Ben görevimi yaptım. Çıktım ve oynadım. Bir maçın bu kadar büyütülmesi bence yanlış sonuçta Gaziantepspor maçı geride kaldı. Artık diğer maçlar ile ilgilenmiyiz.”

Çevrimdışı m3t3d1nh0

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 9028
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #41 : 26 Kasım 2006, 07:37:46 »
Samandıra Kar Altında

İstanbul’a yağan kar nedeni ile Fenerbahçe Futbol Takımımızın PAF Takımımız ile yapacağı hazırlık maçı Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri’na alındı. Fenerbahçe Samandıra Kamp Merkezi’nin yoğun kar yağışı nedeni ile karla kaplanması nedeni ile teknik heyetimiz maçın Fenerbahçe Dereağzı Tesisleri’nde yapılmasına karar verdi.

Çevrimdışı m3t3d1nh0

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 9028
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #42 : 26 Kasım 2006, 07:38:03 »
Tek başına takım!

Brezilyalı yıldız 12 maçta 10 gol, 9 asist ile Fener'i sırtladı. Ligde Sakarya ve Rizespor'dan çok gol attı.

Alex atıyor, attırıyor, F.Bahçe zirveye kuruluyor. Brezilyalı oyuncu eleştirildikçe performansını katlıyor. G.Antep maçında da bir gol bir asistle farklı galibiyetin mimarlarından olan Alex, 12 haftada alkışlanacak bir performans çizdi. Üstelik orta sahada oynamasına rağmen gol krallığı yarışında da en önde.
Alex ligde 2 takımdan (Sakarya, Rize) çok gol attı. Üç takım da (Bursa, Denizli, G.Birliği) ancak onun kadar gol atabildi.

Vestel'e geçildi !
F.Bahçe'nin attığı 30 golün 19'unda imzası olan Alex'i ligde sadece Vestel Manisa geçebildi. Çünkü ligde F.Bahçe ve Manisa (25 gol) dışındaki takımlar 20 golü aşamadı. Teknik direktör Zico tüm eleştirilere karşın Alex'e güvendi, ilk 11'de sahaya sürdü. Alex, F.Bahçe kariyerinde bir sezonda neredeyse 40'a yakın golde pay sahibi oldu.
Murat DEMİRYAS

Çevrimdışı m3t3d1nh0

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 9028
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #43 : 26 Kasım 2006, 07:38:30 »
Karar 18'inde

Fenerbahçe Disiplin Kurulu dün yaptığı toplantıda Sadettin Saran ve Tahir Kıran ile ilgili davaları görüştü. Kurul başkanı Erdoğan Tuncer, "Bize belgeler sunuldu. Bu kişilerin itirazlarını da dinleyecek. Karar 18 Kasım'da çıkar" dedi.

Çevrimdışı m3t3d1nh0

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 9028
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #44 : 09 Aralık 2006, 07:16:25 »
Uğur Boral dinlenecek

G.maçının
ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkan Uğur Boral'ın önemli şeyi olmadığı öğrenildi. Diz kapağına darbe aldığı belirtilen sarı-lacivertli oyuncunun iki gün dinlendirileceği belirtildi. Uğur'un Sivas kupa maçı kadrosuna alınıp alınmayacağına Zico karar verecek.

Çevrimdışı m3t3d1nh0

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 9028
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #45 : 09 Aralık 2006, 07:16:42 »
Bugün kapalıyız

Sivas maçı hazırlıklarını sürdüren F.Bahçe'de, G.Antep karşısında forma giyenler salonda çalıştı. Yedekler ve kadroya giremeyenler ise yorucu bir antrenman yaptı. Zico'nun şut idmanını oldukça uzun tutması ise dikkatlerden kaçmadı. F.Bahçe bugün basına kapalı çalışacak.

Çevrimdışı m3t3d1nh0

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 9028
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #46 : 09 Aralık 2006, 07:16:55 »
Edu: İşte kaptanımız

F.Bahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Edu, G.Antep maçında sonradan oyuna giren ve galibiyette pay sahibi olan kaptan Ümit Özat'a övgü yağdırdı. Edu, "O performansı tebrik etmemek haksızlık olur. Umarım bu formu devam eder. Çünkü ona ihtiyacımız var" diye konuştu.

Çevrimdışı m3t3d1nh0

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 9028
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #47 : 09 Aralık 2006, 07:18:00 »
 İyi ki yoksunuz!

G.Antep maçından önce dostlarla vakit geçiriyoruz. Masada bir de spor yazarı abimiz var. Konu konuyu açtı, "Yahu Selçuk" dedi ve "Bu alemde isminin büyümesini istiyorsan siyaha beyaz diyeceksin ve özellikle F.Bahçe'yi sürekli kötü yönde eleştireceksin. Başka türlü bu dünyada yer bulmak zor" diye ekledi. İsmini versem hepinizin tanıyacağı, futbol kültürü yüksek, saygın fakat şu anda maalesef hiçbir yerde yazmayan değerli bir ağabeyimizin sözleriydi bunlar. Fenerli denilen hayali medya, küçük bir cümleyle bu kadar güzel anlatılabilirdi.

Bakın, Ümit Özat Gaziantep maçının tartışılmaz yıldızı. Bir sol bekin oyuna böylesine (üç asist) etki ettiği nadir görülür. Aslında Ümit bu işleri çok yaptı ama kimseye yaranamadı, o ayrı konu. Zaten anlatmak istediğim de bu değil. Spor yazarlığı doğru tespitleri gerektirir, doğru analiz gerektirir, art niyet olmamasını gerektirir ve en önemlisi de dürüstlüğü gerektirir... Öz eleştiri yapmak çok önemlidir... Yazarlık haksız olduğun yerde özür dilemenin erdem olduğunu bilmeyi de gerektirir. Okurlarına saygı duymak ve doğru bilgi vermek açısından bu faktörler hayata geçirilmelidir.

Mesela adamın biri zamanında yazı yazmış, "Ümit Özat bu takımda oynamaz" deyip "Futbolcu filan değil" damgasını vurmuş, "Zico ile F.Bahçe, bırakın Avrupa'yı Türkiye liginde hiçbir şey yapamaz" demiş. Elbette ki bunlar fena halde yanılmışlar. İşte burada öz eleştiri mekanizmasını işletip özür dileme erdeminin de devreye girmesi gerekmiyor mu? Gerekiyor ama nerde... Bakıyorum adam maç yazısında üç asist yapıp maça damgasını vuran sol bekten tek söz etmiyor. Ayıptır, günahtır yahu, bu köşeler babamızın malı değil. Kimsenin şahsi çıkar veya kavgasını yapacağı yerler hiç değil. Bizler bir yerde kamu görevi yapıyoruz. Para verip de bu gazeteyi alanlara, sahalarda yaşananları doğru anlatmak zorundayız, işimiz bu. Herkesin görüşüne saygım sonsuz ama beş yaşındaki çocuğun bile maçın kahramanı olarak göstereceği bu kişiden, bilmem kaç binlik vuruşunda tek söz edersen (O da kötü şekilde) ben de senin iyi niyetinden şüphe ederim arkadaş.

Daha durun bakalım, Zico için atıp tutanlara da sıra gelecek. F.Bahçe kazandığı zaman "Rakipler kaybediyor" demek basit bir kaçış yoludur da, nereye kadar gidecek? Zico sistemi değiştirmişti ama aynı şekilde kadroyu da... Bundan niye bahset miyorsunuz? Her zaman söylüyorum, teknik adamlar sizin hayatta elde edemeyeceğiniz o diplomaları manavdan pazardan almıyorlar. Evet, belki siz olsanız Deniz yerine Aurelio'yu, Deivid yerine Kezman'ı, Lugano yerine Can'ı vs. vs.oynatırdınız. Ama şimdi liderlik koltuğunda oturamazdınız. Zaten siz olsanız Daum'u da çoktaaan gönderip takıma şampiyonluk filan da göstermezdiniz. Aman iyi ki yoksunuz, iyi ki... Sizler kendi dünyanızda istediğinizi yapın da Fenerbahçe'yi rahat bırakın yeter.