"Kongremiz bir ilktir"
Kulübümüzün hukuksal ve kurumsal ilişkilerden sorumlu asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde 29 Kasım-1 Aralık tarihlerinde düzenleyecekleri Spor ve Bilim Kongresi'nin bir ilk olduğunu, sarı-lacivertli kulübün 100. kuruluş yılının büyüklüğüne uygun bir etkinlik olduğunu ifade etti.
Dünyada bir spor kulübünün düzenleyeceği ilk bilimsel kongre olma özelliğini taşıyacak organizasyonla ilgili kulübün internet sitesinde açıklamalar yapan Mosturoğlu, etkinlikte yapılacak sunumların, spor ve bilim alanında kaynak oluşturmanın yanında, daha sonra yapılacak çalışmalara referans niteliğinde olacağını kaydetti.
Katılımcıların her birinin, kendi alanlarında otorite sahibi, son derece saygın ve çalışmaları ile yakından tanınan kişiler olduğunu anlatan Mosturoğlu, ''Davet edilen kişilerin Fenerbahçe Spor Kulübü üyesi veya taraftarı olmasından ziyade, kendi uzmanlık alanlarında yapmış oldukları çalışmaları ön planda tutulmuştur. Bu şekilde kongrede yapılacak sunumların ve tebliğlerin Türkiye'nin tamamı için kaynak alınabilecek nitelikte olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.
Türkiye'de ve yurt dışında, kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde başka bir kulübün, kapsamı bu kadar geniş bir kongre düzenlemediğini bildiğini ifade eden Fenerbahçeli yönetici, ''Bu açıdan kongremiz bir ilktir. Bu şekilde düzenlenecek ve örneği bulunmayan bir kongre 100. kuruluş yılının büyüklüğüne uygun bir kutlama etkinliğidir. Arzumuz bu kongrenin gelecek yıllarda da yapılması ve geleneksel hale gelmesidir'' şeklinde konuştu.
Türkiye'de spor alanında düzenlenen bilim kongresinin sayısının çok az olduğuna değinen Mosturoğlu, bu açıdan bakıldığında, Fenerbahçe Kulübü'nün bu boşluğun doldurulması konusunda son derece önemli bir adım attığını kaydetti. Spor kulübü olmanın yanında Türkiye'nin en büyük sosyal toplum örgütü olma iddialarının bulunduğunu ifade eden sarı-lacivertli yönetici, ''Bu iddiamız, sosyal sorumluluk projelerinde de kulübümüzün spor alanında olduğu gibi en önde olmasını gerekli kılmaktadır'' dedi.
-''SPOR HUKUKUNA ÖNEMLİ KATKILARI OLACAK''-
Mosturoğlu, kongrenin özellikle spor hukuku alanında önemli katkıları olacağını ifade etti. UEFA Disiplin Kurulu Sekreteri Veron Mosengo Omba, UEFA İhtilaf Çözüm Dairesi ve Oyuncu Statüleri Komitesi Başkanı Omar Ongaro ve aynı komitenin eski başkanı Gianpaolo Monteneri gibi isimlerin de kongreye katılacağını ifade eden Mosturoğlu, ''Bütün katılımcıların yapacağı sunumlar, ülkemizde gelişmekte olan spor hukuku alanında kaynak oluşturabilecek niteliktedir. Yine kamuoyunda tartışılan güncel konular üzerine bu katılımcıların yapacağı açıklamalar sanırım günlerce tartışılacaktır'' şeklinde konuştu.
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 3 gün sürecek kongreye halkı davet eden Mosturoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: ''Sonuç olarak diyebilirim ki, bizlerin pek çok kez katıldığı uluslararası benzer kongrelerden altta kalmayan hatta pek çok konuda onlardan daha üstün nitelikleri olan bir kongre ve ele alınacak konularda ilgisi olan herkese açık, üstelik ücretsiz. Ben katılımın son derece yüksek sayıda olacağına inanıyorum. Kongrede yapılacak çalışmaların ülkemiz bilim kaynaklarına katkıda bulunacağını düşünüyor ve buna kalpten inanıyorum.''
Kaynak: AA