Fenerbahçe'de teknik direktör Zico, Fabio Luciano'nun dönmesini dört gözle bekliyor. Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme ilk maçında deplasmanda Dinamo Kiev'e 3-1 mağlup olan Fenerbahçe'de defans bölgesinde yapılan hatalar teknik direktör Zico'yu harekete geçirdi.
Bir an önce Fabio Luciano'yu takımda görmek isteyen Zico'ya, Brezilyalı futbolcudan müjdeli haber geldi. Sağ kasığından sakatlığı devam eden başarılı defans oyuncusu Dinamo Kiev ile oynacak olan rövanş maçında hazır olacak. Kulüpten alınan bilgilere göre Luciano'nun 1-2 gün içinde takımla antrenmanlara başlayacağı ve Dinamo ile oynanacak rövanş maçında hazır olacağı ifade edildi.
Hollanda kampından bu yana sakatlığı bulunan Luciano'da oynamak istediğini söyledi. Luciano "Sakatlığım iyiye gidiyor. Çalışmalarımı sürdürüyorum. Kiev maçına kadar hazır olacağımı düşünüyorum ve bu maçta oynamayı istiyorum" dedi.
Son maçta defansta yaşanan problemlerini yanı sıra Kiev maçında Serkan'ın gördüğü kırmızı kart da Zico'nun planlarını değiştirdi. Buna göre Dinamo Kiev ile oynanacak olan rövanş maçında Serkan'ın yerinde sağ kanatta Önder Turacı görev yapacak.
Bu arada UEFA'nın izin vermesi durumunda şuanda Sao Paolo forması giyen Lugano'da Dinamo Kiev ile oynanacak olan rövanş maçında oynayabilecek. Bilindiği üzere Fenerbahçe, Dinamo Kiev maçı için UEFA'ya gönderdiği oyuncu listesine ek olarak Lugano için özel bir başvuruda bulunmuş ve bu oyucu ile anlaştıklarını ve 23 Ağustos'ta Şükrü Saraçoğlu'nda oynanacak Dinamo Kiev karşısında oynatmak istediklerini ifade etmişlerdi. UEFA'nın bu konu ile ilgili kararını kısa bir süre içinde vermesi bekleniyor.
Öte yandan Dinamo Kiev maçında girdiği ikili mücadele sonrası kaşına 7 dikiş atılan son haftaların formda futbolcusu Can Arat'ın Gençlerbirliği maçında ile oynaması zor gözüküyor. Genç futbolcu ile ilgili kararı maç saatinde teknik direktör Zico verecek.