Diego Lugano, Türkiye'ye gelmeyeceği yönünde çıkan haberlere tepki göstererek, "Fenerbahçe ile 1 ay önce sözlesme imzalamıştım ve aklımdan bir an bile bu ülkeye gitmeme gibi bir düşünce geçmedi" dedi.
Brezilya'nın Sao Paulo takımında forma giyen Uruguaylı defans oyuncusu Lugano, dün kendisinin Fenerbahçe'ye transferini doğrulamadığı şeklinde haberlerin yayınlanması üzerine, Fenerbahçe'ye övgüler yağdırdı. Sao Paulo'nun Internacional karşısında oynadığı Libertadores Kupası final maçı sonrası gazetecilerere açıklamalarda bulunan Lugano, Fenerbahçe'ye transferi konusunda şu ana kadar net bir açıklama yapmamasının tek nedeninin, eski takımı Sao Paulo'nun halen formasını giymesinden kaynaklandığını söyledi.
Lugano, takımının bir final maçına hazırlanırken, Fenerbahçe ile ilgili sorulara cevap vermesinin eski takımı Sao Paulo'ya saygısızlık olacağını kaydederek, "Ben Fenerbahçe ile haftalar önce söz kesmiştim ve kendilerine Sao Paulo'nun bu kupada gideceği yere kadar, ben de onlarla olacağım cevabı vermiştim. Fenerbahçe de bu kararıma anlayış gösterdi" dedi.
Uruguaylı yıldız Lugano, Fenerbahçe forması giymekten son derece mutlu olacağının da altını çizerek, Türkiye'nin en büyük takımına transfer olduğunu ve bu forma altında başarılı olmak istediğini belirtti.
Fenerbahçe'ye Sao Paulo forması altında Güney Amerika'nin en büyük kupasını kaldırarak gitmeyi arzuladığını, ancak bunu başaramadığını ifade eden Lugano, üzüntülü olmasına rağmen bu kulüpte büyük işler yaptığını, bundan sonra ise Fenerbahçe'nin başarısı için çalışacağını söyledi.
Brezilyalı gazetecilere Fenerbahçe'de yabancılık çekmeyecegine de işaret eden Lugano, buna neden olarak da bu takımın başında, hem de kadrosunda Güney Amerika'nin en önemli teknik direktör ve futbolcularının olmasını gösterdi.