Gönderen Konu: Patron benim  (Okunma sayısı 569 defa)

Çevrimdışı alex_20

• 5. SINIF UYE
  • *
  • Puan 6
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Patron benim
« : 24 Eylül 2006, 13:24:51 »

F.Bahçe Teknik Direktörü,taraftar sitesine ilginç açıklamalar yaptı. Brezilyalı teknik adam, güler yüzlü olmasının otorite konusunda sıkıntı yaratmayacağına dikkat çekerek, "Kimse bunu suistimal etmedi" dedi.

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Arthur Zico, Fenerbahçe taraftar sitesi ... ' ne ilginç açıklamalarda bulundu. Son maçlarda ortaya konulan kötü futboldan sonra eleştirilere hedef olan Brezilyalı teknik adam, "Gülmeyi seven, insanlarla iletişim kuran bir insanım. Şu ana kadar Türkiye’de bulunduğum süre içerisinde hiç kimse böyle olduğundan dolayı bende bir otorite eksikliği hissetmedi. Çünkü arasında fark var. Gülerek insanlarla iletişim kurmak başka, yaptığınız işte yaptığınız ciddiyet başka. Şu ana kadar hiçbir futbolcu ya da herhangi bir kişi yaptığım işe saygısızlık etmedi. Herkes benim onlara kibar olduğum kadar bana kibar oldu. Ve de herhangi bir otorite eksikliği olmadı" dedi.

Son karar bende

Takım ile ilgili kararları komisyonuyla birlikte aldığına dikkat çeken Zico, "Son karar benden çıkıyor. Şu ana kadar ne bir futbolcum, ne de yanımda çalıştığım arkadaşlarım hiçbir şekilde bunu suistimal etmedi. Çünkü onlar da biliyorlar ki bu takımda teknik direktör bensem, takımı kuran, antrenmanları yaptıran ve oyuncu tercihlerini yapan kişi benim" yorumunu yaptı.

Türkiye’ye gelmeden önce Türk futbolu hakkında çok fazla bilgisi olmadığına işaret eden Zico konuşmasını şöyle sürdürdü:

Hepsini öğrendim

"Burada oynayan çok fazla Brezilyalı oyuncu ve teknik adam var. Özellikle Parreira ve Lazaroni burada çalışmış kişiler. Onlar benim çok iyi arkadaşlarım. Sürekli kendileriyle görüşüyorum. Buraya gelmeden önce kendileriyle fikir alış verişinde bulundum. Ülkenin güzelliğini, Fenerbahçe’nin büyüklüğünü ve ateşli taraftarını biliyorum. Sadece İstanbul hakkında bir fikir sahibi değildim. Görünce çok mutlu oldum.

Gol atmak şart

Benim görüşüme göre bir maçı gol atmadan kazanamazsınız. Tabii ki yeri gelecek kendi kalenizi biraz daha savunmanız gerekecek. Ama kafanızda her zaman maçı kazanmak için gol atmak olmalı. Bizim aslında daha fazla oynamak istediğimiz oyun 4-3-1-2. Atağa çıktığımızda 5-6 oyuncuyla, defans yaptığımızda da en az 7-8 kişiyle defans yapmalıyız. Fakat bu maçın durumuna göre değişiklik gösterebilir. Yani bazen 4-3-2-1’e de dönebilir. Ama genelde oynamak istediğimiz oyun tarzı 4-3-1-2.

Futbol oynadığım yıllarda 120 bin kişinin karşısına çıktım. Taraftarın bir takım için ne kadar önemli olduğunu bilirim. Fenerbahçe taraftarı da çok etkili. Onların desteği ve takıma verdiği şevk gerçekten görülmeye değer. Bizler de onlar için en iyisini yapmalıyız."

Şampiyonluk alışkanlık

FENERBAHÇE’nin 100. yılında burada bulunmak tek kelimeyle ifade etmem gerekirse benim için çok büyük bir gurur kaynağı. Futbol geçmişime baktığınızda, çok fazla başarılar olduğu zaten görülecektir. Japonya Milli Takımı’nı çalıştırdım. Daha öncesinde Brezilya’da oynadım. 5 Dünya Kupası ve birbirinden güzel şampiyonluklar gördüm. Başarılara ne kadar alışık olduğum, ne kadar istediğim görülüyor. Fenerbahçe`de de hedefim aynı şey.

Transferleri ben istedim

TRANSFERLERİN hepsi benim bilgim doğrultusundaydı. Yönetimle benim tamamen fikir paylaşımımızla gerçekleşti. Ve de bu oyuncularımıza baktığımız zaman hepsi birbirinden kaliteli, hepsinin geçmişi birbirinden fazla başarılarla dolu futbolcular. Fakat herhangi bir futbolcunun herhangi bir yere adaptasyonuna baktığımızda, bazı futbolcunun kısa sürer, bazı futbolcunun da daha uzun sürebilir bu adaptasyon süreci.

Oyuncularımı kendim seçerim

BAŞKANIMIZ ve yönetimimiz bu kulübü yöneten kişiler. Bu durumda takımın gidişatı hakkında, maçlar hakkında, yorum yapma, bilgi sahibi olmaya sonuna kadar sahip insanlar. Ve de biz bu konu hakkında sürekli onlarla görüşüyoruz. Fakat yönetimimiz kesinlikle yaptığım işe karışmadı. Çünkü bu takımın teknik direktörü benim, seçeceğim oyunculara ben karar veriyorum. Buna kimsenin karışmasına da kesinlikle izin vermem. Fikir alış-verişi için herkese açığım.

Çevrimdışı Abdullah

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan -1500
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
Patron benim
« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2007, 23:04:22 »
bilgi için saol kardes

Çevrimdışı DeViL

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 2621
  • ultrAslan
    • AOL Instant Messenger - uA
    • Yahoo Instant Messenger  - Pc-co
    • Profili Görüntüle
Patron benim
« Yanıtla #2 : 27 Haziran 2007, 21:31:36 »
paylaşımın için teşekürler

Çevrimdışı ***ALfoNSo***

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 6935
  • Dü$medeN BuLuTLaRDa Ko$mAm GeREk...
    • Profili Görüntüle
Patron benim
« Yanıtla #3 : 28 Haziran 2007, 19:31:25 »
 :D

Çevrimdışı LeGeND-MæN

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 1937
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Patron benim
« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2007, 17:07:55 »
sağol
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...

Çevrimdışı Force23

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 334
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Patron benim
« Yanıtla #5 : 19 Ağustos 2007, 09:13:42 »
Paylaşım için teşekkürler
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive