Gönderen Konu: "Sıkıntılara değdi"  (Okunma sayısı 1204 defa)

Çevrimdışı LeGeND-MæN

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 1937
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
"Sıkıntılara değdi"
« Yanıtla #12 : 02 Temmuz 2007, 20:22:12 »
En sevinçli an hangisiydi peki?

Trabzonspor maçında şampiyonluğumuzu ilân ettiğimiz an. Beşiktaş'ı yendiğimiz ve çok büyük avantaj ettiğimiz maç da önemliydi ama yine de Trabzonspor maçının sonu unutulmaz. İnönü'deki maçta görüntülere de yansıdı, Ümit Özat beni sevincin içine çekmeye çalışıyordu. Benimkisi Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye giden bir oyuncunun İnönü Stadı'nda sevinmemesi değildi. Ama o anda bir şey düşündüm, henüz bir şey kazanmamıştık ve şampiyon olmamıştık. Bu kadar abartılacak bir şey yoktu ve çıkartılacak bir ders vardı. İçinde olmamama rağmen geçen sezon Fenerbahçe'nin Denizlispor maçında yaşadığı travma.

Ligimiz gerçekten zor

En fazla puan kaybının yaşandığı bir sezon geçirdik. Bu neyin alameti? Rekabet artıyor, bu kesin de futbol kalitemiz ne âlemde sizce?

Anadolu takımları bu sezon çok direnç gösterdi. Süper Lig bu sezon çok kolay olmadı. Çok erken bitebilecek bir lig olabilirdi belki ama hakkını da yememek lazım. Bizim ligimiz gerçekten zor.
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...

Çevrimdışı LeGeND-MæN

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 1937
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
"Sıkıntılara değdi"
« Yanıtla #13 : 02 Temmuz 2007, 20:22:32 »
Avrupa liglerinin arasında nereye koyabiliriz Turkcell Süper Lig'i?

Hollanda Ligi'nden daha iyi bir ligimiz var. Portekiz'den, Belçika'dan, İskoçya'dan daha iyiyiz. Lyon'u ayırırsanız Fransa Ligi'ne eşdeğer bir ligiz. Yabancı sayısı 6 olmasına rağmen Milli Takım'a seçilen oyuncu yelpazesi genişledi ve alttan yeni bir jenerasyon da geliyor.

Milli Takım'ın bugün geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz? 2004 ve 2006'ya katılamayan, jenerasyon değişimini gerçekleştiremeyen Türkiye, şimdi bambaşka bir kimlikle 2008 finallerine yürüyor.

O iki önemli turnuvayı maalesef ben de kaçırdım. İki baraj maçını da kaybettik. İçimde bir burukluk var. Ancak 2008 Avrupa Şampiyonası finallerine katılma konusunda kararlıyız. Bir daha böyle bir acı yaşamak istemiyoruz.

Finallerde çok ses getiririz

Finallere gittiğimizi düşünürsek, orada ne yapabiliriz?

Çok ses getiririz biz orada. Çünkü hedefe yürüyen bir Milli Takım çok önemli. Biz vatan, millet, Sakarya edebiyatını aştık. 2-2.5 senedir Fatih Hoca'yla birlikte kaldırdığımız ilk şey bu oldu. Oynamaktan keyif alan, takım halinde bir şeyleri başaran bir yapıya büründük. "Kaybedersek ne olur? Ülke bize küser. Vatan haini oluruz" gibi düşüncelerden arındık. Kazanırsak neler kazanacağımızı biliyoruz. Finallere gidersek çok büyük bir avantajımız var. Çünkü öyle bir platforma aç, öyle bir platformu yaşamış bir sentez oluşacak. Bu en önemli keyif olacak.

Fenerbahçe'ye transferinizde "askerlik" meselesi de önemli rol oynamıştı. Şimdi Türkiye'de kalırsanız askere alınacaksınız. Bundan sonrasında nasıl bir rota var Tümer Metin'in önünde?

Bu konuda sürekli yanlış anlaşılıyorum. Hiçbir zaman "Askere gitmeyeceğim" demedim. Her Türk evladı gibi askerliğimi yapacağım. Ama 6 ay sonra kanunun öngördüğü tecilim bitiyor. O anda askere gidersem bir daha futbol oynayamam. Kendimi bu kadar iyi hissediyorken, önümde böyle 2008 Avrupa Şampiyonası gibi bir hedef varken ve ülkemin Milli Takımı'na bu şekilde hizmet edebiliyorken, bu takımın da önemli oyuncularından biriyken neden bu fırsatı kullanmayayım? Tugay'la oturuyorduk. 37 yaşında ve bir senelik mukavele yenilemiş. "Bravo Tugay. Türk evladı, gurur duyuyoruz" deniliyor. Ama 33 yaşındaki Tümer Metin'den futbolu bırakması isteniyor. Oysa bu sadece benim sorunum değil. Anadolu'dan bir sürü arkadaşım arıyor ve "Durumumuz ne olacak?" diye soruyor.
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

Çevrimdışı LeGeND-MæN

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 1937
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
"Sıkıntılara değdi"
« Yanıtla #14 : 02 Temmuz 2007, 20:22:45 »
Altı ay sonra teciliniz bitecek. O zaman ne yapacaksınız?

Fenerbahçe camiasında çok keyifli bir sezon geçirdim. Açıkçası kalmak da istiyorum. Eğer kanunda bir değişiklik yapılacaksa Fenerbahçe'de devam etmek istiyorum. Olmayacaksa da o zaman kendime bir yol çizmem gerekiyor.

Teklifler yok mu?

Birçok teklif var. Kore'si, İspanya'sı, İsviçre'si, Almanya'sı, İngiltere'si... Ama bana kalırsa ülkemde top oynamak isterim.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Eşime çok teşekkür ediyorum. Çok zor bir dönem atlattık. Özellikle sezon başında, sosyal hayatımızın sekteye uğradığı dönemler oldu. Ona, benim ve eşimin ailesine çok teşekkür ediyorum. En zor zamanımızda bile desteklerini bir an bile eksik etmediler. Son maçımızda da benimle birlikteydiler. Gözlerindeki ışığı görmek beni çok mutlu etti. Boynuna şampiyonluk madalyasını takmış ve 100. yılda iki takımda şampiyonluk yaşamış futbolcu unvanını onun da hak ettiğini düşünüyorum ve ben de onu tebrik ediyorum.

Kaynak: TFF

Çevrimdışı Abdullah

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan -1500
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
"Sıkıntılara değdi"
« Yanıtla #15 : 05 Temmuz 2007, 20:37:14 »
haberi bizimle paylaştiğin için saol

Çevrimdışı LeGeND-MæN

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 1937
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
"Sıkıntılara değdi"
« Yanıtla #16 : 06 Temmuz 2007, 21:03:07 »
eyw kardeşim...

Çevrimdışı DeViL

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 2621
  • ultrAslan
    • AOL Instant Messenger - uA
    • Yahoo Instant Messenger  - Pc-co
    • Profili Görüntüle
"Sıkıntılara değdi"
« Yanıtla #17 : 07 Temmuz 2007, 09:59:29 »
paylaşımın için saol

by_seremony

• Ziyaretçi
"Sıkıntılara değdi"
« Yanıtla #18 : 07 Temmuz 2007, 10:43:59 »
Saol aga Paylaşım için

Çevrimdışı LeGeND-MæN

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 1937
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
"Sıkıntılara değdi"
« Yanıtla #19 : 07 Temmuz 2007, 11:28:10 »
eyw kardeşim...

Çevrimdışı Force23

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 334
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
"Sıkıntılara değdi"
« Yanıtla #20 : 19 Ağustos 2007, 11:00:26 »
Paylaşım için teşekkürler
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive