''Solomon'un yokluğunu hissettik''
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Ülker Antrenörü Bogdan Tanjeviç, ilk maçların her zaman zor olduğunu ifade ederek, "İyi bir takıma karşı oynadık. Solomon'un yokluğu bizi etkiledi. Organize olmakta zorluk çektik. Karşımızda iyi savurnma yapan bir takım vardı. İlk çeyrekte fark 20 sayıya çıktıktan sonra takımım elinden geleni yaptı ancak bu farkı indirmek çok zordu" dedi.
Tanjeviç bir basın mensubunun milli takıma çağırmadığı Kerem Tunçeri'yle karşı karşıya gelmeleriyle ilgili soruya ise "Benim Kerem'le hiçbir sorunum yok. Maçtan önce sarılıp öpüştük. Milli takımda olmamasının sebebi gençlerin daha fazla oynamasını sağlamaktı. Başka hiçbir nedeni yok. Kerem çok iyi bir profesyonel ve iyi bir oyuncu" diye konuştu.
Real Madrid Antrenörü Joan Plaza ise Fenerbehçe'nin grubun iyi takımlarından biri olduğunu ifade ederek, "İstanbul'a çekinerek geldik ama mutlu ayrılıyoruz. Fenerbahçe'nin Efes Pilsen ile oynadığı Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını izlemiştim. Ona göre tedbirler almıştık. Bugün başarılı bir savunma yaptık. Fenerbahçe taraftarı da çok iyiydi. Takımlarını sonuna kadar desteklediler. İstanbul taraftarların verdiği destek açısından benim için önemli. Boş salonda oynamaktansa böyle bir taraftar karşısında oynamayı yeğlerim. İlk devre attığımız sayılar bize sonucu getirdi" şeklinde konuştu.
Real Madrid'li oyuncu Kerem Tunçeri de maça iyi başladıklarını belirterek, "Çok yüksek yüzdeyle oynadık. İyi bir takımız. Solomon'un olmaması bizim için bir avantajdı. Farkın 20 sayıya çıkmasında sonra Fenerbahçe Ülker farkı düşürmeye çalışsada buna izin vermedik ve maçtan galibiyetle ayrıldık" ifadelerini kullandı.
Başarılı basketbolcu kendisini milli takıma çağırmayan Tanjeviç'le ilgili olarak ise "Herhangi bir kırgınlığım yok. Bu konuda daha fazla da konuşmak istemiyorum" dedi.
Fenerbahçe Ülker'in tecrübeli oyuncusu Mirsad Türkcan da maçın ardından yaptığı açıklamada "20 sayıdan farkı kapatmak gerçekten çok zordu. Ben de açıkcası farkın kapanacağına inanmadım ama maç sonunda fark azalınca takım olarak iyi mücedele ettik ama olmadı. Haftaya Barcelona ile deplasmanda karşılaşacağız. bu maçı iyi başlayıp iyi bitirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Kaynak: DHA