Gönderen Konu: Tek Gerçek Fenerbahçe  (Okunma sayısı 482 defa)

Çevrimdışı alex_20

• 5. SINIF UYE
  • *
  • Puan 6
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Tek Gerçek Fenerbahçe
« : 28 Eylül 2006, 12:12:47 »
Kaptanımız Ümit Özat, zaman zaman kendisine yapılan kötü tezahüratları kendisini üzdüğünü ancak bunu atlatacak tecrübeye ve birikime sahip olduğunu söyleyen kaptanımız, "Ancak bunu genç oyuncularımıza yapmasınlar, onlar bunu kolay atlatamayabilir" dedi. Takımın 15 günlük milli takım arasından sonra uyum sorununu atlatacağını söyleyen kaptanımız, Randers`ı da mutlaka eleyeceğimizi” söyledi.

Ümit Özat, yapılan kötü tezahüratlara ve olumsuz eleştiriler ile ilgili olarak, “Bu konu bitermi bitmez mi? Seyircinin durumuyla alakalı bir şey. Temennimiz bunların bitmesi yönünde. Ama stada 55 bin kişi geliyor. Hangisinin hangi ruh hali ile geldiğini ne tepki vereceğini bilmiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var ki, Fenerbahçe taraftarının yüzde 99`unun bizi desteklemeye geldiğini ve tam destek verdiklerine inancımız sonsuz. Geriye azınlık olarak değerlendirebileceğimiz çok az sayıda tepki veren insanlar kalıyor. Onlar da kendilerine göre mutlaka bir bahaneleri vardır. Ama ben Fenerbahçe`nin bir mensubu olarak şunu söylemek istiyorum. Geçen seneden baktığınızda bu takımda altı tane yeni oyuncu oynuyor ilk 11`de. Takımın yüzde 60`ının değişmesi demektir. Dolayısıyla bunun zaman alması kadar doğal bir şey olamaz. Yeni bir oyun anlayışıyla oynuyoruz, yeni oyuncular bu takıma katılmış, ama oyuncu tercihlerinden ama sakatlıklardan bir takım oyuncular gitmiş, yerlerine bir takım oyuncular gelmiş. Gelen oyuncuların dört tanesinden üçü Güney Amerika kökenli. Bir tanesi Avrupa`dan gelen bir arkadaşımız. Bu transferlerin uyum sürecinin uzun olması kadar doğal bir şey olamaz. Burada bu uyum sürecini en hasarsız şekilde atlatmak, puan kaybını en aza indirmek bizim avantajımız olur. Zaten bizim üzüntümüz şöyle baktığımız zaman Sakaryaspor maçımızı nasıl kaybettiğimizi zaten herkes biliyor. Orada bariz hakem hatalarıyla bir maç verdik. Ama Sivasspor maçında oynadığımız oyun kabul edilemez. İyi oynadığımızı düşünmüyorum kendi adıma. Onun dışında baktığınız zaman, bu takım gerçekten iyi bir takım. İyi oyunculardan kurulu bir takım. Kolay değil yani yıllardır bir O. Lyon örneğini veriyorum. Omurgası sağlam ama her sene bir tane iki tane oyuncu gidiyor yerine yeni oyuncular transfer ediliyor. Fenerbahçe alt yapı hazırlıklarını tamamlamış durumda. Alt yapısını sağlamlaştırmış durumda. Bu sene de 100. yıl. 100. yıl çok önemli bir yıl. Türkiye Kupasında 24. yıla giriyoruz. Bir takım hedeflerimiz var. Öncelikle tabii Randers maçında işimizi bitirip bu hafta gruplara kalıp ondan sonra gelip Bursaspor maçını kazanıp, Milli Takımımız için verilecek 15 günlük arayı da takımın bütünlüğünü pekiştirmek için en iyi şekilde kullanacağız. Kaldı ki bu oyuncuların geldiği zaman, 11-12 milli futbolcunun milli takım kamplarında olduğu zamandı. Tüm takımın burada olduğu döneme denk gelmedi. Bundan dolayı da uyum sürecinin biraz uzaması doğaldır.

Ben taraftarlarımıza yeniden söylüyorum. Ben mutlaka bir tepki verebilirdim ama bunu içime atarım, kimseyle fazla bu konuları paylaşmamayı tercih ediyorum. Burada genç arkadaşlarımız var. Zaman zaman bu tepkileri kaldıramayabilirler. Ben bu tepkilere göğüs germeyi başarabilirim çünkü bu duruma alıştım ve yılların verdiği bir tecrübe var. Ben kendi mücadelemin onurlu bir mücadele olduğuna inanıyorum. Akşam kafamı yastığa koyduğum zaman vicdanım rahat. Fenerbahçe`de bu sezon 6. yılım. Geldiğim günden bugüne kadar taşın altına elimi soktum, sorumluluk aldım. Bunları ifade etmeme gerek yok. Akşam eve gittiğimde ailemin karşısına dimdik girebiliyorsam, vicdanım rahat girebiliyorsam, insanların tepkileri çok önemli değil. Ama bu tepki takıma yansıdığı zaman, tehlikeli bir hal alır diye düşünüyorum.

Burası Fenerbahçe, buradan binlerce futbolcu gelmiş, geçmiş. Kalıcı olan Fenerbahçe`dir. Herkesin gelip geçtiği gibi, zamanla bizler de gelip geçeceğiz. Ama kalıcı olan Fenerbahçe`dir. Büyük olan Fenerbahçe`dir. Dolayısıyla burada Fenerbahçe`nin menfaatleri için hareket etmek zorundayız. Ben her zaman söylüyorum bir maç 5-0 bitecek diye bir kural yok. Öyle bir maç geçer ki pozisyonsuz geçer, 1-0 da kazanırsınız.
Dünya’nın en büyük liglerine bakın, bugün bazı kanallar futbol komedi diye yayınlıyor. Dünyanın en kötü ortasını yapan, dünyanın en basit golünü kaçıran, o futbol komedi programına baktığınız zaman belki 20 milyon dolarlık bir futbolcu. Burada bu oyuncular bunu yapabilir, futbol bir hata oyunu. Dolayısıyla, bunu bir başkası yaptığı zaman tepkisiz kalmak, bir başkası yaptığı zaman tepki vermek çok doğru değil.

Ama ben şuna inanıyorum ki Fenerbahçe taraftarı, çünkü ben burada kötü zamanlar da yaşadığım için. Fenerbahçe taraftarı ligi 6. bitirdiğimiz bir dönemde de bizi 30 bin kişiyle desteklediğini bildiğim için, onların iyi niyetinden onların bize olan desteğinden hiç bir zaman şüphem olmadı, bundan sonra hiç bir zaman da olmayacak. İnşallah sezon sonunda hep beraber mutlu olacağız" diye konuştu.

Kaptanımız Fenerbahçemizin 100. yılı ile ilgili olarak ise “Kimse şüphe etmesin ki Fenerbahçe 100. yılında istenen ve beklenen oyununu mutlaka ortaya koyacaktır. Kadromuz çok kaliteli. Türkiye`de ki bütün kupalara talibiz. Avrupa`da da UEFA şampiyonluğunu hedefliyoruz. Kadromuz bu kulvarlarda mücadele edecek güçte ve kalitededir. İlk aşama olarak oynayacağımız Randers rövanş maçını hedefliyoruz. Randers`ı mutlaka eleyeceğiz. Bu demek değil ki rakibi küçümsüyor, ya da rahat davranıyoruz... Ancak bunları da geçemezsek büyük hedefleri nasıl yakalayabiliriz ki?

Bu maçtan sonra Bursaspor ile kendi sahamızda oynayacağız ve daha sonra 15 günlük bir milli maç arası olacak. Bu süre bizim takımın uyum sürecine çok büyük katkı yapacak. Ben inanıyorum ki bu milli maç arasından sonra takım beklenen futbolunu oynamaya başlayacak. Bizler futbolcular olarak camiamızın 100. yılının ne kadar önemli olduğunu bizlerden beklentilerin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Ve buna göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Takımımızdaki arkadaşlık üst düzeyde. Yeni transferler hemen bizimle kaynaştılar. Tek dileğimiz taraftarımızın her zaman sabırlı olması ve desteğini 90 dakika boyunca vermesi” dedi.

Çevrimdışı Abdullah

• Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • Puan -1500
  • qwqwqw
    • Profili Görüntüle
    • Onehost.net
Tek Gerçek Fenerbahçe
« Yanıtla #1 : 24 Haziran 2007, 13:14:18 »
bilgi için saol

Çevrimdışı Abdullah

• Osc Kurucu