"Her fırsatta beni Fenerbahçe Kulübü ile karşı karşıya getirmek isteyen kesimler var. Halbuki biz bugüne kadar onların ne isteği olmuş ise, kurallar çerçevesinde aynen yaptık. Benim içim ve vicdanım çok temiz."
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, A Milli Takımımız’ın Malta ile oynayacağı 2008 Avrupa Şampiyonası eleme maçı öncesi çarpıcı açıklamalar yaptı. Malta’yı yeneceğimize yürekten inandığını belirten Ulusoy, Süper Lig hakemlerinin ilk 4 haftadaki performansını hiç beğenmediğini söyledi. Haluk Ulusoy, Fenerbahçe için "Ben bunları 100. yıllarında şampiyon yaptırmam" şeklinde bir söz söylemediğini de ifade ederek, hakkını mahkemede arayacağını açıkladı. Ulusoy, Lig TV’ye verdiği röportajda şunları söyledi:
"Ben içki kullanmıyorum. Çok içki içip ’zom’ bir vaziyette olmam lazım bunları söylemem için. Allah’ın benim aklımı başımdan almış olması lazım bunları söylemem için. Fenerbahçe gibi güzide bir kulübün şampiyonluğunu engelleyecek, hakkını yiyecek kadar karaktersiz biri olabilir mi? Bunu kim yapabilir? Bir tek kişi çıksın desin ki; ’Haluk Ulusoy böyle bir şeyi ima etti.’ Fenerbahçe gibi bir kulübün şampiyonluğunu engellemek kimin haddine düşmüş. Ben dahil kim böyle bir oyuna dahil olur?
Çok Hata Yapıldı
Fenerbahçe’nin maçlarında hatalar olmuş olabilir. Son dört haftada birçok maçta hata oldu. Bir de insanın aklına çok değişik şeyler geliyor. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nden elendi, gündemi değiştirmek için böyle iddialar ortaya atılabilir, diye düşünüyorum. Beni Fenerbahçe ile bu kadar düşman hale getirmeye kimsenin hakkı yok. Daha da kötüsü, benim hanımımı ve oğlumu ortaya koyuyorlar. Benim hanımım Ali Aydın’ın hanımı ile çok samimiymiş. Benim hanımım bir kere Kuşadası’nda hakem seminerinde Ali Aydın’ın hanımı ile merhabalaşmıştır, o kadar. Benim oğlumun adını ortaya atıyorlar. Oğlum benimle futbol bile konuşmaz.
Benim İçim Temiz
Her fırsatta beni Fenerbahçe Kulübü ile karşı karşıya getirmek isteyen kesimler var. Buna ne gerek var? Neden beni Fenerbahçe’nin haklarını yiyecekmiş gibi gösteriyorlar ki? Biz bugüne kadar Fenerbahçe Kulübü’nün ne isteği olmuş ise, talimatlar doğrultusunda ne gerekiyorsa yaptık. Benim içim ve vicdanım çok temiz. Allah’a şükür, yatağa yattığımda rahat uyuyorum. Eğer benim içimde en küçük bir kötü düşünce varsa Allah beni taş etsin."
Hakemleri Beğenmedim
Haluk Ulusoy, hakemlerin ilk dört haftadaki performansı ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, "Maalesef hiç beğenmedim. On üzerinden 6 - 6,5’tan fazla vermem. Bunun üstünde durmamız lazım. Lige neden kötü başladıklarının sebeplerini arayacağız. Bizim bu kadar özveri ile üstünde durduğumuz bir hakem camiasının lige böyle kötü başlamaması lazımdı. Eğer ki bu performans sürerse, tecrübeli hakemlerimiz bile hata yapıyorlarsa biz de gereken neyse onu yaparız" dedi.