Yeni yayın ihalesi yapılmalı'
Kulüplerin menfaatinin, yeni bir ihale yapılmasını şart koştuğunu söyleyen Aziz Yıldırım, 'Ancak federasyon bunu yapmayacak' dedi.
Kulüplerin menfaatinin, yeni bir ihale yapılmasını şart koştuğunu söyleyen Aziz Yıldırım, “Ancak federasyon bunu yapmayacak” dedi. Fenerbahçe’nin büyürken önünün kesilmeye çalışıldığını ileri süren Yıldırım, “Söylediğim herşeyde beni eleştirenler 6 ay veya 1 yıl sonra ‘doğru söylüyor’ demeye başladı. Yabancı sınırlamasının kalkması gerekiyor. Globalleşen bir dünyada içe dönük çalışmak yanlıştır. Federasyonla ilgili düşüncelerimi geçmişte söyledim. Herkes bana ‘kavgacı’ dedi. Ama hepsi sonra çıktı, ‘Aziz Yıldırım doğru söylüyor’ dedi. Fenerbahçe’den bir yıl sonra hepsi aynı noktaya geliyor. Ama geç kalınıyor. Futbol Federasyonu’nun kurumsal yapıya kavuşması lazım. Kulüplerin menfaatleri yeni bir yayın ihalesinin yapılması gerektiğini gösteriyor. Kulüplerin daha iyi bütçeye kavuşması için bunun önü açılmalı. Bu görev federasyona düşüyor ama maalesef yapamayacak. Bu konu devletin ilgili kurumlarına düşmektedir. Fenerbahçe’nin alacağı bedelin 50 milyon dolardan az olmaması lazım. 150 milyon dolardan 15 milyon dolar alıyoruz” diye konuştu.