'Maç öncesi F.Bahçe'nin bittiğini söylüyorlardı. Kimse yeneceğimize inanmıyordu' diyen Zico, 'Ama gücümüzü gösterdik ve kazandık' ifadesini kullandı.
06.05.2007
‘Gücümüzü kanıtladık’
Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, derbi zaferinden sonra büyük sevinç yaşadı. Son düdük sonrası futbolcuları ve teknik ekiple bütünleşen teknik adam yaptığı açıklamada, “Çok önemli bir galibiyet aldık. Maç öncesi spor kamuoyu Fenerbahçe’nin bittiğini söylüyordu. Kimse bizim bu karşılaşmadan 3 puanla çıkacağımızı beklemiyordu. Ama Fenerbahçe son anların takımı olduğunu bir kez daha gösterdi. Oyuncularım şampiyonluk için çok önemli olan bu maçı kazanarak, kaliteli bir ekip olduğunu da herkese ispat etti” diye konuştu.
‘Pozisyon vermedik’
İkinci yarıdan itibaren savunmaya çekilmelerinin nedenini, Beşiktaş’ın yaptığı baskıya bağlayan Zico şöyle devam etti: “Bu durumu yanlış bulmuyorum. Beşiktaş’ın net pozisyonu yoktu. Kupa rövanşında beraberlik golüne kadar Beşiktaş’ı sahasına hapsettik ama turu geçen onlar oldu. Defansa yaslandıkları için hiç kimse oyuncularımı eleştiremez. Tüm oyuncularımı alınlarından öpüyorum. Müthiş bir mücadele sergilediler. Ligde kalan maçlarımızda da bu anlayışla oynayarak mutlu sona ulaşacağımıza inanıyorum”.