"Yönetim Haysiyet Divanı'na gitmeli"
Zaman Gazetesi'nin 14 Mart 2007 tarihli haberine göre, Fenerbahçe'nin eski idarecilerinden Atilla Kıyat, yönetim kurulunun eksiksiz Haysiyet Divanı'na verilmesi gerektiğini ve ihraç edilmesinin lazım geldiğini söyledi.
Kıyat, Fenerbahçe Kulübü'nden ilişiği kesilen Sadettin Saran'a sahip çıkarak, "İsmi gündemden düşmeyen yönetici kardeşimizin büyük zararları konuşuluyor. Eğer bahsi geçen şekilde ziyan varsa, tüm yönetim kurulu da sorumludur. Çünkü Saran'ı onlar görevlendirmiştir. Transferi Saran değil, yönetim yapmıştır. Haysiyet Divanı'nın sadece Saran'ı değil, o dönemin idarecilerini de cezalandırması gerekir." dedi.
Vladimir Beschastnykh'in kaliteli bir futbolcu olduğuna dikkat çeken Kıyat, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in transferin gerçekleştiği günlerde kendisini aradığını, Rusya Futbol Federasyonu başkanıyla yaptığı konuşmadan bahsettiğini ve 'çok yetenekli bir oyuncuyu Türklere sattıklarını' söylediğini anlattı. Kıyat, Fenerbahçe yönetimine eleştirilerine devam ederken, "Herkese kombine sattılar. Karşılığında aldıkları futbolculara bakıyorsunuz, Deivid de Souza vesaire... Paraları çarçur ediyorlar. Fabio Luciano, Servet Çetin bu defanstan çok mu kötüydü? Ne gerek vardı, böylesi değişikliğe... 'Müdahalede bulunduk!' demek için böyle yapıyorlar. Kaçan şampiyonluk sonrası bir operasyon yapma gereği hissettiler." gibi sert ve sivri ifadeler kullandı.
Kıyat ayrıca, Başkan Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının büyük hedefler koyarak taraftarları beklenti içine soktuklarını belirterek, "Yıldırım ve ekibi insanların gözlerinin içine baka baka yalan söylüyor. 'Şampiyonlar Ligi'ni kazanacağız, UEFA Kupası'nı kaldıracağız!' deniyordu. Sonuç; hüsran. Hiçbir başarı yok! Hep hüzün yaşanacak. Kolay iş mi söylenenler?" açıklamasında bulundu.
Alex, ekstra bir futbolcudur
Son günlerde eleştirilen, hatta taraftarların tepkisini de çeken Alex de Souza ve Volkan Demirel'e; Selçuk Şahin'den destek geldi. Selçuk, "Alex, ekstra özelliklere sahip bir futbolcu. Umulmadık anlarda, iki çalım atıp veya bir frikikten sonucu değiştiriyor. Volkan da Türkiye'nin 10 yılını taşıyacak bir kaleci. Ona sahip çıkılmalı." dedi.