Gönderen Konu: Yula'dan Emre yorumu!  (Okunma sayısı 389 defa)

Çevrimdışı m3t3d1nh0

• 1. SINIF ÜYE
  • Puan 9028
  • olm kişisel mesajdan sanane
    • MSN Messenger - m3t3_d1nh0@windowslive.com
    • Profili Görüntüle
Yula'dan Emre yorumu!
« : 06 Haziran 2008, 19:46:06 »
Yula'dan Emre yorumu!

Spor yazarı Selçuk Yula, milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'ye transfer olmasının takıma katkı sağlayacağını belirterek, Emre'nin orta sahada Aurelio ve Alex'le birlikte güzel işlere imza atacağını söyledi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen panelde konuşan Selçuk Yula, taraftarların sorusu üzerine Emre'nin Fenerbahçe'ye transferini değerlendirdi.

Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'de yurtdışında oynadığından daha rahat bir kafayla futbol oynayacağını ve takıma faydalı olacağını söyledi. Emre'nin Fenerbahçe'de Aurelio ve Alex'le birlikte orta sahada güzel işler yapacağını ifade eden Yula, "Emre çok iyi bir futbolcu. Mükemmel sol ayağı olan, mücadeleyi seven, her an oyunun gidişatını değiştirebilecek şekilde bir futbolcu. Takıma faydası illaki gol atma değil, yaptığı asistlerle de gösteriyor. Emre'nin biraz hareketlenmesi hangi takımda oynarsa oynasın o takımın hareketlenmesini sağlıyor. Ancak Emre'nin şöyle bir dezavantajı var. Emre 6-7 yıldır dışarıda oynuyor. İnter'e gitti, ama fazla oynayamadı. Newcastle United takımında da az oynadı. Avrupa'ya gittikten sonra ilk 11'de oynamasına baksak 7 yıllık futbol hayatında herhalde bir yılı bulmaz. 'Fenerbahçe'ye geldiğinde Emre ne yapar?' sorusunun yanıtını, Emre milli takıma girdiğinde ne yapıyor sorusunda aramak lazım. Emre milli takımda güzel işler yapıyor fakat devamlılığı yok. Son maçta mesela 25 dakika mükemmel top oynadı, ama daha sonra düşme yaşadı. Fenerbahçe'de hazırlık kampını iyi geçirmesi biraz daha kilo vermesi lazım. Teknik açıdan, futbolculuk kalitesi açısından hiçbir sorunu yok. Fenerbahçe taraftarının göstereceği ilgi onun takıma ısınmasını sağlayacaktır. Ama psikolojik olarak kendini hazırlaması gerekiyor. Özellikle İnter'de ilk 11'de sahaya çıktığında 'Ne zaman kenara alınacağım' diye düşünüyor, birisi ısınsa kafası orda kalıyor, top oynayamıyordu. Ama Fenerbahçe'de bu sorunu yaşamayacaktır, biraz daha rahat olacaktır. Yaşı da genç özellikle Aurelio ile beraber görev yapacağı bölgede iyi bir ikili olacağına inanıyorum. Milli takımda iyi iş yapıyorlar. Yanında Alex'le birlikte güzel işler yapabilir" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tribünlerdeki küfürle mücadelesinin taraflı tarafsız herkesin alkışlaması gerektiğini de belirten Selçuk Yula, Aziz Yıldırım'ın mücadelesiyle Fenerbahçe tribünlerinde küfrün ve sahaya yabancı madde atılmasının önüne geçildiğini söyledi. Fenerbahçe'nin bu mücadelesinin her kulüp tarafından yapılması gerektiğine işaret eden Yula, "Ben küfür ettirmeyeceğim arkadaş diyerek taraftar gruplarına topluca kombine sattırmıyor. Kendi kulübünün gelecek parasını bile bir kenara koyup sırf küfrü bitirmek için bunu yapmıyor. Ve tek tek gidip kontrol ediyor. 'Buraya hepimizin karısı, çocukları geliyor, Kadıköy'de küfür ettirmem' diyor. Ama ötekilere bakıyoruz aynı güzellikleri onlardan da bekliyorsunuz. Yapmaları gerekir ama tek bir söz yok. Belki Aziz Yıldırım kulüpte daha güçlü, ötekilerin daha güçlü yaptırımlarda bulunma durumları olmayabilir. Herkesin bunu yapması lazım, herkesin el ele vermesi lazım. Öteki tarafta taraftar popülizmi adına 'Aman bana istifa diye bağırmasınlar, ne isterseniz yapın' örneği var. Öteki tarafta ise 'Taraftar bana ne isterse bağırsın ben küfrü bitireceğim' örneği var" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin sahasının 2 yıldır kapanmadığını belirten Yula, "Çünkü Fenerbahçe'nin sahasında 2 yıldır ne sahaya yabancı madde atmak var ne küfür var. Maalesef 2 büyük maçta oluyor. Bunlarda kalkacak onu da gelenek haline getirmiş gruplar var. Bütün stadın katılmadığı tezahüratlar var. Onlarda bu gruplardan atıldığı zaman bunlar bitecek. Küfrü kaldırmak adına Aziz Yıldırım güzel işler yapıyor. Aziz Yıldırım'ı seversiniz sevmezsiniz, icraatlarını beğenir beğenmezseniz, Fenerbahçeliler çok sever, olmayanlar sevmeyebilir. Ama en azından şu küfür adına yaptıklarını sporsever olarak alkışlamanız gerekir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Panel sonunda Bandırma Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mustafa Özçakır ve Belediye Başkanı Recep Eraydın, Selçuk Yula'ya teşekkür plaketi ve çiçek takdim ettiler.