Fenerbahçe Kulübü Futbol Altyapı Koordinatörü Şenol Çorlu, ''(Altyapıdan futbolcu yetişmiyor) fikrini koşulsuz şartsız aşmak zorundayım'' dedi.
Fenerbahçe Kulübü'nün aylık dergisinde yer alan röportajında, daha önce futbolcu olarak formasını giydiği sarı-lacivertli kulüpte, yeni görevinde ciddi çalışmalar içerisinde olduğunu anlatan Çorlu, altyapının yapısını bütünüyle değiştirmeyi hedeflediğini bildirdi.
Spor kamuoyunda (Altyapıdan futbolcu yetişmiyor, (A) takımda oynamıyor) şeklinde bir fikir olduğunu belirten Çorlu, ''Ben bunları koşulsuz, şartsız, hiçbir bahane ileri sürmeden aşmak zorundayım, böyle bir sorumluluğum var. Bu sorumluluğu yerine getirmek için seçici davranmak zorundayım ve bir takım standartlar geliştirmek zorundayım'' dedi.
Başarı için düşündüğü sistemi sağlıklı bir şekilde oturtması gerektiğini kaydeden Şenol Çorlu, şunları kaydetti: ''Sistem oluşunca başarılı olacağıma inanıyorum. Hiçbir mazeretim yok. Ne olursa olsun futbolcularımı yukarıda oynatacağım. Böylece hem genç futbolcular daha yatkın ve hevesli olacak, hem de (A) takıma bundan sonra gelecek teknik direktörler de artık seçim yapmakta zorlanacak hale gelecek.'' Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun altyapıyla ilgilendiğini ifade eden Çorlu, Brezilyalı çalıştırıcının, PAF takımdan 3 oyuncuyu (A) takımının özel teknik antrenmanlarına dahil etmek istediğini kaydederek, ''Genel anlamda altyapıya ve gençlere önem verdiğini biliyorum. Bir çalışmamız olacak ama işin teknik detaylarına henüz girmiş değiliz'' dedi.