Deivid sezon başında takıma gelseydi bugün belki de Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor olabilirdik.
Deivid sezon başında takıma gelseydi bugün belki de Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor olabilirdik. Roberto Carlos'u tam alacakken elimizden kaçırdık. Transfer etseydik, takımın liderliğini üstlenebilirdi. Aurelio'nun, Türk Milli Takımı'nın formasını giymesini önce yadırgadım, ama sonra onunla gurur duydum.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Brezilya'nın en büyük spor gazetesi El Globoesporte'ye çok özel açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin örf ve adetlerine, Türk futboluna alışmakta zorluk çektiğini itiraf eden Brezilyalı hoca, Japonya ve İtalya'daki tecrübesinin Türkiye'ye uyum sağlamakta kendisine yardımcı olduğunu söyledi.
Fenerbahçe'deki ilk günlerinde gelen ve giden futbolcuların çokluğundan dolayı, takım kurmakta zorluklar çektiğini de vurgulayan Brezilyalı teknik adam, bunun bedelini Şampiyonlar Ligi'nden elenmekle ödediklerini belirtti.
Deivid üzüntüsü
Sporting Lizbon'dan transfer edilen Deivid'in, daha erken gelmesi halinde, belki de bugün Şampiyonlar Ligi'nde oynayabileceklerini iddia eden Zico, "Deivid zor adapte oldu ama gollerini sıralamaya başladı. Keşke bu futbolcuya sezon başında sahip olsaydık" dedi. El Globeesporte gazetesine verdiği özel röportajda, Alex'e övgüler yağdıran Zico, "Bu futbolcu takımın maestrosu. Farkını hemen gösteren bir kalitede. Her hoca Alex gibi bir futbolcuya sahip olmak ister, ama Lugano ve Edu'yu da unutmamak gerek. Onlar da buraya alıştı ve Alex gibi farklarını gösterecekler" diye konuştu. Marco Aurelio'nun Türk vatandaşı olmasına şaşırdığını da kaydeden Brezilyalı teknik adam, "Kendi vatandaşımın, çalıştığım ülkenin milli formasını giymesini önceleri yadırgadım. Daha sonra buna alıştım ve Aurelio ile gurur duymaya başladım" dedi.
Başkan istemiş
Zico, son olarak Roberto Carlos transferini, Başkan Aziz Yıldırım'ın çok istediğini itiraf etti. Brezilyalı hoca, Carlos'u tam alacakken ellerinden kaçırdıklarını söyledi.
Roberto Carlos'un gelmesi halinde takımda lider rolü de üstlenebileceğine dikkat çeken Zico, şu anda sadece lig ve UEFA Kupası'nı düşündüklerini, zamanı geldiğinde her şeyin olabileceğini ifade etti.
Alex'e kart yasak! Sarı kart sınırında bulunan Brezilyalı oyuncudan, önümüzdeki hafta oynanacak zorlu Beşiktaş derbisi nedeniyle Denizlispor maçında dikkatli olması istendi
Bu sezon hem attığı goller, hem de yaptığı asistlerle Fenerbahçe'nin başarısında yine boşrolü üstlenen Alex de Souza'nın sarı kart sınırında bulunması teknik heyeti alarma geçirdi.
Ligde bugüne kadar toplam üç sarı kart gören Brezilyalı yıldızdan, önümüzdeki hafta Beşiktaş ile oynanacak derbi nedeniyle Denizlispor maçında dikkatli olması istendi. Alex bugünkü maçta bir sarı kart daha görürse cezalı duruma düşecek ve Beşiktaş'a karşı forma giyemeyecek.
Bu arada Teknik Direktör Zico'nun ilk on birde fazla bir değişikliğe gitmeyeceği öğrenildi. Brezilyalı hocanın sadece kalede Volkan'ın yerine Rüştü'ye görev vereceği belirtildi.
Kadro bozulmayacak
Denizlispor'a karşı da tek forvet Deivid ile mücadele etmeyi planlayan Arthur Zico'nun, savunmanın solunda da yine Ümit Özat'a şans tanıyacağı bildirildi. Fenerbahçe'nin hocası, Denizli'ye Serkan, Selçuk, Kerim ve Olcan dışındaki bütün oyuncuları götürdü.
Fener'den 100. yıl hediyesi
Fenerbahçe Kulübü'nün, Sabiha Gökçen Havalimanı'na armağan ettiği "Sabiha Gökçen ve Atatürk" temalı rölyef ve Atatürk büstü törenle açıldı.
Başkan Aziz Yıldırım ile futbolcuların da katıldığı törende konuşan Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Müdürü İbrahim Büyükyumukoğlu, "Burayı kimsenin kullanmadığı dönemde Fenerbahçe kullandı. İlk sizin ayağınız bastı. Bu yıl havalimanımız 3 milyon yolcuyu konuk ediyor. Sizlerin sayesinde bu güzel günlere gelindi" diye konuştu.
Fenerbahçe'yi en son geçen sezon Denizli'ye uğurladıklarında şampiyonluğu kaçırarak geri döndüğünü ifade eden Büyükyumukoğlu, "Geçen sezon lastik patlamıştı, ancak bu kez lastik patlamayacak. Başarılı sonuç alınacağına inanıyoruz" dedi. Başkan Aziz Yıldırım, konuşmasının ardından genel müdür Büyükyumukoğlu'na "hangi takımlısınız" diye takıldı. Büyükyumukoğlu, Galatasaraylı olduğunu ifade edince gülüşmelerle çeşitli espriler yapıldı.
Bahriyeli oldular!
Fenerbahçe'nin, İstanbul'daki son çalışmasını bahriyeli askerler de izledi. Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'na bağlı 40 bahriyeli ve komutanları Samandıra Tesisleri'ni ziyaret ederken, askerler antrenmandan sonra futbolcular ve teknik heyetle hatıra fotoğrafı çektirdi. Askerler, kaptan Ümit Özat, Tuncay ve Kemal'e şapkalarını hediye etti.
Ali Koç'tan davet
Kurumsal iletişimden sorumlu asbaşkan Ali Koç önümüzdeki hafta basın mensuplarıyla bir araya gelecek. Son dönemlerde Fenerbahçe Kulübü'nün medya ile olan ilişkilerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle sarı-lacivertli kulüple ilgilenen gazetecilerle görüşecek Koç'un karşılıklı fikir alış verişinde bulunması bekleniyor. Ali Koç'un medya ile Fenerbahçe arasında yaşanan iletişim problemini en aza indirmek istediği, toplantıda hem gazetecilerin sıkıntılarını dinleyeceği, hem de kulüp olarak beklentilerini sıralayacağı bildirildi.
Denizli'de anma günü!
Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu son haftada Denizli deplasmanında bırakan Fenerbahçe, kendisine belki de 100. yıl tarihindeki en acı günü yaşatan rakibi ile yaklaşık altı ay sonra yeniden karşı karşıya gelecek. Denizlispor karşısında aldığı 1-1'lik beraberlik nedeniyle Galatasaray'a şampiyonluğu adeta hediye eden ve ardından sıkıntılı bir sürece giren sarı-lacivertliler, Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçta bu kez hem liderlik koltuğunu korumanın, hem de rakibinden rövanşı almanın hesaplarını yapacak. Karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek.
DENİZLİSPORSüleyman, Bülent, Kratochvil, Erman, Ahmet, İ.Ege, Serhat, Abraham, Fatih Egedik (İ. Çelik), Yusuf, Hüseyin (Adriano)
FENERBAHÇERüştü, Önder, Lugano, Edu, Ümit, Tümer, Appiah, Deniz, Tuncay
SAKATLAR: Selahattin, Oliveira, Moreira (Denizli), Selçuk (Fenerbahçe)
(