5 yıl önce G.Saray’dan ayrılırken kıyamet koptu, ardından Türkiye’ye Beşiktaş’la döndü. Ve 5 yıl aradan sonra G.Saray forması giydi. Bu süre içinde G.Saray’la ilgili olarak hiç konuşmayan Okan Buruk, sessizliğini bozdu. İşte Okan’ın çarpıcı sözleri: “Öncelikle ben G.Saray’dan ayrılmadım. O dönem verdiğim son röportajda da yine söylemiştim; ’Bize kapılar kapandığı için gitmek zorunda kaldım.’ G.Saray’a en ufak bir zarar gelmemesi için 5 yıl boyunca susmayı tercih ettim. Ama açık söylemek gerekirse hayatımın en acı günleriydi.
O dönemki başkanımız Faruk Süren, benim için birçok açıklamalarda bulundu. Çok sakin bir yapıya sahibim, bunu da hiçbir zaman kafama takmadım. Kendisini 5 yıl boyunca hiçbir yerde görmedim. Ama bugün görsem yine saygıda kusur etmem ve sarılır kendisini öperim.
'Polat'ı ben aradım'
Şunu açıklamaktan da hiçbir çekince duymuyorum; ben zaten G.Saray’a dönmeyi ayrıldığım gün kafama koymuştum. Ve açık yüreklilikle söylüyorum, Beşiktaş’ta Tigana’nın beni istemediğini öğrenince Adnan Polat’ı aradım, dönmek istediğimi bildirdim. İmza attım, ’Sözleşmeye ne yazarsanız yazın’ dedim.
Geçen sene ilk yarıda Beşiktaş’ta banko 11’de oynuyordum. İkinci yarıda ise ilk 10 maç hiç forma giymedim. Sözleşmemde, ’30 maç forma giydiği takdirde aynı şartlarda kontrat bir sene daha uzar’ diye bir madde vardı. Tigana ilk geldiğinde sözleşmemi gözden geçirmiş. Ne hikmetse 29 maçta kaldım! Zaten kendisi de sözleşmenin şartlarının böyle olduğunu söyledi. Sonuçta bu bir nevi ticaret. Hiç kimseye kırgın ve kızgın değilim, aksine, bana gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ederim.
G.Saray’a ilk transfer olduğumda Gerets ’Okan’ı ben değil, yönetim aldı’ diye bir açıklama yaptı. Sonuçta şampiyon takımın teknik direktörü ve bir sonraki sezon da takımı nasıl kuracağına o karar veriyor. Ben transfer döneminde kendisiyle hiç konuşmamıştım. Benim oynadığım mevkide elinde birçok futbolcu olduğu için böyle düşünmesi tabii ki çok normal. Ama yedek kalmak ya da oynamak çok fazla umrumda değildi. Çünkü ben sadece yine bu çatının altına girmek istemiştim.