Gerets’e göre bir ön liberonun hâlâ alınamamasının en büyük nedeni, isteksiz Maniche ile Gravesen’de ısrar edilmesi
‘Türkiye rekoru kırdık’
Star TV’de yayınlanan Telegol’ün konuğu olan Eric Gerets, gündemde olan pek çok konu hakkında dobra dobra konuştu. Kendinden emin tavırlarıyla dikkati çeken Belçikalı, yardımcısı Erdal Keser ile geldiği programda Türkiye rekoru kırarak 83 puanla şampiyon olduklarını, bu başarıyı kendilerine kimsenin hediye etmediğini, bileklerinin hakkıyla kazandıklarını söyledi. Daum’un basına yansıyan ‘Beşiktaş-Galatasaray maçı incelensin’ sözlerine de değinen Gerets, çeşitli konulardaki görüşlerini şu şekilde dile getirdi:
‘Heinz iyi bir oyuncu’
“Daum’un böyle bir şey söylediğine inanmıyorum. Söylemişse, kaybetmeyi hazmedemiyor demektir. Beşiktaş maçını 100 kez izlesinler, ne kadar zor, ne kadar mücadele dolu bir 90 dakika olduğunu anlarlar. Futbolcular beni sevmek zorunda değil. Başarılıyız, başarılıysak da yolumuz doğru demektir. Galatasaray çok iyi bir jenerasyon yakaladı. Bu gençler uzun yıllar kulüplerine başarıyla hizmet edecektir. Hala Marek Heinz’ın çok iyi bir futbolcu olduğuna inanıyorum. Kaliteli bir oyuncu ama takıma uyum sağlayamadı”
‘Olimpiyat dolmalı’
“Maniche ve Gravesen’in transferi için çok uğraştık. Oysa Galatasaray, bu oyuncuların 2 ya da 3. tercihiydi. Boşa zaman harcadık. En iyi kadroya biz ve Fener sahip. Zico hem oyuncu, hem de teknik adam olarak saygı duyduğum biri. Söylediklerini iyi dinlemek gerek. Şampiyonlar Ligi maçlarını Olimpiyat Stadı’nda oynamak dezavantaj olmaz, ama tribünlerin dolu olması şart. Anelka kaliteli bir oyuncu. Neden başarılı olamadığını bilemem, çünkü bizim forvetlerimizi düşünmekten diğerlerine fırsat kalmıyor.”