Fenerbahceden teklif almıştım
Barış Özbek, birçok kulüpten teklif aldığını ama G.Saray'ı seçtiğini söyledi.Galatasaray'ın yeni gurbetçi futbolcularından Barış Özbek, "Takım olarak ligde şampiyonluk hedefimiz var, UEFA Kupası'nda da başarı elde etmek istiyoruz" dedi.
Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı Tamsaha Dergisi'ne konuşan Özbek, kendisini Almanya'da yarım sezon boyunca izleyen teknik direktörleri Karl Heinz Feldkamp'ın gözüne kısa sürede girerek, sarı-kırmızılı ekibe transfer olduğunu belirtti.
Barış Özbek, futbolun iki yönlü oynanması gerektiğine inandığını kaydederek, "Hem defansta, hem de ofansta görev alabiliyorum. Top rakipteyken agresif olmaya ve top çalmaya bayılıyorum. Ama top bendeyken özelliğim değişiyor. Teknik futbolcu olmayı, topu alınca oynamayı seviyorum" ifadelerini kullandı.
Sarı-kırmızılı futbolcu, sezon başında Galatasaray'ın kendisini istediğini, ayrıca Fenerbahçe'den ve Alman takımlarından da teklifler aldığını anlattı.
Türk futbolunun kendisine ilk başlarda farklı geldiğini belirten gurbetçi oyuncu, şunları kaydetti:
"Burada bazı futbolcuların hareketleri çok farklı. Alman futbolculara baktığın zaman ne yapmak istediklerini anlıyorsun. Futbolcuların teknikleri çok kuvvetli olmadığı için öyle çok farklı hareketler yapmazlar. Burada ise teknik futbolcuların ne yapacakları belli olmuyor."
Türkiye'de altyapı oyuncularına Almanya'ya oranla daha iyi fırsatlar sunulduğunu gördüğünü kaydeden Özbek, "Almanya futbolu Türk futbolundan biraz farklı. Almanlar güce dayalı futbol oynuyor. Çok kuvvetli oyuncular var orada. Burada ise teknik özelliği yüksek oyuncular ağırlıkta. Almanya'da sert futbol oynanıyor ve ben de sert oynamayı seviyorum" ifadelerini kullandı.