Formasını Lincoln'e vermek istemeyen Necati Ateş, kendi sonunu hazırladı.
Haldun Üstünel’in, "10 numaralı formayı Lincoln’e vermeni istiyoruz" sözlerine tepki gösteren golcü futbolcunun Almanya kampındaki disiplinsiz davranışları sonunu hazırladı.
GALATASARAY’da teknik patron Kalli’nin raporu doğrultusunda takımdan gönderilmesine karar verilen Necati Ateş’in ayrılığının sarı kırmızılı yönetime bağlanmasının nedeni ortaya çıktı. Necati’nin, "Kalli’nin beni beğenmediğine inanmıyorum. Yönetim böyle istedi" şeklindeki açıklamaları, 1 ay önce futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel’le yaptığı tartışmanın etkisiyle söylediği belirtildi.
Üstünel’in Lincoln transferinin kesinleşmesinin ardından Necati’yi arayarak,
"Camiamız yıllardır 10 numara transferini bekliyordu. Biz de Lincoln’ü bu bölgeye transfer ettik. Senden giydiğin 10 numaralı formayı Lincoln’e vermeni istiyoruz. Bunu bize yakışan bir şekilde açıklamanı bekliyoruz. G.Saray’da böyle fedakarlıklar takdirle karşılanır" dediği, ancak hiç de beklemediği bir karşılık aldığı öğrenildi.
Kalli istedi gönderildi
Necati’nin, "Siz zaten kararı vermişsiniz. Bana 10 numarayı kendiniz verdiniz. Şimdi de geri istiyorsunuz. Bazen G.Saray’da olan şeyleri anlamakta güçlük çekiyorum" şeklindeki sözleri Üstünel’i bir hayli şaşırttı. Üstünel’le 10 numaralı forma için tartışan Necati’nin Almanya kampındaki isteksizliği ve laubali hareketlerinden sonra Kalli’nin yönetime, "Benim böyle disiplinsiz futbolcuyla işim olmaz" diyerek kararını verdiği belirtildi.