Gerets takımını beğenmedi
Gerets, bugünkü maçı ikiye ayırarak değerlendirmek gerektiğini belirterek, maçın birinci yarısında takımının adeta sahada olmadığını ifade etti.
Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Antalyaspor'u deplasmanda 1-0 yendikleri maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, maçın ilk yarısında iyi oynamadıklarını, ancak oyuna sonradan dahil olan oyuncuların takıma yaptıkları katkıyla maçı kazandıklarını söyledi.
Gerets, bugünkü maçı ikiye ayırarak değerlendirmek gerektiğini belirterek, maçın birinci yarısında takımının adeta sahada olmadığını ifade etti.
İkinci yarıda ise ilk yarının tam tersine takımının moral ve mücadele tekniği bakımından daha üstün ve farklı bir oyun sergilediğini anlatan Gerets, ''Maçı rakip oyuncunun kendi kalesine attığı golle kazandık. Bu da bizi hedeflerimize doğru adım adım yaklaştırıyor. Bizi sevindiren, kulübeden oyuna katılan oyuncularımızın mücadelesi, oyunu değiştirmeleri oldu'' dedi.
Gerets, bir gazetecinin İliç'in iyi oynamasına rağmen neden oyundan alındığını sormasına karşılık, İliç'in kendisine verilen görevi yerine getiremediğini belirtti.
Orta sahayı güçlendirmek amacıyla İliç'i oyundan aldığını anlatan Gerets, böylece oyunu kontrol altına aldıklarını belirtti.
Bundan sonra bu hafta içinde oynayacakları Bordouex maçına odaklandıklarını kaydeden Gerets, Şampiyonlar Ligi'nin havasının başka olacağını ifade etti.
Gerets, Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasının ne şekilde bitmesinin Galatasaray'ın işine yarayacağını soran bir gazeteciye, ''Fenerbahçe 6 puan önde, Fenerbahçe'nin kaybetmesi işimize gelecektir. Ama ligin sonunda ne olacağı belli olmaz. Aslında ikisinin de puan kaybetmesi işimize daha çok gelecektir'' diye karşılık verdi.
Gerets, bir başka gazetecinin Galatasaray'ın son maçlarında istikrarsız bir futbol ortaya koyduğunu hatırlatması üzerine, ''Bu sorunuza cevap vermek isterdim ama bu aile içinde çözmemiz gereken bir konu. O yüzden cevap vermiyorum'' dedi.
ANTALYASPOR GENEL DİREKTÖRÜ VURAL
Antalyaspor Genel Direktörü Yılmaz Vural da Galatasaray maçını mutlaka kazanma arzusunda olduklarını, bu maçtan 3 puan alabilirlerse lig sıralamasında birkaç basamak birden yükseleceklerini ama bunu başaramadıklarını kaydetti.
Futbolun biraz şans, biraz da sonuç oyunu olduğuna değinen Vural, maçın genelinde takımının daha fazla topa sahip olduğunu ve rakibe göre daha fazla gol pozisyonu yakaladıklarını belirterek, ''Ama Galatasaray'ın beceremediği işi bizim oyuncumuz becerdi. Yine de oyuncularımızı kutluyorum'' diye konuştu.
Antalyaspor taraftarlarına de sitemde bulunan Yılmaz Vural, maçın sonlarına doğru taraftarın futbolculara yönelik tepkisi ve istifaya çağırmalarına anlam veremediğini ifade ederek, şunları söyledi:
''Takımım iyi oynuyor ama Türk insanının bu kadar haince tepkiler göstermesini bir türlü anlamıyorum. Daha dün bin kadar taraftar benden bedava bilet istedi. Hem maça bedava girmek istiyorlar, hem de ahkam kesiyorlar. Bu kadar teri, taraftarlarımız iyi bir gösteri izlesin diye akıtıyoruz. Ama maçı takip edemeyen insanlar, bu kadar güzel bir oyunda dahi kendi takımlarını protesto ediyorlar. Galatasaray gibi çok güçlü bir takımı bu kadar zorlayan başka takım var mı ki? Bizim takımımızın maliyeti ne ki? Bu maç bitti, yine olağanüstü stres içinde bir başka haftaya başlayacağız.''
Yılmaz, maçın hakemlerinin de başarılı bir performans sergilediklerini kaydetti.