Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Galatasaray'ın Orhan Şam'ı kendilerinden resmen istediğini açıkladı. İlhan Cavcav, hayatını kaybeden eski milli takım antrenörlerinden Erkan Kural için düzenlenen törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Halen Gençlerbirliği Oftaşspor'da kiralık olarak forma giyen oyuncuları Orhan Şam'ı Galatasaray'ın istediğini söyleyen İlhan Cavcav, genç savunma oyuncusu için Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın kendisini aradığını belirtti. Cavcav, "Adnan Polat, beni arayarak Orhan Şam'ı istediklerini söyledi. Bende kendisine bu sezon hiçbir futbolcumuzu satmak
istemediğimizi söyledim. Kendisi de bunu anlayışla karşıladı. Orhan Şam'ı hiçbir kulübe satmayı düşünmüyoruz" dedi.
Cavcav, önce kulübü terk eden, sonra dönmek için haber yollayan Nijeryalı golcü Isaac Promise ile ilgili olarak ise, "Isaac, önce sözleşmesinin bittiğini iddia ederek kulübü terk etti. Şimdi ise geri dönmek için arıyor. Kendisine en az 2 yıllık sözleşme imzalaması durumunda geri dönebileceğini söyledim. Isaac, 1-2 gün içinde Ankara'ya gelecek ve gerekli görüşmeleri yapacağız" ifadelerini kullandı.
Cavcav, Manisasporlu Rafael'in transferiyle ilgili görüşmelerin devam ettiğini de ifade ederek, "Rafael'in transferi için Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı ile görüştüm. Kendisi astronomik bir para talep etti. Bu parayı veremeyeceğimizi söyledik. Isaac'in de geri dönme olasılığı var. Konuyu ilerleyen günlerde görüşeceğiz" diye konuştu.
İlhan Cavcav, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda milli takımın yarı finale yükselmesiyle ilgili olarak ise, "Hırvatistan maçından sonra sevincimden ve gururumdan sabaha kadar uyuyamadım. İnsanın demek ki bu şekilde de uykusu kaçıyormuş. Bize bunu yaşatanlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah Almanya karşısında da Türklüğün gücünü göstererek finale yükseliriz. Ben de çok fazla işim olmasına rağmen Almanya maçını izlemek üzere İsviçre'ye gideceğim" dedi.