Gündem Lincoln
Lincoln'ün derbide oynayıp oynamayacağı henüz netleşmedi.
6.12.2007
Gökmen Özdenak:
Taraftar sabırla Lincoln’ün kükremesini bekliyor. Ama o, miyavlamaktan öteye geçemedi...
Oğuz Dizer:Canaydın gerekli mesajı vermiştir. Akort hazırlıkları başladı demek ki!..
Can Çobanoğlu:
Asıl dert kükremek değil. Bu yönetimin felsefesi, hakikaten ABD’de tez konusu olur!
Serdar Dinçbaylı:
Lincoln bacaklarından önce kafasındaki soru işaretlerini çözmeli ki, beklentileri karşılayabilsin
Sadece miyavlıyor
araftar, sabırla Lincoln’ün kükremesini bekliyor. Ancak Lincoln, bırakın kükremeyi, miyavlamadan öteye geçemedi. Sayın Canaydın, Lincoln’ün neyine güvenerek Fenerbahçe maçında kükreyeceğini söyleyebilir? Geldiğinden bu yana Brezilyalı futbolcuyu dikkatle izliyorum; isim mi olarak geldi yoksa cisim mi? Onu çıkartamıyorum. 2 mükemmel gol ve birkaç da güzel pas... İşte o kadar. Artık kulüp başkanlarının, ‘Hedefimiz Avrupa’ diye yola çıkıp, lokal komplekslerini tatmin amaçlı büyük paralar harcayarak, yıldız fotokopileri getirmelerini kimse yemiyor! Senelerdir ‘Dünya kulübü olacağız’ diyenlerin, kulüplerinin geleceğini sorumsuzca ipotek altına alacak ekonomik savurganlığını ve 1’e 3 gibi yüksek oranlarda harcadıkları milyonlarca Euro’nun bugün oynanan futbolda karşılığı var mı? Evet var; holiganizm.
Gökmen ÖZDENAK
Kızım sana!..
anaydın, “Kızım sana söylüyorum, oğlum sen anla” demiş ve gerekli mesajı vermiştir. Anlayan anlar, anlamayan için tamtamlar çalar! Lincoln için tamtam sesleri henüz duyulmasa da, Canaydın’ın uyarısını dikkate almalı! Akort hazırlığı başladı demek ki.
Bu sitem yanlıştır, zamansızdır diyebilir miyiz? Brezilyalı, alışma dönemini fazla uzattı. Yaşamının en fazla para kazanacağı döneminin hakkını vermeli. Bu nedenle herkesten fazla çalışacak ve sağlığına da iyi bakacak! İstanbul’un balığı meşhurdur. Eğer Boğaz tarafında promil yüklemesi eşliğinde rüzgara karşı balıklanırsan, üşütürsün. Ateş bastı gibi gelse de, bel soğur, ayaklar tutulur ve gecenin sanal formu sahaya çıkınca kaybolur!
Bu detayları Canaydın vurgulamaya başladığında da, genellikle ‘oğlum sen anla’ uyarısının muhatabı kaybolur. Elbette yazık olur. İki tarafa da!
Oğuz DİZER
Kükremek mi?
ezon başında Lincoln transferini bir dernek açılışından çıkarken merdivenlerde müthiş bir bomba olarak Özhan Abi açıkladığında, iki konu aklıma takılmıştı. Birincisi; alışılmamış bu anons şekli Özhan Abi’nin başkanlık duruşuna ne kadar uygundu? İkinci ve önemli olanı ise çıplak gözle seyrettiğim ve daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi; Lincoln iyi futbolcu, ama uyum ve oyunda devamlılık sorunu yaşayan bu oyuncunun ne kadar araştırılıp, alındığıydı. O günkü Özhan Abi demeci ile bugünkü ‘kükreme’ sitemi ve bir var bir yok Lincoln’ün alınma kararını veren Adnan Polat’ın serzenişini gördükten sonra karar verdim ki, Cim Bom’da asıl dert; kükremek değilmiş.
Ve düşündüm ki, Galatasaray’ın yönetim felsefesi, aynı transfer politikası ve takım yönetmek gibi becerileri, hakikaten ABD’de tez konusu olur!.. Sezgin’in de dediği gibi...
Can ÇOBANOĞLU
Beklenti bitmez
dnan Sezgin’in bir lafı vardı: “Galatasaray’da transfer bitmez.” Bitmez bitmesine, ama taraftarın da beklentisi bitmez...
Canaydın’ın da Lincoln’den beklentisi var: “Sahada da aslan gibi kükrese de görsek...” Oysa başta uyaran çok olmuştu, “Problemli bir futbolcudur, istikrarı da yoktur.” İlk haftalarda şahaneydi Lincoln. Kalli-Hakan-Lincoln itişmesinden sonra futbol olarak durdu. Sadece tekmelerden şikayet eder oldu. Türkiye’de kimler mi tekme yemedi; Kosecki yedi, Kubilay yedi, Tanju yedi, en önemlisi Hagi yedi, gıkı çıkmadı. Kimler mi yemiyor şimdi; Hakan yiyor, Arda yiyor, Nonda yiyor. Sırf Galatasaraylılar mı yiyor tekmeyi? Hayır, tüm yıldızlar yiyor.
Bacaklarından önce kafasındaki soru işaretlerini çözmeli ki, başta Canaydın’ın olmak üzere tüm camianın beklentilerini karşılayabilsin Sambacı.
Serdar DİNÇBAYLI
Durumu belirsiz
Lincoln’ün derbide oynayıp oynamayacağı henüz netleşmedi. Sambacı’nın Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki tedavisi günde çift seansla devam ediyor. Kulüp doktorları, Brezilyalı yıldızı Fenerbahçe maçına yetiştirmek için yoğun çaba harcıyor.