Son günlerde yaşanan gelişmelerden büyük rahatsızlık duyarak, Galatasaray Yönetimi'nden istifa eden Ali Gürsoy, bomba gibi açıklamalar yaptı. Özhan Canaydın'la 5 yıldır birlikte çalışmasına rağmen tek bir isteğini bile yaptıramadığını söyleyen Gürsoy, “Güvendiği insanların yaptıkları ortada. Futbolun başında ben olsam farklı olurdu. Yönetimdeki varlığım Galatasaray'a zarar verir hale geldi. Kulübe zarar vermemek için, zaten hiçbir şey yapmadığım yönetimden istifa ettim” dedi.
‘İyi biliyorum'
“Adnan Polat'ın kulübü kendi şirketi gibi yönetmesine tahammül edemiyorum” diyen Gürsoy, şöyle devam etti: “Kulüp binası 500 metre uzaktayken, toplantılar Polat'ın iş yerinde yapılıyor. Canaydın, ona verdiği yetkinin yarısını Ali Dürüst ya da Ergun Gürsoy'a verse, ne Beşiktaş'ın ne de Fenerbahçe'nin 100. yılında şampiyon olmasına izin verilmezdi. Futboldan, şu an yönetimde bulunan herkesten daha çok anlıyorum. Sırf medyada görünmek için yöneticilik yapmayı asla istemedim.”
‘Gerçekten dramatik'
“Polat'tan yardımcılık istedim, bana asistanlık önerdi. Adnan Sezgin'e asistanlık yapmak istemedim. Birikimimi aktarmak için görev yaptım, bana ‘Gel takılalım' dediler. Derbiden önce farklı demeçler verip, dostluk havasına girselerdi, belki bugün Şampiyonlar Ligi elemesindeydik. Yaşanan olaylarda hepimiz suçluyuz. Şimdi olayları Fenerbahçeliler'in çıkardığı söyleniyor. Eğer bu işi onlar organize edip, Galatasaray'ı 20 milyon Euro zarara soktuysa, gelinen nokta gerçekten çok dramatik demektir.”
‘Juninho yalandı'
“Carrusca ve İnamoto'nun transferine karşıydım; Feldkamp'ın gelmesine ve getiriliş şekline de. Juninho'nun gelişi tamamen hayal ve yalandı. Alex'in menaceri Figer ile görüşüyorlar. Figer'in fiyat yükseltmek için Galatasaray'ı kullandığını göremiyorlar. Yönetime Riquelme'yi önerdim ve görüştüm. Ama taraftarı bunlarla oyalamak yanlış. Ortada büyük bir sevgisizlik var. Bir daha asla kulüp yöneticisi olmam. Bu röportajı da yapmazdım aslında ama mecbur kaldım.”