Gönderen Konu: HAKANIN FORMASI ASILSIN  (Okunma sayısı 378 defa)

Çevrimdışı Saw

• 2. SINIF UYE
  • Puan 1000
  • | |......S€N! S€V!Y0RUM......| |
    • Profili Görüntüle
HAKANIN FORMASI ASILSIN
« : 24 Temmuz 2008, 20:13:15 »
 G.Saray’ın golcü futbolcusu Ümit Karan kamp dönüşü ilgi çekici açıklamalar yaptı.

Galatasaray'ın takım kaptanı ümit Karan, bu sezon ligin çok daha çekişmeli geçeceğini belirterek, özellikle Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olacaklarını söyledi.

Galatasaray'ın golcü oyuncusu ve takım kaptanı ümit Karan, yeni sezon çalışmaları ve takım arkadaşlarıyla ilgili olarak Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulundu. Yeni sezon şampiyon takım olarak başlayacaklarını, bunun de bir çok şeyi değiştireceğini belirten ümit Karan, "çünkü geçen sene favori olarak başlamadık, bu sene direkt favori olarak gösterildiğimiz için diğer rakipler bizi yenmek için oynayacaklar. Tabii burada bizim gibi oyunculara iş düşüyor çünkü o şampiyonluk rehavetinden takımı çıkartmamız gerekiyor, anlatmamız izah etmemiz lazım. Günlük başarıyla olmaz, sürekli başarı elde etmek gerekiyor. Biz de büyüklerimizden gördüğümüz, daha önce yaşadığımız, kaptanlarımızdan gördüğümüzü biz de burada gençlere aktarmaya çalışıyoruz. Daha önce kaptan Bülent, kaptan Hakan gibi hakikaten çok büyük isimler kaptanlık yapmış ve şimdi bu görev bana verildiyse bu hakikaten çok gurur verici. Yani bu herkese nasip olmaz, bunun da bilincindeyim. Takımda şu an hiçbir sıkıntı yok, moral motivasyon hakikaten yerinde; dediğim gibi yani bize büyüklerimiz ne öğrettiyse biz de bunu devam ettirmeye çalışıyoruz" dedi.

Düzgün karakterli oyunculardan kurulu bir takım olduklarını söyleyen Karan, "Bu nedenle çok sıkıntı yaşamayacağız. Takımda çok güzel bir uyum var, herkes birbiriyle çok iyi anlaşabiliyor, şaka yapabiliyor. Bunu takım olarak lige yansıtmamız gerekiyor. Sonuçta şu an yeni bir teknik heyet var, yeni futbolcular var, onları da bizim atmosferin içine sokabileceğimiz iyi bir ambiyans yarattığımız zaman hakikaten bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

Teknik direktör Skibbe'den memnun olduklarını ifade deden golcü oyuncu, "Biz teknik heyetimizden şu ana kadar çok memnunuz, çok iyi çalışmalar içindeyiz. Dediğim gibi futbolcular bire bir teknik heyetle görüşme yapabiliyor. Yani bir futbolcunun istediği her şeyin şu an olumlu gittiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bu sene artan beklentilere cevap vermek istediklerini kaydeden ümit Karan, "Geçen seneki mücadele hırsımızı ve istek, arzumuzu, başarı arzumuzu bu sene de sürdürmek zorundayız. çünkü dediğim gibi bu sene beklentiler daha da fazlalaştı, bu sene çok önemli bir eleme maçımız var. Şampiyonlar Ligi'ne kalmak zorundayız. Bunu başarmak zorundayız, yani başka şansımız yok diye düşünüyorum açıkçası. Ve bunu başarabilecek güçteyiz. Hedefleri yükselterek bu sene geçen seninin en azından iki katı üzerine koymamız lazım" dedi

Şampiyonlar Ligi'nin futbolun en keyifli ve en zevkli kurumu olduğunu ile getiren Karan şöyle konuştu:

"Hakikaten bu kadar keyif veren başka bir turnuva olduğunu düşünmüyorum. Avrupa Şampiyonası ya da Dünya Şampiyonası da keyifli ama bana göre Şampiyonlar Ligi her futbolcunun oynaması gerektiği bir turnuva olduğunu düşünüyorum. Buradaki genç arkadaşlar için hem Avrupa'ya kendini gösterip Avrupa pazarında kendilerini tanıtma imkanı oluyor. Türkiye'ye çok büyük reklam oluyor, Galatasaray Spor Kulübü için önceki senelerde yaptığımız gibi, yani ismini duyurmak çok önemli. Dediğim gibi yani burada olmak
herkese nasip olmuyor. Geçen sene UEFA'ya gittik, tamam orası da çok güzel; UEFA Kupası da heyecan verici ama Şampiyonlar Ligi'nin bir alt sınıfı. Biz istiyoruz ki hep üst sınıfta oynayalım, dolayısıyla biz buraya katılmak arzusundayız, başaracağımıza hakikaten inanıyorum ve bunun bizim takımdaki oyuncular için çok önemli olduğuna inanıyorum."
çok iyi bir kadroya sahip olduklarını ifade eden ümit Karan, "Bu sene bakıldığı zaman çok iyi bir kadro kuruldu, çok yetenekli arkadaşlarımız var, geçen sene tecrübesizliğimizden belki de elenmişizdir, bu sene yaptığımız o hataların tekrarının da olacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla gidebileceğimiz en üst noktaya kadar gideceğimizi düşünüyorum, o kalite bu takımda var çünkü çok iyi bir takımız, hırslıyız bir kere bu çok önemli yani. Bu hırsı hiçbir takımda kolay kolay bulamazsınız, takımımızı sevdiğimiz için hem de başarıya aç olduğumuz için bu başarıyı elde etme imkanımız oluyor. Buradaki çocuklara ben çok inanıyorum. İnsanların bu sene Avrupa'da Galatasaray'ı çok farklı göreceğine inanıyorum.”

Galatasaray'ın İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool'dan transfer ettiği Avustralyalı yıldız oyuncu Harry Kewell'i değerlendiren Ümit, "Biz geçmişinde de bildiğimiz için, tabii ben hiçbir zaman iyi bir futbolcu hakkında yorum yapmadan yana değilim çünkü dünya piyasasında ilk 50'ye girebilecek iyi bir futbolcu. Avustralya Milli Takımı'nın kaptanı, İngiltere'de Leeds'te, Liverpool'da oynadığı maçlar ve kalite olarak çok kaliteli bir insan, yani futbolundan hiç şüphemiz yok, çok iyi katkılar sağlayacağını düşünüyorum ve bu takımda sorumluluk taşıyacak futbolculardan bir tanesi olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Brezilyalı futbolcu Lincoln için de Ümit, "Lincoln hakikaten belki geçen sene zaman zaman istediğini yapamadı veya sakattı ama attığı çok önemli goller oldu. Ben onun bu sene takımın sorumluluğunu alabileceğini düşünüyorum ve benim görüşüme göre, hatta bire bir konuşmamıza göre de onun hakikaten Galatasaray'da çok mutlu olduğunu ve bu mutluluğunu artık maça yansıtabileceğini ve takımı sırtlayabileceğini düşündüğünü söyledi bana. Biz de ümit ediyoruz çünkü hakikaten çok kaliteli futbolcu, umarım her şey onun için iyi gider, sakatlık olmaz. Keyfi yerinde, şu an çalışmalarda da zaten arzulu görünüyor" dedi.

Ümit Karan, Galatasaray'da ve A Milli Takım'da gösterdiği performansla yıldızlaşan Arda Turan için de şunları söyledi:

"Ben Arda Turan'ı kardeşim gibi seviyorum, hakikaten çok iyi bir çocuk, onun başarısı bizi o kadar mutlu ediyor ki yani daha yaşı çok küçük olmasına rağmen çok büyük işler yaptı. Bu sene Galatasaray'da takımı sırtlayabilecek kapasiteye geldi. Dünyaca ünlü bir yıldız olmaya başlayacak inşallah. Ben hakikaten çok mutluyum, Avrupa Şampiyonası onun için çok iyi geçti, geçen sene özellikle son dönem takıma inanılmaz katkıda bulundu. Ama dediğim gibi büyük yıldız bunun devamını getirmesi gerekiyor ve ben hakikaten Arda'dan çok ümitliyim bu konuda."

Takımda Nonda, Yaser, Serkan Çalık gibi golcü oyuncuların olduğunu belirten kaptan Ümit, golcü oyuncu transferine gerek olmadığını söyledi.

Bu sene de 99 numaralı formayı giyeceğini belirten Ümit Karan, "Galatasaray'a biraz sıkıntılı dönemden sonra geldiğim zaman 99 numara aldım ve ondan beri son üç senedir çok iyi bir performans sergiliyorum. Benim böyle bir sıkıntım olmadı. Bana da sordular 9 numarayı almak ister misin diye, benim aklıma bile gelmedi, 9 numarayı niye alayım ki? 3 senedir aynı forma numarasını giyiyorum, değiştirmekten yana değilim. 9 numara yani Hakan Şükür'ün formasının asılması gerektiğini düşünüyorum. Ali Sami Yen'e asabilirsiniz kaptan Bülent'in formasıyla beraber; belki Hagi