Inamoto bugün imzalıyor!
G.Saray’ın transferin bitimine 1 gün kala transferini gerçekleştirdiği Inamoto havalimanında G.Saray formasıyla poz verdi. Ayağının tozuyla Acıbadem Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Japon futbolcuya yıllık 800 bin euro verilecek. Bugün saat 15.00’de resmi sözleşmeye imza atacak olan Inamoto’ya bonservis bedeli ödenmeyecek.
Futbol elçisi olacak
İstanbul’a dün gelen G.Saray’ın son transferi Japon oyuncu Junichi Inamoto, ayağının tozuyla iddialı açıklamalar yaptı. Inamoto kendine güvendiğini belirterek, "G.Saray, Avrupa’da başarıları ortada olan çok büyük bir kulüp. Başarılı olmaları için üzerlerinde büyük bir baskının olduğunu biliyorum. Ben de elimden gelen katkıyı sağlayacağım ve takıma faydalı olacağım" diye konuştu. Türkiye’de oynayacak ilk Japon futbolcu olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Junichi Inamoto, "Ülkemi burada en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. İki ülke arasındaki dostluğun da gelişmesine katkılarım olacak" ifadelerini kullandı.
Şükür’den ilginç yorum
"G.Saray’ı yakından takip ediyordum" diyen Japon yıldız, "Bugüne kadar canlı olarak seyretme şansım olmadı ama UEFA Kupası Şampiyonluğu ve diğer başarılı maçlarını izledim" şeklinde konuştu. G.Saray’ın teklifini "Hiç düşünmeden seve seve kabul ettim" diyen Inamoto’nun bugün resmi sözleşmeye imza atacağı açıklandı. Öte yandan Inamoto transferini değerlendiren Hakan Şükür, "Inamoto, Gerets’in istediği bir oyuncu. Aranan özellikler daha farklı da gözükse sistemin içinde faydalı bir şekilde kullanılabilir. Bu transfer inşallah hayırlı olur" sözleriyle Japon futbolcunun aranan ön libero olmadığını ima etti.