Kalli: 'Bir maçta kimseyi asmam'
07 Eylül 2007 09:30
Galatasaray Teknik Direktörü Kalli, 2-2 biten Manisaspor maçında yenilen gollerde hatası olduğu gerekçesiyle eleştirilen savunma oyuncusu Servet’e sahip çıktı.
Vestel Manisa karşılaşmasında yenilen gollerde hatalı olduğu için eleştirilen defans oyuncusuna sahip çıkan G.Saray Teknik Direktörü, "Bir maçta hata yaptı diye kimseyi asmam" dedi.
Karl Heinz Feldkamp, 2-2 biten Manisaspor maçında yenilen gollerde hatası olduğu gerekçesiyle eleştirilen savunma oyuncusu Servet’e sahip çıktı.
Servet’in, gerek üstün formu ve gerekse defansın belkemiği Song ile uyumlu oynaması nedeniyle formayı hak ettiğini belirten Kalli, "Biz sezon başından beri aynı savunmayla oynuyoruz. Bu defans üç maçtır hata yapmıyordu, hiçbir takıma gol izni vermemişti. Servet ile Song son derece iyi anlaşıyorlardı. Vestel Manisaspor maçındaki hatalarını büyütmeye gerek. Onlar da insan, tabii ki hata yapacaklar. Bir maçta hata yaptılar diye asıp kesmek olmaz. Benim mantalitemde böyle bir şeye yer yoktur. Servet o kadar iyi durumda ki, benim yerimde kim olsa onu oynatır. Ben Servet’e ve yanındaki Song’a güveniyorum. Manisa’da yaptıkları hatadan dolayı onlara yüklenmem ve kimsenin de bunu yapmasına izin vermem" diye konuştu.
Aykut ikinci golde geç kaldı
Karl Heinz Feldkamp, yenilen ikinci golde kaleci Aykut’un da hatası olduğunu belirterek, "O topa biraz daha yaylanması gerekirdi. Hamle yapmakta gecikti" ifadesini kullandı.
Sakatlıktan yeni çıkan Linderoth’u hemen ilk 11’de oynatması ile ilgili bir soru üzerine Kalli, "Hazır olduğu için oynattım. Nitekim oynadığı futbolla beni mahcup etmedi. Her yere bastı, mücadeleden yılmadı. Hücuma bile katkısı oldu. Linderoth’un en sevdiğim özelliği 90 dakika boyunca oyundan kopmaması ve daha yeni başlamış gibi mücadele etmesi" dedi.