Sezon başında Galatasaray ile yollarını ayıran Mondragon'dan şok sözler...
19.1.2008
‘Ayrılmak istemedim, zorla gönderdiler. Parayı sorun ettiğim yalandır’
‘Para önemli olsaydı, 2002-03 sezonunda Lucescu’yla Beşiktaş’a giderdim’
‘Galatasaray efendi kulüp olarak bilinirdi. Ama sonradan çok şey değişti’
‘Çok büyük bir kulüp’
Sarı-Kırmızılılar'ın gönlünde taht kuran, gittikten sonra yokluğu daha iyi anlaşılan Mondragon, Köln takımıyla kamp için geldiği Antalya’da zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Lig TV’nin sorularını yanıtlayan Kolombiyalı kaleci, takımdan zorla gönderildiğini belirterek, “Nedenini hala anlayabilmiş değilim” dedi. Galatasaray’ın kariyerinde çok önemli bir yer tuttuğunu belirten tecrübeli kaleci, “Galatasaray’ın büyük bir kulüp olduğunu biliyorum ve orada oynadığım için Tanrı’ya şükrediyorum” dedi.
‘Kaleciye gerek yok’
Mondragon'un açıklamaları şöyle: “Madem tecrübeli bir kaleci alacaklardı, o zaman beni neden gönderdiler? Bunu anlayamıyorum. Benim 1 yıllık daha sözleşmem vardı. 1 yıl daha uzatmak istedim, Adnan Polat ve Adnan Sezgin, ‘Olmaz, genç kalecilerle oynamak istiyoruz” dediler. O zaman Aykut ve Orkun’a haksızlık yapılmasın. Onlara güven verirlerse daha iyi oynarlar. Ama her maçtan sonra hataları konuşulur, kaleci transferi gündeme gelirse bu son derece yanlış. Galatasaray’ın başka kaleciye ihtiyacı yok.”
‘Para konuşmadık bile’
“Parayı sorun ettiğimi, indirim yapmak istemediğimi söylüyorlar, yalan. Hiç para konuşmadık. Sadece yeni sözleşme istedim. Para önemli değildi. Para önemli olsaydı, 2002-2003 sezonunda Lucescu’yla Beşiktaş’a giderdim. O zaman bana daha çok para verdiklerini Fatih Hoca da, Başkan Canaydın da, Lucescu da biliyor. Sonra da Köln bana 3 yıllık sözleşme teklif etti. Ben de geleceğimi düşünmek zorundaydım. Aksi durumda, Galatasaray ile sözleşmem bittiğinde ne yapacaktım? Yöneticiler şu anda taktik yapıyor.”
‘Cim Bom hep kazansın’
“Galatasaray'da eskiden saygı vardı. Büyük lise takımıydı. Efendi bir kulüp olarak bilinirdi. Para ve sportif olaylar hep ikinci plandaydı. Sonra bunlar değişti. Sanırım Başkan Canaydın sağlık sorunları nedeniyle kulüpten çok uzak kaldığı için oldu bunlar. Başkan’la, Ali Dürüst’le, Mehmet Cansun’la hiç problem yaşanmazdı. Taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Galatasaray her zaman kazansın, şampiyon olsun istiyorum. Galatasaray taraftarı ne zaman mutlu, Mondi de o zaman mutlu olur, bu böyle bilinmeli.”